Hopp til innhold
Denon
Integrert forsterker

Denon PMA-2500NE

29 998,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Superlyd og utrolig lekker aluminiumsfinish. En tung, heftig og audiofil analog forsterker til både analoge og digitale musikkilder.

Les mer:

Beskrivelse

Denon PMA-2500NE – tung og kompromissløs, analog stereoforsterker med digitale trumfkort i ermet

 • Ekstremt kraftig og stabilt oppbygget analog forsterker
 • Både analoge og digitale innganger (optisk/digital/USB)
 • Fremragende lydkvalitet med 32-bit oppsampling av digital lyd
 • Audiofile MM/MC RIAA-platespillerinngang
 • Veldig fin aluminiumsfinish, også på fjernkontrollen
PMA-2500NE er en ekstremt tung og audiofil, analog stereoforsterker som uten problemer kan drive selv notorisk vanskelige høyttalere med suverene resultater ved ethvert lydtrykk. De 2 x 80 wattene ser ikke så spektakulære ut på papiret, men når det, som her, befinner seg enorme mengder av strøm bak kulissene, kan nesten enhver oppgave håndteres overlegent.

Her er en forsterker som gir deg den musikalske, naturlige og menneskelige lyden som er et must for mange analog-entusiaster. Men du får samtidig en rekke digitale lydinnganger og raffinement og detaljrikdom som kan hamle opp med mange high-end, digitale og klasse D-alternativer. Det beste fra begge verdener.

Hvis du setter pris på vinyl, kan du også få glede av en høykvalitets platespillerinngang for både MM- og MC-pickuper. Kronen på verket er fronten, elegant utført av aluminium. Det visuelle inntrykket lever med andre ord opp til de lydmessige prestasjonene.

Suveren lyd fra alle de digitale lydkildene dine
PMA-2500NE har digital lyd inn både via coaxial, optisk og USB. Dette betyr at du kan bruke den som en fantastisk god D/A-konverter (DAC) med 32-bit lydoppsampling for alle de digitale lydkildene dine, som f.eks. en CD-spiller og en trådløs streamingløsning. Her er Denons eget HEOS-system et opplagt valg som integrerer 100% med forsterkeren og gir deg en perfekt løsning, både drifts- og lydmessig.

Via den asynkrone USB-inngangen kan du også bruke PMA-2500NE til krystallklar, digital avspilling av musikksamlingen din fra PC/Mac, inkludert høyoppløste musikkfiler helt opp til 32-bit/384kHz. Du får kort sagt en lydkvalitet du ikke trodde var mulig fra alle de digitale musikkildene dine, og du slipper å forholde deg til en ekstern DAC med tilhørende kabler.

PMA-2500NE fås i Premium Silver aluminiumsfinish. Systemfjernkontroll medfølger.

Suveren lyd under alle forhold
En avansert og eksklusiv versjon av Denons strålende UHC-MOS single push-pull kretsløp har gitt PMA-2500NE dramatiske strømressurser. Den er faktisk i stand til å pumpe ut peak-belastninger på hele 210 ampere uten at den spektakulære detaljrikdommen tar skade av det. Du vil raskt oppdage at 80 watt her låter som noe andre trenger tre sifre for å produsere. På dette punktet trekker PMA-2500NE linjen direkte tilbake til Denons legendariske PMA-SA1-forsterker, som var kjent for å kunne drive hva som helst, selv om den bare var oppgitt til 2 x 50 watt!

Med disse kreftene i bakhånd kan du trygt kombinere PMA-2500NE med de fleste av markedets seriøse hi-fi-høyttalere og oppnå spektakulære lydresultater. Selv notorisk "vanskelige" og strømkrevende modeller kan drives med meget godt resultat, og dermed har du nesten frie tøyler til å finne akkurat den høyttalerløsningen som passer din smak.

Urokkelig stabil oppbygning
Sammenlignet med de mindre Denon forsterkerne er PMA-2500NE ekstremt tungt bygget med en vekt på hele 25 kilo. Dette gjøres for å stabilisere den elektriske konstruksjonen og dermed gi deg enda bedre lyd. Utvendig gir det seg tydelig til kjenne gjennom de kraftige aluminiumspanelene på siden av kabinettet samt det noe større kabinettet som gir plass til to transformatorer som hver hadde taklet jobben sin alene i en mindre ambisiøs forsterker enn dette.

Topp- og bunnplaten er svært kraftige sandwich-konstruksjoner av 1,6 mm tykke stålplater, og transformatorene er "flytende" opphengt ved hjelp av en rekke vibrasjonsdempende materialer, slik at mekaniske forstyrrelser elimineres. Selv kjøleribbene er laget med varierende tykkelse for å kvele de siste antydningene til resonanser.

