Hopp til innhold

Det er en ny sheriff i byen!

DALI OBERON 9

DALI OBERON 9 er familiens nye overhode. En høyttaler som kan riste løs murpuss, men samtidig spille raffinert.

OBERON 9 er gallionsfiguren i OBERON-serien, og med to 9” basser med lang slaglengde har den en dynamisk kapasitet og autoritet som de færreste gulvhøyttalere kan drømme om.

Med OBERON 9 har du hevet deg over enhver diskusjon om WAF (Wife Acceptance Factor). Dette er en høyttaler som krever sin plass – take it or leave it!

Høydepunkter

  • Den kan spille bass så huset rister
  • Ekte treveiskonstruksjon
  • Nyansert lyd
  • Kan gjengi musikk på konsertnivå
  • SMC-magnetsystem i bass- og mellomtoneelementer

DALI
Oberon 9

Massive krefter og seriøs hi-fi teknologi møtes i skjønn forening. Her kan du hamre løs på mellomgulvet uten å gå glipp av finessene.
Forhåndsbestill nå

DALI OBERON 9 er en ekte 3-veishøyttaler. Dette er faktisk mer uvanlig enn man skulle tro. De fleste moderne gulvhøyttalere med tre eller flere elementer er i virkeligheten 2½-veis. Det vil si at det ene av basselementene dekker hele frekvensområdet opp til diskanten, mens det andre (eller de andre) bare supplerer i den dypeste bassen. Dette prinsippet gir en bedre og dypere bass og en forholdsvis nyansert mellomtone sammenlignet med en liten 2-veishøyttaler. Dette prinsippet fungerer fint ved bruk av mindre elementer og gjør at man kan lage slanke gulvhøyttalere.

Men den slags kompromisser er ikke nødvendig her. Mellomtoneområdet dekkes av et dedikert 7” element som er raskt nok til å følge med diskantdomen. Og siden den ikke samtidig må kjempe med å flytte luft i bassområdet, blir gjengivelsen av stemmer og instrumenter ekstra ren og presis, selv når det spilles høyt. Av nettopp den grunn brukes 3-veisprinsippet fortsatt i high-end-høyttalere.
For å sikre en helt ren og resonansfri bassgjengivelse har de to 9” basselementene fått hvert sitt kammer. Dette bidrar samtidig med å stive av det store kabinettet.

Selv om den kan spille tordnende høyt er OBERON 9 alt annet enn en primitiv power-høyttaler. Den kan nemlig skilte med DALIs unike SMC-magnetsystem og low-loss-teknologi, og den er tunet til en overbevisende nøytral og oppløst hi-fi-gjengivelse, slik at du kan nyte musikk eller filmlyd i fulle drag, uansett volum.

Den eneste ulempen med en så stor og kraftig høyttaler er at den krever en stor stue for å komme til sin fulle rett. Setter du den i et rom på 12 kvadratmeter, så drukner rommet i bass! Men det kan man selvfølgelig også se på som en fordel.
Velg selv – vi dømmer ikke…