HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Skal det gjøres, skal det gjøres skikkelig...

Jacob ba Hi-Fi Klubben om råd da han skulle bygge nytt hus. Nå er trangen til flott hi-fi-lyd smeltet sammen med huset i hvert eneste rom.

41-årige Jacob hadde lenge vært imponert over hvor god lyd han noen ganger kunne oppleve på kafeer og i butikker selv om høyttalerne var skjult i veggene eller taket. Ettersom han var i ferd med å bygge et 194 kvadratmeter stort hus til familien, stakk han en dag innom Hi-Fi Klubben sammen med datteren på fire. Det var rett og slett bare for å høre hvordan innbyggingshøyttalere egentlig kunne låte. Etter det var han solgt.

"Jeg falt for hele visjonen om hva man kan få til i et hus når man bygger det fra grunnen av, og kan få lov til å integrere et hi-fi-system på denne måten. Jeg vil helt klart si at dette er den perfekte løsningen for meg," sier Jacob, som har bodd i det nye huset siden mai.

Han har alltid vært interessert i den gode lyden, og har i flere år hatt et par Infinity Kappa 8-høyttalere. Sammen med resten av anlegget veide de rundt 90 kg. Når sjansen kom til å fjerne de store gulvhøyttalerne fra stua, var Jacobs kone, Maj-Britt, ikke vanskelig å overtale:

"Hun sa at de gamle høyttalerne riktignok var fine å se på, men at de var en smule store, selv om hun likte lyden fra dem godt."

Jeg ville gjerne ha det meste integrert, men samtidig også ha noe av det fremme.

I dag bor Jacob og Maj-Britt dermed i et helt nytt hus uten store høyttalere, men med en lyd som fortsatt er meget bra. I både stue og kjøkken-allrom sitter det to B&W CCM683-innbyggingshøyttalere i taket. Samtidig henger det diskrete par med Scandyna Minipod-høyttalere i to hjørner i rommene, som får ekstra tyngde i bunnen ved hjelp av Scandyna Bass Station subwoofere.

1. Etappe: prosjektering

Jacob besøkte Hi-Fi Klubben allerede mens det nye huset lå på tegnebrettet. Dermed hadde han god tid til å få oversikten over de optimale produktene og de beste måtene å installere dem på. Det gjorde at alt til slutt ble enklere, billigere og bedre.

Alle høyttalerne i huset er koblet til en NAD CI9120 tolvkanals-forsterker, som er skjult i husets walk-in-closet. Hele systemet kan styres trådløst via et Sonos-system, og ved hjelp kontrollenheten med berøringsskjerm kan man spille av forskjellige spor fra familiens digitale musikksamling og styre lydnivåene i hvert enkelt rom."Jeg ville gjerne ha det meste integrert, men samtidig også ha noe av det fremme. Bare sånn litt diskret oppe i hjørnet. Det er nok hi-fi-nerden i meg som ikke kan la være, og de ser jo bra ut," sier Jacob og forteller at det også er satt opp høyttalere i taket i alle de mindre rommene, som kontor, bad og vaskerom. Her er det dog litt mindre enheter enn i de store rommene.

"Vi har jo små barn, og problemet er ofte at de vil pille, rote og ikke ordne opp etter seg. Så hvis vi hørte musikk på det gamle anlegget, og de skrudde bare halvveis opp, ville elementene bli ødelagt. Denne løsningen er en kombinasjon av at det skal være pent og praktisk. Derfor er alt skjult. Nå finnes det ingen forsterkere eller høyttalere der de kan stikke fingeren gjennom elementene," forteller Jacob om den mer praktiske siden av det integrerte anlegget.

Klar for det fremtiden måtte bringe

Alle høyttalerne er ikke satt opp enda, men det er trukket kabler i veggene, slik at det er enkelt å legge nye enheter til det samlede systemet. På samme måte er det allerede gjort klart for at Jacob en dag kan utvide med flere kanaler i stua:

"Det er tenkt inn i helheten. Kablene til for eksempel en senterhøyttaler, som kanskje først kommer om fem år, er allerede trukket. Alle kabler er klare, slik at systemet er fullstendig sikret for fremtiden."