Helt adskilte seksjoner for maksimal lydkvalitet
PMA-2500NE er bygget i 6 individuelt skjermede blokker av adskilte effekttrinn for de to kanalene. Dette er gjort for å forhindre innbyrdes påvirkning mellom strømforsyningen, for- og effektforsterkerdel. Denons såkalte LC-system (Leakage Cancelling) inkluderer bruk av dobbel transformator og parallelle strømforsyninger, slik at den innbyrdes strålingen utfaser seg selv. All intern kabling er gjort i eksklusivt OFC-kobber

Den ekstra store volumkontrollen er et kapittel for seg. Med sin høye presisjon og ultrasolide konstruksjon eliminerer den vibrasjoner og elektrisk støy. Dette bidrar i høy grad til det urokkelig stabile stereobildet, der kanalseparasjon og detaljer bevares intakte selv ved svært lave volumnivåer. Ved avspilling av analoge musikkilder kan du slå av alle digitale kretsløp for å eliminere enhver risiko for innstråling av høyfrekvent støy herfra (Analog mode).

Hi-Res Audio – den ultimate musikknytelsen
PMA-2500NE støtter høyoppløste musikkfiler (Hi-Res Audio) helt opp til 24-bit/192kHz via de optiske og coaxiale inngangene, og til og med helt opp til 32-bit/384kHz via USB-inngangen på baksiden. En rekke nettsider – f.eks. norske 2L Records og amerikanske HDtracks – tilbyr i dag et voksende utvalg av både nye og eldre innspillinger innen alle genrer og i bedre-enn-CD-kvalitet.

HD-musikk kan komme i form av rene Blu-ray-musikkplater, men også som nedlastinger med oppløsning opp til 24-bit/192 kHz og i noen tilfeller enda høyere. Disse filene kan du streame via USB fra PC/Mac, og uansett om du har lastet ned i PCM- eller DSD/SACD-format, har du en fantastisk opplevelse til gode hvis du trodde at CD-en var det siste ordet i lydkvalitet. Her får du rom, dynamikk, detaljer og musikalsk autentisitet på et helt nytt nivå!

Den asynkrone teknologien i PMA-2500NE sørger samtidig for å optimalisere den såkalte "klokken" i USB-overføringen fra PC-en slik at du unngår lydforringende jitter-støy (digital forvrengning i tidsdomenet). Denne audiofile detaljen får du fullt utbytte av enten du lytter til musikk i normal eller høy oppløsning.

Advanced AL32 Processing Plus og 32-bit oppsampling for fremragende lydkvalitet
PMA-2500NE er utstyrt med Denons eksklusive 32-bit Advanced AL32 Processing Plus signalbehandling, og den oppsampler alle musikksignaler til en oppløsning på hele 32-bit før de sendes videre. Denne drastisk økte oppløsningen gir langt flere detaljer og mer presisjon både i og utenfor det hørbare området. De avgjørende D/A konverterne arbeider også i 32-bit.

EXT.PRE – luksusstereo til surroundanlegget ditt
Hvis du gjerne vil ha både stereo og surround i maksimal kvalitet, kan du bruke den geniale EXT.PRE-funksjonen (også kalt Power Amp Direct). Hvis hjemmekinoreceiveren din har en Pre-Out-utgang, kan du trekke en kabel herfra og over til PMA-2500NE. Da kan du bruke denne som effektforsterker til fronthøyttalerne når du lytter i surround.

Bytter du tilbake til f.eks. CD eller musikkstreamer, er du i trygt i havn med luksusstereo. På denne måten kan du ha et hjemmekinoanlegg tilkoblet hvis du vil ha flerkanalslyd til filmsamlingen, men prioriterer musikk i to kanaler høyest. En enkel og elegant løsning – og du styrer vekslingen med ett enkelt trykk på en knapp!

De kraftige høyttalerterminalene er  doble, slik at du uten problemer kan bi-wire høyttalerne, selv med svært tunge kabler. Alternativt kan du koble til et ekstra par høyttalere.

Du får også noe så sjeldent som en helt diskret oppbygget MM/MC-platespillerinngang av meget høy kvalitet. Bruken av støysvake FET-er i første trinn og den separate strømforsyningen gir deg en lydkvalitet som yter en virkelig god platespiller full rettferdighet.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Ekstremt tungt og stabilt oppbygget analog forsterker
 • Både analoge og digitale innganger (optisk/digital/USB)
 • Advanced AL32 Processing Plus signalbehandling med 32-bit oppsampling
 • Asynkron USB-inngang med Hi-Res Audio støtte, inkludert DSD/SACD
 • Analog modus (kobler fra alle digitale kretsløp)
 • Kan drive svært strømkrevende høyttalere
 • Integrerer perfekt med Denons eget trådløse HEOS-streamingsystem
 • Audiofil MM/MC RIAA-platespillerinngang
 • Veldig fin aluminiumsfinish, også på fjernkontrollen
 • Doble høyttalerterminaler for bi-wiring eller to par høyttalere
 • Kan brukes som luksus-stereoforsterker i et hjemmekinoanlegg

Begrensninger

 • Ikke innebygget nettverk, AirPlay eller Bluetooth
 • Ingen integrerte streamingtjenester
 • Ikke direkte digital avspilling fra USB lagringsmedier eller iPod/iPhone
 • Ingen mulighet for modulbasert utbygging
 • Ikke innebygget romkorreksjon
 • Krever sin plass

Tilbehør til Denon PMA-2500NE

Tekniske spesifikasjoner

Utgangseffekt 4 ohm160 watt
Utgangseffekt 8 ohm80 watt
Forvrengning0,07%

Anbefalte produkter

RUBICON 5
DALI RUBICON 5
Gulvstående høyttaler
32 996,- / Par