Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Soundbar høyttaler

Bowers & Wilkins Formation Bar

13 498,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

En lydplanke så elegant at du aldri har sett maken. Fantastisk lyd, fantastisk design og fantastiske trådløse muligheter, inkludert multirom.

Les mer:

Beskrivelse

Bowers & Wilkins Formation Bar – eksklusiv TV-lydplanke med unik lydkvalitet, finish i verdensklasse og mulighet for multirom og trådløs surround

 • Fantastisk lydkvalitet, kraft og detaljnivå til å være en TV-lydplanke
 • Design, finish og trådløst nettverk i verdensklasse
 • Enkelt oppsett og volumstyring med den eksisterende TV-fjernkontrollen din
 • Spotify Connect, TIDAL/TIDAL Direct, Qobuz, SoundCloud, nettradio, AirPlay 2, Bluetooth m.m.
 • Mulighet for trådløs surround med to stk Formation Flex som bakhøyttalere

Formation Bar er en eksklusiv TV-lydplanke som setter helt nye standarder for denne kategorien, både når det gjelder lydkvalitet, design og funksjonalitet. Det superslanke designet i sort og aluminium passer perfekt til en stor TV (55” og oppover), og du vil få et utrolig elegant visuelt uttrykk i selv de mest eksklusive boligmiljøer.

Med den integrerte IR-lærefunksjonen kan du én gang for alle ’fortelle’ Formation Bar hvilken TV du har, og så kan du skru volumet på Formation Bar opp og ned fra den eksisterende TV-fjernkontrollen din. Høyttaleren slår seg til og med på sammen med TV-en, så du trenger ikke å ofre den en tanke i hverdagen – alt du trenger å gjøre er å nyte den gode lyden.

Hvis du legger til to stykk Formation Flex som trådløse bakhøyttalere og en Formation Bass subwoofer kan du få lekker kinolyd når du ser på film og tv uten å trekke kabler på kryss og tvers i stuen. 

Med det medfølgende veggfestet og system-appen er oppsettet raskt overstått, og vips, så er du en lykkelig eier av en TV-lydløsning i den virkelige luksusklassen. Hvis du heller vil sette høyttaleren foran TV-en, så sørger IR-blastere på baksiden for at signalene fra fjernkontrollen ikke blokkeres. Formation Bar inngår også i det heftige trådløse Formation-multiromssystemet, og dermed kan du også nyte et uendelig univers av trådløs musikk i hele hjemmet ditt.

Et overlegent stabilt, fleksibelt og brukervennlig system til trådløs musikk

Du kan kombinere Bar med andre Formation-enheter i et komplett, state-of-the-art multiromssystem, og det superstabile trådløse mesh-nettverket sørger for at du alltid kan nyte musikken din i toppkvalitet, uten å bli forstyrret av utfall, ekko-effekter og andre wi-fi-problemer. Du styrer alt sammen fra appen og den musikktjenesten du måtte foretrekke.

Formation er en helt ny teknologisk plattform som er utviklet av Bowers & Wilkins selv, helt ned til siste linje med kode. Denne totale kontrollen gir gode muligheter for å oppdatere og oppgradere systemet fortløpende, og du kan trygt regne med at fremtiden vil bringe mange nye og spennende funksjoner i tillegg til nye medlemmer av Formation-familien.

Formation Bar fås i sort finish.

Eksklusiv innmat for overlegen lyd

Under den elegante og eksklusive overflaten finner du en rekke tekniske løsninger som plasserer Formation Bar i en klasse helt for seg selv. Høyttaleren rommer hele 9 elementer fordelt på 3 x diskant og 6 x bass/mellomtone. Elementene er konfigurert til LCR (venstre, høyre og senterkanal) og presterer et forbløffende stort og imponerende lydbilde med krystallklar gjengivelse av dialog og filmeffekter. Den nøyaktig beregnede plasseringen av elementene sikrer at du alltid får en autentisk lyd som løfter TV- og filmopplevelsene dine opp på et helt nytt nivå.