2. Etappe: bygging

I forbindelse med et stort byggeprosjekt er det naturligvis uendelig mange andre beslutninger å ta som ikke har noe med lyd å gjøre. Allikevel valgte Jacob å bruke store tankemessige ressurser på lydprosjektet. Skulle det først gjøres, så skulle det gjøres skikkelig. Det resulterte i blant annet at hele hi-fi-systemet har blitt koblet på et selvstendig relé.

Jacobs elektriker sørget for at alle forberedelsene var korrekt utført. Hvis elektrikeren din ikke gjør den endelige monteringen selv, må du være sikker på at han gir 100% korrekte opplysninger om plassering av høyttalerne på tegningen.

   

        Kom i kontakt med oss

       

Hi-Fi Klubben Solutions har mange års erfaring med å integrere lyd og bilde i hus, leiligheter og hytter.

   

        Kontakt Hi-Fi Klubben Solutions    

"Hvis det nå står på en tørketrommel, og komfyren og avtrekksvifta blir slått på samtidig med en støvsuger, så kan dette føre til ulyder og brumming i musikken. Denne støyen ville jeg fjerne helt. Alt som bruker elektrisitet der forbruket går opp og ned, kjører derfor på ett relé, og lyden på et annet."

Man må stille riktige spørsmål

Siden Jacob allikevel skulle legge inn elektrisitet i huset, fikk han håndtverkerne til å trekke med seg høyttalerkablene rundt i huset. En smart løsning som ble mulig fordi han allerede i planleggingsfasen tok byggeplanene med til Hi-Fi Klubben og tok dem med på prosjektet. Og det angrer han ikke på:

"De har jo verktøyene for å kunne hjelpe folk, og de kan stille de riktige spørsmålene for å finne ut hva man egentlig vil," sier Jacob, og forteller at han ofte ringte butikken når han var i tvil om noe.

3. Etappe: montering

Siden familien flyttet inn i det nye huset, har spesielt Pink Floyd blitt spilt ofte på anlegget.Alle høyttaler- og nettverkskabler i hele huset ble trukket fra Jacobs teknikkskap, der en multikanals NAD-forsterker og et trådløst Sonos-anlegg sørger for å levere musikken. All teknikken er altså skjult på ett sted – lekkert og praktisk!

"Roger Waters fra Pink Floyd hadde et show i Albert Hall i London, og ga etterpå ut en CD med hele konserten. Den har jeg hørt mange ganger, siden den har skikkelig fet lyd. Jeg liker godt at musikken er helt rolig, men samtidig har massevis av detaljer og finesser. Det er de tingene man får med seg når man har hi-fi-utstyr som virkelig kan levere varene."

4. Etappe: ferdigstilt

Nå kan både Jacob og familien nyte musikk i høy kvalitet i hele huset, uten at den elegante innredningen blir forstyrret av anlegg og store høyttalere. Det grundige forarbeidet ga et resultat som alle er svært fornøyde med.

Jacobs hi-fi-system

  • 1 NAD CI9120-forsterker 
  • 6 stk. Sonos ZP90 ZonePlayer
  • Sonos CR200 controller
  • 4 stk. B&W CCM683 høyttalere
  • 8 stk. B&W CCM618 høyttalere
  • 4 stk. Scandyna Minipod høyttalere
  • 2 stk. Scandyna Bass Station subwoofere
  • 100 meter van den Hul The SNOWLINE høyttalerkabel
  • 12 meter van den Hul subwooferkabel
  • 1 separat el-relé

Planlegg sammen med Hi-Fi Klubben

Få enda mer inspirasjon i vår digitale folder
Les folderen her

I Hi-Fi Klubben setter vi vår ære i å hjelpe deg med å finne den rette løsningen. Vi kan hjelpe deg hvis du går med planer om å integrere lyd i nybygget ditt eller i din eksisterende bolig. Uansett om du har små eller store planer, har vi ekspertisen til å føre deg gjennom prosjektet slik at du får drømmene dine oppfylt. Jo før i prosessen du tar turen innom en av butikkene våre, jo bedre kan vi hjelpe deg.

Vi tror du vil like mer enn bare denne siden