Hopp til innhold
1 059 996,-par
Bruk gjerne chatten på nettsiden eller kontakt vår kundeservice - vi er klare til å hjelpe deg i mål!
  -
Er bare det aller beste godt nok? Har du plassen og budsjettet? Da vil KORE gi deg den ultimate musikkopplevelsen. Kompromissløs ultra-high-end!

Les mer:

Beskrivelse

DALI KORE – den ultimate high-end gulvhøyttaler

 • Eksepsjonelt nøytralt, presist og godt oppløst lydbilde ved alle volumnivåer
 • Nesten uuttømmelig dynamikk, også i store lytterom
 • Gjengir uanstrengt hvilken som helst sjanger av musikk, uansett volum
 • Fantastisk "mirror finish" i høyglanslakkert ekte tre (Ammara Ebony)
 • Utviklet, designet og produsert i Danmark

DALI KORE er en ultimat og kompromissløs ultra-high-end høyttaler som representerer toppen av DALIs musikalske lidenskap og tekniske ferdigheter, uavhengig av pris eller størrelse. 40 år med forskning, utvikling og produksjon av hi-fi-høyttalere har kulminert i denne fabelaktige kreasjonen – et unikt uttrykk for dansk design og ekspertise på aller høyeste nivå.

KORE er en kostbar høyttaler, men sammenlignet med alternativene i den eksotiske klassen er prisen absolutt fornuftig. Her får du nemlig kvalitet og uforglemmelige musikkopplevelser for hver eneste krone. Hvis du er blant de få heldige som får eie et sett med KORE, vil det sannsynligvis være dine siste høyttalere noensinne. Du har nådd toppen, og herfra er det bare å nyte utsikten.

KORE kan uanstrengt gjengi ethvert musikkstykke ved ethvert lydtrykk – fra en delikat og stille solofiolin til en dundrende stadionkonsert. Selv de minste detaljene utfolder seg fritt i rommet, helt uten farging, forvrengning eller kompresjon, og du vil fordype deg i musikken på en måte du aldri har opplevd før. KORE er den ultimate høyttaleren for alle typer musikk og alle typer lyttesituasjoner.

KORE gir deg den nakne og gjennomsiktige sannheten om hvordan musikken din virkelig høres ut, med en overflod av realisme, detaljer, nyanser og dybde. En helt ny opplevelse, som for noen kan kreve litt tilvenning. På dette nivået handler det om å få høyttaleren (og det tilkoblede utstyret) til å «forsvinne», slik at kun den rene musikken står igjen. Derfor vil du ikke oppleve noen innebygd imponator-effekt eller signaturlyd. På den annen side er det ingen vei tilbake når du først har blitt vant til KORE. Lytt til den – så har du referansen som alle andre høyttalere nå må måle seg mot!

DALI KORE er tilgjengelig i høyglans Ammara Ebony mirror finish. Kan oppleves i utvalgte HiFi Klubben-butikker. Spør oss om mer informasjon om demo.

For detaljert informasjon kan DALI KORE white paper lastes ned her

DALI KORE – ny teknologi i ekstrem innpakning

KORE er resultatet av nesten 40 år med intenst utviklingsarbeid ved DALI. Denne ekstreme høyttaleren inneholder alt det beste fra DALIs teknologi og lydfilosofi, bare tatt til et enestående og uhørt nivå. Både elementer og kabinettdesign inneholder så mange innovasjoner og avanserte detaljer at vi umulig kan dekke dem her. Du kan se noen av hovedpunktene nedenfor, men du bør unne deg selv å dykke ned i DALIs spennende white paper, som gir deg massevis av spennende informasjon om dannelsen av denne unike høyttaleren. Du kan laste ned white paperet lenger ned.

Ekstremt tungt, stivt og resonansdødt kabinett

Det overdådige KORE-kabinettet er en hel historie i seg selv fordi det er ekstremt vanskelig å konstruere en høyttaler av denne størrelsen som er både lydmessig perfekt og estetisk tiltalende. En av de største utfordringene har vært å temme de voldsomme kreftene fra de to massive 11,5" basselementene, slik at høyttaleren blir helt resonans- og vibrasjonsfri. Dette resulterer i den slanke, buede designen uten parallelle overflater innvendig og utvendig, samt vekten på utrolige 148 kilo pr. høyttaler!

