Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Kompakt høyttaler (par)

Bowers & Wilkins 706 S2

16 996,-par

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Kompakte mål, fyldig lyd og eksklusiv finish. Her får du en overbevisende pakke av gode egenskaper som gjør stas på både musikken og boligen din.

Les mer:

Beskrivelse

B&W 706 S2 – eksklusiv allround-kompakthøyttaler med innebygget luksus

 • Imponerende fyldig og dynamisk lyd for en kompakthøyttaler
 • Meget gode allround-egenskaper til både musikk og filmlyd
 • Continuum bass/mellomtone og Carbon Dome diskant
 • Flott finish i lakk eller ekte trefiner
 • Solid og resonansdempende kabinett

706 S2 er en utrolig allsidig kompakthøyttaler som kombinerer overbevisende hi-fi-prestatsjoner og sofistikert møbelfinish. I forhold til sin superkompakte lillebror 707 S2 har 706 S2 et litt større kabinett og 6,5" Continuum bass/mellomtone-element i stedet for 5". Dette gir en mer fyldig lyd og mer dynamikk i de dypere frekvensene.

706 S2 er ikke større enn at den kan plasseres i for eksempel en bokhylle, men den kommer virkelig til sin rett på et par gode stativ. Stemmer og instrumenter er detaljrike og ufargede, slik at også klassisk musikk og jazz er en fornøyelse å høre på. Den dynamiske og presise bassgengivelsen fyrer samtidig opp under pop, rock og filmlyd på en overbevisende måte.

Hvis du også vil ha det fysiske trykket i mellomgulvet, som virkelig setter prikken over i-en, så kan du supplere med en god subwoofer, som for eksempel B&Ws egen matchende DB4S.

Eksklusiv og elegant finish

Finishen på 706 S2 er helt på toppnivå og vil gli naturlig inn i en stilren innredning, enten du velger utgaven i ekte trefiner, sort høyglans eller matt hvit lakk. Frontgrillen monteres ved hjelp av magneter, slik at du slipper synet av stygge monteringshull hvis du velger å bruke høyttaleren med elementene synlige.

706 S2 fås i ekte rosentre-finer, matt hvit eller sort høyglansfinish. Matchende stativ fås som ekstrautstyr (FS-700 S2).

B&W 700 Series – high-end kvalitet i mellomklassen

Den nye 700 S2-serien fra Bowers & Wilkins erstatter CM S2-serien, som i mange år har vært utrolig populær blant musikk- og hjemmekinoentusiaster over hele verden. Denne gangen er det imidlertid ikke bare en oppdatering – det er en helt ny serie!

Ytelsen er drastisk forbedret i alle modellene i forhold til CM-serien, og det er brukt så mange teknologier fra den kostbare 800 Series Diamond at det var naturlig å kalle den nye høyttalerfamilien for 700. Dermed plasserer den seg logisk mellom den mer økonomiske 600-serien og den eksklusive toppserien.

Hvis høyttalerne allikevel virker kjente, så er det absolutt ikke tilfeldig. Det grunnleggende kabinettdesignet fra CM-serien er nemlig i stor grad bevart. Dette elegante og populære designet har for lengst demonstrert sin tidløse levedyktighet, og B&W har derfor konsentrert seg om å gi deg så mange av kvalitetene fra 800-serien som mulig til en pris som fortsatt er oppnåelig for vanlige dødelige.

700-serien setter en ny standard i mellomklassen, og konkurrentene vil få store utfordringer med å hamle opp med den. Uansett om behovene dine peker mot en kompakt feinschmecker-modell eller en tung, komplett hjemmekino, så kan du forvente en gjennomført eksklusiv opplevelse med 700-serien!

Solid og elegant design med lyden i fokus

Designet i 700-serien er enkelt, stilrent og eksklusivt. Du kan velge mellom ekte trefiner, høyglans sort eller matt hvit lakk. Skjult under overflaten finner du også en supersolid konstruksjon som er med på å få elementene til å prestere optimalt.

