Hopp til innhold
Denon
Integrert forsterker

Denon PMA-1600NE

18 498,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Superlyd og utrolig lekker aluminiumsfinish. En ekte audiofil entusiast-forsterker til både analoge og digitale musikkilder.

Les mer:

Beskrivelse

Denon PMA-1600NE – audiofil analog stereoforsterker med digitale trumfkort i ermet

 • Tungt og og stabilt oppbygget analog forsterker
 • Både analoge og digitale innganger (optisk/digital/USB)
 • Fremragende lydkvalitet med 32-bit oppsampling av digital lyd
 • Audiofile MM/MC RIAA-platespillerinngang
 • Veldig fin aluminiumsfinish i sort eller sølv

PMA-1600NE er en tung og audiofil, analog stereoforsterker som uten problemer kan drive selv notorisk vanskelige høyttalere med gode resultater ved ethvert lydtrykk. De analoge utgangstrinnene er bygget opp etter Denons gjennomtestede og kritikerroste idéer, og den yder 2 x 70 watt. Det ser kanskje ikke så spektakulært ut på papiret, men når det, som her, settes i sving to separate transformatorer og enorme mengder av strøm bak kulissene, så kan nesten enhver oppgave håndteres overlegent.

Her er en forsterker som gir deg den musikalske, naturlige og menneskelige lyden som er et must for mange analog-entusiaster. Men du får samtidig en rekke digitale lydinnganger og raffinement og detaljrikdom som kan hamle opp med mange high-end, digitale og klasse D-alternativer. Hvis du setter pris på vinyl, kan du også få glede av en høykvalitets platespillerinngang for både MM- og MC-pickuper. Kronen på verket er fronten, elegant utført av aluminium. Det visuelle inntrykket lever med andre ord opp til de lydmessige prestasjonene.

PMA-1600NE er ikke like tungt bygget opp som den ekstreme toppmodellen PMA-2500NE, men til gjengjeld tar den mindre plass i møbelet, og du sparer en god slant med penger. Et utmerket forsterkervalg hvis det skal være analogt, og du helst ikke vil sprenge budsjettet fullstendig.

Suveren lyd fra alle de digitale lydkildene dine

PMA-1600NE har digital lyd inn både via coaxial, optisk og USB. Dette betyr at du kan bruke den som en fantastisk god D/A-konverter (DAC) med 32-bit lydoppsampling for alle de digitale lydkildene dine, som f.eks. en CD-spiller og en trådløs streamingløsning. Her er Denons eget HEOS-system et opplagt valg som integrerer 100% med forsterkeren og gir deg en perfekt løsning, med tanke på både betjening og lyd. Og med HD-streamingtjenestene kan du nyte all verdens musikk i bedre-enn-CD-kvalitet.

Via den asynkrone USB-inngangen kan du også bruke PMA-1600NE til krystallklar, digital avspilling av musikksamlingen din fra PC/Mac, inkludert høyoppløste musikkfiler helt opp til 32-bit/384kHz. Du får kort sagt en lydkvalitet du ikke trodde var mulig fra alle de digitale musikkildene dine, og du slipper å forholde deg til en ekstern DAC med tilhørende kabler.

PMA-1600NE fås i Premium Silver eller sort aluminiumsfinish. Systemfjernkontroll medfølger.

Fremragende lyd under alle forhold

En avansert og eksklusiv versjon av Denons strålende UHC-MOS single push-pull kretsløp har gitt PMA-1600NE dramatiske strømressurser. Du vil raskt oppdage at 70 watt her låter som noe andre trenger tre sifre for å produsere.

Med disse kreftene i bakhånd kan du trygt kombinere PMA-1600NE med de fleste av markedets seriøse hi-fi-høyttalere og oppnå spektakulære lydresultater. Selv notorisk "vanskelige" og strømkrevende modeller kan drives med meget godt resultat, og dermed har du nesten frie tøyler til å finne akkurat den høyttalerløsningen som passer din smak.

Helt adskilte seksjoner for maksimal lydkvalitet

PMA-1600NE er bygget i 6 individuelt skjermede blokker av adskilte effekttrinn for de to kanalene. Dette er gjort for å forhindre innbyrdes påvirkning mellom strømforsyningen, for- og effektforsterkerdel. Denons såkalte LC-system (Leakage Cancelling) inkluderer bruk av dobbel transformator og parallelle strømforsyninger, slik at den innbyrdes strålingen utfaser seg selv. All intern kabling er gjort i eksklusivt OFC-kobber. Ved avspilling av analoge musikkilder kan du slå av alle digitale kretsløp for å eliminere enhver risiko for innstråling av høyfrekvent støy herfra (Analog mode).