Selve det buede kabinettet er laget i formpresset 28 mm bjørkelaminat, og DALI har kjøpt seg inn i den danske møbelprodusenten Hudevad Furniture for å få enda bedre kontroll over denne spennende og vanskelige prosessen, både i dag og i fremtiden. Finishen er i ultra-eksklusiv Ammara Ebony finér, og den vannbaserte UV-herdede lakken gir en speilblank høyglans-finish som ser bedre ut enn noen gang før. Samtidig er denne typen lakk både raskere å jobbe med og langt mer miljøvennlig enn de tradisjonelle alternativene. Hele prosessen tar 14 dager fra start til slutt på DALIs nye automatiske lakkeringsanlegg, og det er en banebrytende ny måte å jobbe med kabinettproduksjon på.

Basen, som resten av kabinettet hviler på, er støpt i betongkompositt og veier hele 34 kilo. Mellomtone og diskant er montert i en ultrastabil støpt aluminiumsbaffel, og innvendig har mellomtone-elementet og begge bassene hvert sitt kabinett, slik at gjensidig påvirkning blir minimal. Alt er designet for å passe perfekt sammen med et minimum av skruer, og alle kritiske steder er selvsagt dempet etter alle kunstens regler. De eksklusive bi-wire kabelterminalene på baksiden er designet spesielt for KORE, og de gir en urokkelig stabil tilkobling av alle vanlige kabeltyper.

Gen-2 SMC – et unikt magnetmateriale

Bass- og mellomtone-elementene til DALI KORE inkluderer nok en gang bruken av det revolusjonerende SMC (Soft Magnetic Compound)-materialet, som eliminerer et bredt spekter av ulike forvrengninger som tradisjonelle magnetiske systemer må stri med (hysterese, modulering av den magnetiske fluksen og virvelstrømmer). Det er også debuten til Gen-2-versjonen av SMC, som er 2,5 ganger mindre elektrisk ledende enn den første generasjonen. Resultatet er en betydelig reduksjon av den allerede ekstremt lave forvrengningen.

Bruken av SMC i delefilteret er en annen verdensnyhet fra DALI. Ved å plassere en kjerne av Gen-2 SMC i utvalgte spoler, blir det mulig både å redusere den elektriske DC-motstanden, å gjøre signalveien kortere og å redusere spolenes negative påvirkning på hverandre gjennom deres gjensidige magnetfelt. Bruken av SMC i spolene gir omtrent 3,5 ganger lavere harmonisk forvrengning enn en tradisjonell jernbasert kjerne. I kombinasjon med utallige timer med eksperimenter og lyttetester har det resultert i et unikt passivt delefilter, som DALI selv beskriver som deres ultimate mesterverk. Kun det beste er godt nok.

I tillegg til den ekstremt lave forvrengningen, er SMC delefilteret også med på å gi høyttalerelementene en jevnere og «forsterkervennlig» impedanskurve uten fallene og fasevinklene som kan gjøre enkelte konkurrerende produkter spesielt strømkrevende. Dette gjør at delefilteret fungerer mye mer ideelt, og at du er friere i valget av forsterker. Hvis du er dypt forelsket i din 20 watts rørforsterker, så kombiner den gjerne med KORE. Det vil høres strålende ut så lenge du ikke trenger å spille høyt.

Nye suverene elementer med patentert teknologi

Både de to 11,5" basselementene og 7" mellomtonen er basert på DALIs nye Balanced Drive-konstruksjon med dobbel svingspole, dobbelt magnetgap og dobbel "spider" i basselementene. De to spolene beveger seg i separate magnetgap og er koblet i motsatt polaritet slik at de beveger seg i samme retning. Dette prinsippet tillater i teorien å eliminere nesten enhver forvrengning, da de to spolene faktisk kan kompensere for hverandres "feil".

Til nå har kun den ekstra motorkraften blitt hentet fra Balanced Drive, da det opprinnelige prinsippet kun kunne balansere ut ujevnheter i spolene under det hørbare området. Men DALI har tatt prinsippet til et helt nytt nivå. Det er en stor og allerede patentert innovasjon å kombinere SMC og Balanced Drive, og dermed har DALI gjort de teoretiske fordelene til virkelighet – noe ingen har klart å gjøre før!