Frontbaffel og sider er i ekstra tykke plater, og det er brukt solide innvendige avstivere i MDF. Det stive kabinettet reduserer resonanser i de lavere frekvensene, mens den høyere massen i de tykkere kabinettsidene reduserer høyfrekvente resonanser. Du kan ikke se alle disse finessene – men du vil allikevel nyte resultatet av dem.

Som på 800-serien sitter den sarte diskantmembranen godt beskyttet bak et diskret metallgitter som er designet for å slippe lyden intakt gjennom. Samtidig er fronten helt uten synlige monteringsskruer. Dette lar de lekre aluminiumsringene rundt elementene komme helt til sin rett, slik at 700-serie-høyttaleren din kan bli et elegant møbel i stua, både med og uten stoffronten.

Nautilus og Carbon Dome – en diskant uten ulyder

Bowers & Wilkins' patenterte Nautilus-diskant har i en årrekke vært standarden i forskjellige varianter på nesten alle høyttalerne deres. Nautilus-prinsippet bygger på et rør som er montert på elementets bakside og nærmest virker som en omvendt trompet. Dette røret absorberer effektivt all lyden som elementet produserer bakover, slik at den fremoverrettede lyden ikke påvirkes. Og det er jo den du vil høre fra en høyttaler.

Nautilus-diskanten i 700-serien introduserer en helt ny diskant-teknologi fra Bowers & Wilkins: Carbon Dome. Den er det nye mellomleddet mellom aluminiumsmembranen i 600-serien og den kostbare diamantmembranen i 800-serien.

En Carbon Dome består av to deler. Den fremste delen er en bare 30µm tykk aluminiumsmembran som får et tynt karbonbelegg gjennom en prosess kalt Physical Vapor Deposition (PVD). Den bakerste delen er en 300µm tykk ring av karbonfiber som laserkuttes til å passe profilen på aluminiumsdomens ytterste del og deretter festes til denne. Resultatet er en dome med fantastisk stivhet og en oppbruddsfrekvens som er flyttet helt opp til 47 kHz – uten overflødig vekt eller andre ulemper!

702 S2 og 705 S2 har diskanten montert i et separat hus på toppen av kabinettet for å optimalisere spredningen og forhindre innflytelse fra kabinettvibrasjoner – igjen et prinsipp hentet fra 800-serien. Som på 800-serien er 700-seriens diskanthus også dreid ut av en massiv aluminiumsblokk i motsetning til støpt sink som på de tidligere CM-høyttalerne.

Det nye diskanthuset er massivt og veier mer enn 1 kilo, så det er ytterst solid og resonansdødt. Dette designet åpner også for muligheten til å bruke selve huset til kjøling av diskanten, som i 800-serien. God kjøling er viktig, fordi det gir lavere driftstemperatur i spolen på diskantelementet, og det er til stor fordel for både lydkvalitet og holdbarhet.

Elementet er også mekanisk frakoblet i de modellene hvor det sitter montert i frontbaffelen. Her blir det gjort ved hjelp av en ring av syntetisk gelé rundt magnetmotoren, og det gir hørbart klarere og mer tredimensjonalt lydbilde.

Continuum (kuhn-tin-you-uhm)

Under utviklingen av den kostbare 800 Series Diamond D3 fant B&W frem til en erstatning for Kevlar, som ellers har vært brukt som membraner i både FST- og bass/mellomtone-elementene deres siden 1974: Continuum! Akkurat som Kevlar er Continuum et vevd materiale som fremdeles innebærer en kontrollert oppbrytning, men med vesentlige forbedringer i spredningen.

Samtidig er oppbrytningen i selve materialet enda mer kontrollert enn med Kevlar. Forvrengningen kan derfor holdes på et absolutt minimum. Med Kevlar kunne B&W konstruere membraner som nesten oppførte seg som ønsket. Continuum-elementene med sine nye materialer gir en membran som oppfører seg akkurat som ønsket – og dermed blir forvrengningen bragt ned på et bokstavelig talt uhørt lavt nivå!

Alt dette er teknologi nedarvet direkte fra 800-serien, og du høster fruktene av B&Ws pionerarbeid når den krystallklare lyden flyter inn i øregangene dine.