De tre eksklusive Double Dome-diskantene er en annen unik B&W-løsning som er hentet direkte fra den kritikerroste 600-høyttalerserien, og som får med selv de aller fineste detaljene i lyden. Med denne formidable innmaten kan Formation Bar også spille musikk i en kvalitet som gjør den til et fullverdig medlem av Formation-familien.

Massiv effekt, digital signalbehandling og Dynamic EQ tøyer fysikkens lover

Formation Bar er utstyrt med den samme høyeffektive digitale klasse D-forsterkermodulen som den eksklusive trådløse Formation Wedge-høyttaleren. Her er den imidlertid konfigurert til 6 x 40 watt for å matche de mange elementene. I kombinasjon med state-of-the-art digital signalbehandling (DSP) muliggjør dette hittil uhørte lydmessige prestasjoner fra en lydplanke-høyttaler.

DSP-en styrer bass-equalizingen (Dynamic EQ) via den innebygde forsterkeren, og dette gjør at Bar kan gå langt dypere enn hva som ellers ville vært mulig i et så kompakt kabinett. Ved moderate volumnivåer er Bar i stand til å gå helt ned til 40 Hz, noe som er imponerende dypt for en TV-lydplanke. I takt med at volumet blir kraftigere, hever DSP-en den nedre grensefrekvensen, slik at elementene fortsatt kan yte sitt beste uten forvrengning eller overbelastning.

Dynamic EQ er et genialt prinsipp som Bowers & Wilkins også bruker i en rekke av de beste subwooferne sine. For deg blir gevinsten en enestående klar og dynamisk lyd med en bass som uten problemer kan fylle en vanlig stue, selv uten hjelp fra en subwoofer. Hvis du allikevel vil ha enda mer og bedre bass, så er det superlett å supplere med en trådløs Formation Bass.

Full trådløs kontroll med dedikert App

Bowers & Wilkins' system-app gir deg overblikk over Formation-systemet ditt. Du får også tilgang til et utømmelig trådløst musikkunivers gjennom Spotify Connect og TIDAL Direct*, som begge kjører direkte fra Spotify- eller TIDAL-appen som du kjenner fra før. Dette betyr at du alltid har all verdens musikk med albumcover og alle funksjoner rett under fingertuppene. Formation støtter også den audiofile musikkspilleren Roon (PC/Mac), Qobuz (inkl. 24-bit), SoundCloud og andre streamingtjenester. Har du musikk liggende lokalt på smarttelefonen eller nettbrettet, så kan du også spille den av trådløst og i høy kvalitet gjennom både AirPlay 2 og Bluetooth HD.

Superstabilt mesh-wi-fi-nettverk

Formation baserer seg på sitt eget trådløse mesh-nettverk, som er vesentlig mer stabilt og gir deg bedre dekning i forhold til en vanlig wi-fi-løsning. I et mesh-system samarbeider de forskjellige enhetene med å bygge sitt eget innbyrdes nettverk, og hver enhet finner selv den optimale veien til best mulig signalstyrke.

Mesh-nettverket er utviklet helt fra bunnen av Bowers & Wilkins og er deres helt egne teknologiske plattform. Det sikrer urokkelig stabil drift og perfekt trådløs synkronisering mellom høyttalerne. Systemet trenger bare trådløs tilgang til ruteren din, så skjer all videre kommunikasjon ”bak kulissene”, uten at det belaster det vanlige nettverket ditt.

Hver av Formation-enhetene gir sitt bidrag til forbedring av dekningen, og på den måten får du et bedre trådløst nettverk jo flere enheter du legger til. Formation gir deg kort sagt det beste mulige trådløse nettverket til musikken din, uten utfallene og flaskehalsene du kan oppleve med andre systemer.

Bowers & Wilkins-app med trådløs multiromsstyring i hele hjemmet ditt

Med den gratis tilgjengelige system-appen styrer du oppsett, gruppering og regulering av volum på de forskjellige enhetene dine, mens du styrer selve musikken fra appen du normalt spiller fra, som f.eks. Spotify.

Hvis du legger til to stykk Formation Flex som trådløse bakhøyttalere og en Formation Bass subwoofer kan du få lekker kinolyd når du ser på film og tv uten å trekke kabler på kryss og tvers i stuen. 