Hi-Res Audio – den ultimate musikknytelsen

PMA-1600NE støtter høyoppløste musikkfiler (Hi-Res Audio) helt opp til 24-bit/192kHz via de optiske og coaxiale inngangene, og til og med helt opp til 32-bit/384kHz via USB-inngangen på baksiden. En rekke nettsider – f.eks. amerikanske HDtracks – tilbyr i dag et voksende utvalg av både nye og eldre innspillinger innen alle genrer og i bedre-enn-CD-kvalitet, typisk 24-bit/192kHz.

Disse filene kan du laste ned og streame via USB fra PC/Mac, og uansett om du har lastet ned i PCM- eller DSD/SACD-format, har du en fantastisk opplevelse til gode hvis du trodde at CD-en var det siste ordet i lydkvalitet. Her får du rom, dynamikk, detaljer og musikalsk autentisitet på et helt nytt nivå!

Den asynkrone teknologien i PMA-1600NE sørger samtidig for å optimalisere den såkalte "klokken" i USB-overføringen fra PC-en slik at du unngår lydforringende jitter-støy (digital forvrengning i tidsdomenet). Denne audiofile detaljen får du fullt utbytte av enten du lytter til musikk i normal eller høy oppløsning.

Noen streamingtjenester (f.eks. TIDAL) har også begynt å streame musikk i HD-kvalitet, og dette vil etter all sannsynlighet bli en vanlig standard i løpet av få år. Når det er en realitet, vil PMA-1600NE gi deg fullt utbytte av den høyoppløste musikken din, for eksempel streamet fra en HEOS-musikkstreamer. Denne kan du med fordel koble på en av de digitale inngangene på PMA-1600NE, slik at du får fullt utbytte av den sofistikerte, digitale signalbehandlingen på forsterkeren.

Advanced AL32 Processing Plus og 32-bit oppsampling for fremragende lydkvalitet

PMA-1600NE er utstyrt med Denons eksklusive 32-bit Advanced AL32 Processing Plus signalbehandling, og den oppsampler alle musikksignaler til en oppløsning på hele 32-bit før de sendes videre. Denne drastisk økte oppløsningen gir langt flere detaljer og mer presisjon både i og utenfor det hørbare området. De avgjørende D/A konverterne arbeider også i 32-bit.

De kraftige høyttalerterminalene er doble, slik at du uten problemer kan bi-wire høyttalerne, selv med svært kraftige kabler. Du får også noe så sjeldent som en helt diskret oppbygget MM/MC-platespillerinngang av meget høy kvalitet. Bruken av støysvake FET-er i første trinn og den separate strømforsyningen gir deg en lydkvalitet som yter en virkelig god platespiller full rettferdighet.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Tungt og stabilt oppbygget analog forsterker
 • Meget flott aluminiumsfinish i sort eller sølv
 • Strømforsyning med to separate transformatorer
 • Både analoge og digitale innganger (optisk/digital/USB)
 • Advanced AL32 Processing Plus signalbehandling med 32-bit oppsampling
 • Asynkron USB-inngang med Hi-Res Audio støtte, inkludert DSD/SACD
 • Analog modus (kobler fra alle digitale kretsløp)
 • Kan drive svært strømkrevende høyttalere
 • Integrerer perfekt med Denons eget trådløse HEOS-streamingsystem
 • Audiofil MM/MC RIAA-platespillerinngang
 • Doble høyttalerterminaler for bi-wiring eller to par høyttalere

Begrensninger

 • Ikke innebygget nettverk, AirPlay eller Bluetooth
 • Ingen integrerte streamingtjenester
 • Ikke direkte digital avspilling fra USB lagringsmedier eller iPod/iPhone
 • Ingen mulighet for modulbasert utbygging
 • Ikke innebygget romkorreksjon
 • Krever sin plass

Tilbehør til Denon PMA-1600NE

Tekniske spesifikasjoner

Utgangseffekt 4 ohm140 watt
Utgangseffekt 8 ohm70 watt
Forvrengning0,07%

Anbefalte produkter