FST– en unik mellomtone med unike kvaliteter

Alle 700-seriens treveis-modeller er utstyrt med B&Ws unike "kantløse" Continuum FST-mellomtone. FST-elementet er konstruert uten det konvensjonelle kantopphenget som er kjent fra vanlige elementer, og den gir en ekstremt oppløst og nøytral gjengivelse av stemmer og instrumenter.

Membranen i en FST-mellomtone er vevd på en spesiell måte som gjør at uønskede resonanser på overflaten av elementet blir "slått i stykker". I kombinasjon med det kantløse FST-opphenget vil membranen gjengi forskjellige frekvenser på forskjellige områder av overflaten. Elementet "flekser" ut fra den spilte tonen i stedet for å bevege seg som et stempel, og dette bidrar til å spre alle frekvensene i arbeidsområdet like godt. Du tvinges ikke til å sitte i en bestemt posisjon for å kunne nyte musikken optimalt.

Den fintunede, "anti-resonance" massedemperen i sentrum av membranen gir også et verdifullt bidrag til å dempe vibrasjoner og styre oppbrytningen. Selve høyttalerchassiset er ultrastabilt støpt i aluminium, og elementet er på raffinert vis montert på baksiden av chassiset innvendig i kabinettet med et spesielt feste. Her sørger et helt nytt dempesystem for å isolere element og kabinett fra hverandre, slik at uønskede vibrasjoner ikke forurenser lydsignalet.

Aerofoil – bassgjengivelse fra de høyeste luftlagene

De rendyrkede basselementene i 700-serien er utstyrt med en forenklet utgave av den ultralette og ultrastive Aerofoil-membranen som ble utviklet til 800-serien. Aerofoil-membranene i 700-serien er fortsatt inspirert av flyindustrien, og det er fortsatt en sandwichkonstruksjon. Her er den bare laget med to solide papirlag rundt et lag polystyren-skum i stedet for karbonfiber og syntetisk spesialskum som i 800-serien.

På tross av den enklere konstruksjonen er 700-seriens basselementer fremdeles ytterst potente. De lette og stive membranene fungerer som et nesten perfekt "stempel" som motstår oppbrytning svært godt i hele arbeidsområdet. Akkurat den samme grunnen til at Bowers & Wilkins utviklet Carbon Dome-diskanten til denne serien. Du vil bli overrasket over presisjonen og dynamikken fra disse avanserte, nye basselementene.

Less is more

Delefilteret har stor betydning for høyttalerens lydkvalitet, og som i deres dyreste serier har Bowers & Wilkins i 700-serien gjort samspillet mellom elementene så optimalt at delefilteret kan reduseres til ganske få komponenter. Disse er til gjengjeld i utsøkt kvalitet og valgt ut gjennom en lang rekke lyttetester. Færre komponenter gir mer direkte signalvei, som igjen gir bedre lyd.

De kraftige skruterminalene på bakpanelet sikrer problemfri funksjon i hele høyttalerens levetid. Du har også mulighet til å bi-wire høyttaleren, så du kan klemme ut alle kraftreservene i systemet.

Bassrefleksporten er B&Ws unike Flowport, som har små fordypninger i munningen. Overflaten minner om en golfball og reduserer luftmotstanden så luften kan passere lettere. Det gir renere og dypere bass, og minsker samtidig forvrengningen.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Imponerende fyldig og dynamisk lyd for en kompakthøyttaler
 • Meget gode allround-egenskaper til både musikk og filmlyd
 • Continuum bass/mellomtone og Carbon Dome diskant
 • Flott finish i lakk eller ekte trefiner
 • Solid og resonansdempende kabinett

Begrensninger

 • Ikke toppmontert diskant i separat Nautilus-hus
 • Ikke FST-mellomtone
 • Mangler den aller dypeste bassen
 • Krever en del effekt for å spille virkelig høyt
 • Ikke like kraftig som enkelte større alternativer

Videoer om Bowers & Wilkins 706 S2

Unboxing

Tilbehør til Bowers & Wilkins 706 S2

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde (-3dB) 50-28.000 Hz
Frekvensområde (-6dB)45-33.000 Hz
Følsomhet88 dB
Impedans8 ohm
Diskantstørrelse1"
Størrelse på basselement6.5"

Anbefalte produkter