Hopp til innhold
DALI
Vegghøyttaler

DALI OPTICON LCR

7 248,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Flat, diskret og utrolig velspillende til størrelsen. Et spennende og elegant alternativ til både musikk, TV og hjemmekino. Flere farger. Selges både stykkvis og som som par til stereobruk.

Les mer:

Beskrivelse

DALI OPTICON LCR – flat vegghøyttaler med flott hi-fi-lyd og fleksible muligheter

 • Perfekt til diskret veggplassering, f.eks. ved siden av TV-en
 • Velegnet både til stereo og som surround front, senter og side/bakhøyttaler
 • Hybriddiskant og SMC-magnet for dynamisk, presist og veloppløst lydbilde
 • Integrert "nøkkelhull"-veggfeste til både loddrett og vannrett plassering
 • Lett å drive med vanlige forsterkere og receivere

OPTICON LCR er en flat, kompakt og utrolig allsidig vegghøyttaler som kan brukes til både hjemmekino og musikk. Lydbildet er stort, dynamisk og oppløst, og du ville aldri ha forventet at det kom fra en høyttaler i så kompakt format.

OPTICON LCR er perfekt å plassere ved siden av TV-en. Bruker du stereoanlegget til TV-en, kan du få høykvalitets, to-kanals hi-fi-lyd til både musikk og film. Har du en fullverdig surroundhjemmekino, kan du bruke OPTICON LCR både som front, senter og side-/bakkanaler og oppnå et veldig godt resultat. Dette kommer blant annet av den raffinerte bassporten på baksiden, som utnytter bakveggen maksimalt. Hvis du også vil ha den dypeste bassen med i lydbildet, supplerer du bare med en god subwoofer, for eksempel DALIs egen SUB E-12F.

Innmaten er den samme som i den gulvstående OPTICON 5, bortsett fra at hybriddiskantmodulen kan dreies. Dermed kan den eksklusive bånddiskanten også yte optimalt ved horisontal plassering av høyttaleren, for eksempel når den brukes som senterhøyttaler under en TV eller et lerret. DALIs unike SMC-magnetsystem, low-loss-teknologien og den seriøse kvaliteten helt ned til minste detalj sørger for å gi deg en komplett lydopplevelse

OPTICON LCR fås i sort ask, matt hvit eller valnøtt.

OPTICON – store hi-fi-opplevelser til både små og store lydbehov

OPTICON er den tredje høyttalerserien fra DALI som benytter det nye magnetmaterialet SMC (Soft Magnetic Compound). Nok en gang har DALI funnet nye måter å overføre de eksklusive high-end-teknologiene sine til et lavere prisnivå.

DALI-teamet har utviklet mer økonomiske løsninger på en rekke kritiske punkter. De har blant annet dekket kabinettene med vinyl av høy kvalitet i stedet for ekte trefiner, og de har valgt å produsere elementene på deres egen fabrikk i den fjerne østen, der også den populære Zensor-serien er produsert. Men resultatet er fortsatt mer enn overbevisende – OPTICON oser av høye ambisjoner, både i utseende og lyd!

OPTICON dekker et enormt spekter av behov. I den ene enden av skalaen finner du kompakte modeller laget for musikkelskere som har knapt med plass eller ønsker å gå opp et nivå i finish og lydkvalitet fra budsjettserien ZENSOR. Det andre ytterpunktet – den store gulvhøyttaleren OPTICON 8 – kan fylle et stort lytterom med musikk eller filmlyd i ordentlig god hi-fi-kvalitet, uten at du må ta opp nytt huslån av den grunn.

Så hvis de billigere alternativene er for uraffinerte eller de dyrere løsningene tærer for mye på budsjettet, er det massivis av grunner til å forelske seg i OPTICON. Lyden er i toppklassen, byggekvaliteten er overbevisende, designet er stilrent og elegant, og du kan få en perfekt OPTICON-løsning til både store og små behov. Resten er opp til deg.

SMC – et unikt magnetmateriale

Bass/mellomtoneelementene i OPTICON bygger på en ny og enklere utgave av DALIs revolusjonerende og patenterte "Linear Drive"-magnetsystem, som opprinnelig ble brukt i EPICON og senere redesignet til RUBICON-serien.

SMC er basert på presset jernpulver, og det leder så lite strøm (1000-10000 ganger mindre enn jern) at det ikke oppstår forvrengning som følge av virvelstrøm i kjernen av spolen (ulineær, frekvensavhengig og hastighetsavhengig oppbremsing). SMC har kort sagt lineære magnetiske egenskaper i hele frekvensområdet og eliminerer dermed en mengde forvrengningsartifakter som tradisjonelle magnetsystemer må slåss med. Samtidig er det formbart og kan støpes i akkurat den formen man ønsker.

I den forenklede OPTICON-versjonen er det "bare" selve poldelen som er laget i SMC, og denne er videre omsluttet av en svært kraftig ferritmagnet. Men når du hører den krystallklare gjengivelsen av stemmer og instrumenter fra OPTICON, forstår du virkelig hvor mye forvrengning andre konstruksjoner genererer i bass/mellomtoneområdet.

I tillegg til den svært lave forvrengningen har høyttalerelementene også en jevnere og mer "forsterkervennlig" impedanskurve uten de utfordringene som kan gjøre enkelte konkurrerende produkter svært strømkrevende. Det betyr dels at delefilteret arbeider langt mer ideelt, og dels at du står friere i valg av forsterker. En OPTICON-høyttaler kan gjøre underverker i et ganske gjennomsnittlig anlegg, og det blir bare enda bedre med virkelig godt utstyr.