De forskjellige Formation-komponentene støtter hverandre fullt ut, slik at du kan få høykvalitets trådløs musikk i ethvert rom i hjemmet ditt, eventuelt supplert med AirPlay 2-høyttalere i sekundære rom. Det innledende oppsettet er også raskt unnagjort. Du trenger bare å ha passordet til det trådløse nettverket ditt klart, så er prosessen i de aller fleste tilfeller raskt og smertefritt overstått ved hjelp av Formation Home-appen.

AirPlay 2 – streaming og multirom for Apple-fans

AirPlay 2 er en Apple-teknologi som ved hjelp av en iPhone/iPad gir deg avansert multiromsfunksjonalitet med alle trådløse AirPlay 2-høyttalere. AirPlay 2 er en del av Apple iOS-styresystemet, så praktisk talt enhver app som kan spille lyd – inkludert Apple Music, YouTube og Netflix – kan streame den direkte til høyttalere og anlegg med AirPlay 2.

Bluetooth – enkelt og smart for alle

Skal det bare være superenkelt, så har du alltid Bluetooth i bakhånd, hvis for eksempel en av gjestene dine bare vil spille en låt fra smarttelefonen sin. Med Bluetooth kan du også spille lyd fra YouTube, Netflix og utallige andre apper, hvis du ikke har en iPhone til AirPlay 2. Bluetooth-funksjonen støtter både Apple AAC og aptX HD-formatet, som kan overføre 24-bit lyd og gi en imponerende god trådløs lydkvalitet .

Nyt all verdens musikk i 24-bit HD-kvalitet med Roon og Qobuz

Roon er en PC-basert musikkspiller som er populær blant audiofile musikkelskere over hele verden. Med Roon kan du spille nedlastede 24-bit lydfiler gjennom PC-en – for eksempel fra amerikanske HDtracks – og Roon er også integrert med TIDAL HiFi, der du kan du streame et raskt voksende antall musikkalbum i 24-bit/96kHz kvalitet (MQA).

Du kan styre musikken på Roon fra smarttelefonen så lenge PC-en er påslått. Dette er i seg selv et stort fremskritt i forhold til tidligere PC-baserte musikkspillere, der du måtte innom tastaturet for å velge musikk. En annen audiofil mulighet er tjenesten Qobuz, som tilbyr både streaming og nedlasting i 24-bit/96kHz kvalitet.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Fantastisk lydkvalitet, kraft og detaljnivå til å være en TV-lydplanke
 • Design og finish i verdensklasse
 • IR-lærefunksjon (volum opp/ned, mute)
 • Kan settes direkte foran TV-en (IR-blastere på baksiden)
 • Integrert, superstabilt mesh-wi-fi-nettverk
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, Roon Ready, Tidal/TIDAL Direct, Qobuz, SoundCloud, nettradio m.m.
 • Spiller HD-lyd opp til 24-bit/96kHz
 • Bluetooth v4.1 med aptX HD og AAC
 • Enkelt oppsett i app
 • Full trådløs multiromsintegrasjon og perfekt synkronisering med andre Formation-enheter
 • Streaming av din egen musikksamling fra PC/Mac, smarttelefon og nettbrett
 • Justerbart veggfeste medfølger
 • Mulighet for trådløs surround med to stk Formation Flex som bakhøyttalere

Begrensninger

 • TV-lyd kan ikke sendes videre ut til andre Formation-enheter
 • Ikke HDMI-CEC
 • Må kobles til TV-en med optisk lydkabel (medfølger)
 • Noen alternativer støtter flere streamingtjenester
 • Ikke innebygget mikrofon til stemmestyring
 • Ikke inngang for eksterne musikkilder eller USB-medier
 • Kan ikke settes i deep/offline standby

Reviews

Videoer om Bowers & Wilkins Formation Bar

Tilbehør til Bowers & Wilkins Formation Bar

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde (-6dB)40-28.000 Hz
Forsterker40 watt
D/A-konvertering lyd24-bit/96kHz
Diskantstørrelse25mm
Størrelse på basselement2.5"

Anbefalte produkter