Med SMC frigjøres det fulle potensialet til Balanced Drive. Ved å bruke SMC i hjertet av magnetsystemet, kan de to spolene faktisk "se" hverandre elektrisk, og dette betyr at feilbalanseringen som den ene spolen gjør for den andre nå faktisk fungerer over hele frekvensområdet, og gir en enorm reduksjon av forvrengning. Dette betyr et element med nesten perfekt kontroll og ekstremt lav forvrengning i hele arbeidsområdet. Den største begrensningen er faktisk prisen, men den har ingen betydning i KORE. Bare de perfekte prestasjonene teller.

Membranene på bassene er laget av en helt ny og ultrastiv sandwichkombinasjon av papir og trefiber. Det nye relieff-lignende mønsteret på mellomtonen gir både mykere avrulling og bedre transientrespons, slik at dynamisk kompresjon unngås over hele frekvensområdet. Samtidig reduseres stående resonans (forvrengning på selve membranen). Alt dette uten å legge til et eneste gram vekt.

De nye membranene er et lite, men absolutt betydelig steg mot DALIs Low-Loss-prinsipp, som går igjen i alle høyttalere fra DALI, og som er tatt til det ytterste på KORE. Det samme gjelder de massive basselementene, som uanstrengt kan gjengi selv de voldsomste svingningene i musikken helt opp til forsterkerens øvre grense, men samtidig også reagere på de svakeste signalene uten å endre karakter. Du kan lese mye mer om Low-Loss og DALIs andre designprinsipper i DALIs white paper (kan lastes ned lenger nede).

EVO-K diskantmodul – dobbel perfeksjon

DALIs ikoniske doble diskantmodul er også utviklet til enestående perfeksjon og har blitt kalt EVO-K (Evolution KORE) for anledningen. Softdome-enheten er på hele 35 mm og spiller helt ned til 2,1 kHz for perfekt integrasjon med mellomtonen. Neodym-magnetsystemet er så kraftig at det lett kunne drive en vanlig baseenhet, og enheten er så presist og godt avkjølt at det har vært mulig å utelate vanlig magnetolje i svingspolegapet for å oppnå helt fri bevegelse.

Med sitt nye kraftige neodym-magnetsystem har bånddiskanten også blitt nesten 8 dB mer effektiv og dermed med 8 dB lavere forvrengning. Alt dette gir en diskantenhet som uanstrengt kan følge med opp til de mest ekstreme lydtrykkene, men som også er i stand til å håndtere de fine detaljene i mellomtonen, i perfekt harmoni og med samme brede spredning av lyden i hele frekvensområdet.

For detaljert informasjon kan DALI KORE white paper lastes ned her

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Eksepsjonelt nøytralt, presist og godt oppløst lydbilde på alle volumnivåer
 • Nesten uuttømmelig dynamikk og dyp bass, også i store lytterom
 • Gjengir uanstrengt hvilken som helst sjanger av musikk, uansett volum
 • Ekstremt tung og resonansdød konstruksjon
 • Kan håndtere enorme mengder uforvrengt kraft
 • Enkel å drive, selv for mer vanlige forsterkere
 • Fantastisk "mirror finish" i høyglanslakkert ekte tre (Ammara Ebony)
 • Utviklet, designet og produsert i Danmark

Begrensninger

 • Krever utstyr av topp kvalitet for å nå sitt fulle potensial

Videoer om DALI KORE

Tilbehør til DALI KORE

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde (-3dB)26 - 34000 Hz
KabinettkonstruksjonBass-refleks
Bi-wireJa
Følsomhet88 dB
Delefrekvens390 / 2.100 / 12.000 Hz
Impedans4 ohm (minimum 3,2 ohm)
Diskant35mm Soft dome
Diskant (2)55mm Bånd
Mellomtone7" Balanced Drive SMC
Bass2x 11,5" Balanced Drive SMC
høyttalertype HiFi-høyttalere

Anbefalte produkter

M23
Effektforsterker
44 998,- / Stk