Suverene DALI-elementer nok en gang

OPTICON-bass/mellomtoneelementene baserer seg på samme teknologi som RUBICON. Det støpte aluminiumschassiset er svært aerodynamisk formet, og tillater ekstreme membranbevegelser uten luftkompresjon. Samtidig gir den spesielle blandingen av trefiber og papir en svært stiv og bevegelig membran uten resonansproblemer.

At luften kan bevege seg fritt, og at kantopphengene er svært bevegelige, er to av hovedprinsippene i DALIs low-loss-prinsipp, som gir fremragende detaljer og respons ved alle volum og på alle musikktyper. En OPTICON-høyttaler trenger ikke å "sparkes i gang" som mange andre høyttalere – musikken flyter alltid lett og uanstrengt, og det ettertraktede tredimensjonale lydbildet trer tydelig frem i rommet, også når du bare spiller stillferdig bakgrunnsmusikk.

To diskanter i perfekt harmoni

Med unntak av de kompakte OPTICON 1 og OPTICON 2 får du DALIs unike hybriddiskant på alle seriens modeller. Hybriddiskanten kombinerer egenskapene fra dome- og båndprinsippet, så du både får stor tåle-evne, god horisontal spredning og en silkemyk og utrolig luftig diskantgjengivelse på høyde med de beste elektrostatkonstruksjonene.

Samspillet mellom dome og bånd stiller svært store krav til presis tuning av systemet. Et kunststykke som DALI har blitt mestere i gjennom mange års arbeid med nettopp dette prinsippet. OPTICON-softdomen er av svært høy kvalitet, og utført i perfekt geometri som får enheten til å rulle mykt av oppover, så bånddiskanten umerkelig kan overta de aller høyeste frekvensene og gi den siste avgjørende åpenheten i lydbildet.

Softdomen er laget for å kunne fungere helt på egenhånd i de kompakte OPTICON-modellene. Derfor er den laget som en ultralett konstruksjon som når svært høyt opp i frekvensområdet. En av teknikkene som er brukt for å nå dette målet, er bruken av kobberkledt aluminiumstråd i svingspolen i stedet for kobber. Denne ultralette svingspolen arbeider i en svært kraftig ferritmagnet, som holder alle bevegelser under stålkontroll, hjulpet av en ultratynn magnetisk olje i svingspolekammeret, som både forbedrer kjøling og kontroll.

Stivt og resonansdødt kabinett med perfekt timing – made in Denmark

Det stilrene og solide OPTICON-kabinettet er bygget på DALIs egen fabrikk i Danmark. Dette gir vesentlig lavere transportkostnader og total kontroll over hele prosessen. Alle flater er utført i MDF (Medium Density Fibre), og elementene er skrudd direkte inn i den 25 mm tykke frontbaffelen. Dette er gjort med raffinerte utfresinger som både gir en elegant forsenkning, optimal stabilitet og maksimal luftpassasje på baksiden av elementene. Overflaten er kledd med høykvalitets vinyl i sort ask, valnøtt eller matt hvit.

Innvendig er kabinettene på OPTICON-gulmodellene oppdelt i separate kammere, slik at det ikke oppstår trykkforskjeller mellom elementer som spiller i samme rom. Dermed kan tuningen gjøres individuelt for hvert element, uten at de påvirker hverandre. Det er også grunnen til at du finner flere bassrefleksporter på baksiden – én for hvert kammer.

Dempemateriale og avstiving er plassert akkurat der det gjør mest nytte for seg. Alle andre steder har den frie luftgjennomstrømmingen førsteprioritet, hvilket gjenspeiler seg i plasseringen av refleksporten direkte bak hvert basselement. En del andre produsenter har en helt annen tilnærming til kabinettdemping, men DALI har forlengst bevist at deres prinsipp fungerer i praksis, og at det fungerer perfekt med low-loss-tankegangen.

Nederst i kabinettet er det eksklusive delefilteret montert direkte bak på terminalene, så den elektriske signalveien blir kortest mulig. Selve terminalskruene er av svært høy kvalitet, og tillater alle tenkelige typer kabeltilkoblinger. Dermed er du sikret optimal kontakt i hele høyttalerens levetid.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Perfekt til diskret veggplassering, f.eks. ved siden av TV-en
 • Velegnet både til stereo og som surround front, senter og side/bakhøyttaler
 • Dynamisk, presist og detaljert lydbilde
 • Integrert "nøkkelhull"-veggfeste for både loddrett og vannrett plassering
 • Dreibar hybriddiskantmodul for ekstra god spredning og oppløsning av de fineste detaljene
 • Eksklusivt SMC-magnetsystem i bass/mellomtone-element
 • Lett å drive med vanlige forsterkere og receivere

Begrensninger

 • Noen alternativer gir mer og dypere bass
 • Ikke finish i høyglanslakk eller ekte tre

Videoer om DALI OPTICON LCR

Unboxing

Tilbehør til DALI OPTICON LCR

Tekniske spesifikasjoner

FargeSort
FargebeskrivelseSort
Vekt produkt (kg)8
Høyde emballasje (cm)20
Lengde emballasje (cm)55
Vekt emballasje (kg)9
Bredde emballasje34

Anbefalte produkter