Hopp til innhold

MULTIROM
MED STORE MUSIKKOPPLEVELSER

Du trenger strengt tatt ikke mer enn én enkelt trådløs høyttaler for å komme i gang med multirom. Men alt blir mye bedre med ekte hi-fi-lyd i stereo – og det finnes alltid en løsning som passer nettopp ditt behov!

Du er født med to ører, og det er for at du skal kunne oppfatte retning og dybde i lyden du hører. Dette er en fordel hvis du for eksempel vil overleve i trafikken, men det hjelper også i stor grad når du hører på musikk. Musikk er nemlig tatt opp i stereo, noe som skaper et stort og livaktig lydbilde ved hjelp av to høyttalere – det blir nesten som om musikerne sitter og spiller i din egen stue.

Denne opplevelsen kjenner du sikkert fra det gode gamle stereoanlegget, men du kan også få den med et multiromssystem. Dette kan du lese mer om under. 

SLIK FÅR DU HI-FI-STEREO MED
MULTIROM

Stereo med to høyttalere er veien til store musikkopplevelser med gåsehud og kriblende følelser nedover ryggen. Hvis du vil ha slike opplevelser med et multiromssystem, så kan du velge mellom flere løsninger:

  • To trådløse høyttalere satt opp til å spille sammen i stereo
  • Et trådløst minianlegg med separate hi-fi-høyttalere
  • En trådløs musikkstreamer koblet på et eksisterende anlegg
  • Et anlegg i full størrelse med innebygget multirom og separate hi-fi-høyttalere

Hos HiFi Klubben har vi tre komplette multiromssystemer: SonosHEOS by Denon og Bluesound. De fungerer i det store og hele på samme måte, og alle tre har løsninger for vaskeekte hi-fi-stereo i svært høy kvalitet. Unn deg selv å ha slik kvalitetslyd minst ett sted i hjemmet, typisk i stua, så kan du fritt supplere med trådløse høyttalere i alle andre rom. På den måten får du det beste fra både det gamle og det nye musikkuniverset på én gang.

TO TRÅDLØSE
HØYTTALERE
– DEN ENKLESTE LØSNINGEN

De fleste trådløse multiromshøyttalere kan settes opp i stereopar, slik at de spiller henholdsvis høyre og venstre kanal. Dette gir deg ekte, realistiske musikkopplevelser, og du kan også spille høyere enn med én enkelt høyttaler. Du slipper høyttalerkabler, og når høyttalerne først er satt opp, så er alt du trenger å tenke på å styre musikken på smarttelefonen eller nettbrettet. Det er veldig enkelt og diskret, og du kan få både små og store høyttalere som uten problemer kan skape stemning i stua.

Den totale trådløsheten krever imidlertid innebygget elektronikk og forsterker i begge høyttalerne, og dette er ikke gratis. Hvis det er greit med høyttalerkabler, så kan du få bedre lyd til samme pris med separate hi-fi-høyttalere koblet til et separat anlegg, uten at styringen blir mer tungvinn av den grunn.

DET TRÅDLØSE
MINIANLEGGET
KOMPAKT GODLYD

Et trådløst, multiroms minianlegg med separate hi-fi-høyttalere er en utrolig fleksibel og svært god musikkløsning. Du kan velge høyttalere helt fritt etter størrelse, finish, kvalitetsønsker og lommebok, og hvis du ønsker det, så kan du skjule selve anlegget i et hi-fi-møbel. Alt sammen går gjennom wi-fi og smarttelefonen, så du trenger ikke å se anlegget for å styre det.

Dette er også en mer ”hi-fi-orientert” løsning, siden du bruker ordentlige hi-fi-høyttalere uten elektronisk manipulasjon av lyden. Og siden to trådløse høyttalere uansett krever en strømkabel hver, så er det heller ikke den store forskjellen med tanke på kabling. Her får du kort sagt fyldig lyd, store musikkopplevelser og praktisk trådløs styring uten å samtidig få et stort anlegg inn i stua. Et virkelig godt valg for mange behov.

ANLEGG MED INNEBYGGET
MULTIROM
– DEN TOTALE LØSNINGEN

Både HEOS by Denon og Bluesound gir deg mulighet til å få en fullverdig multiromsløsning innebygget i anlegget. En rekke av de nyeste stereo- og surroundanleggene fra Denon leveres med HEOS innebygget, mens du kan kjøpe separate Bluesound-innbyggingsmoduler til en rekke forsterkere og receivere fra NAD. Det samme gjelder det elegante, trådløse høyttalersystemet CALLISTO fra DALI.

Med denne løsningen får du hele stasen bygget inn i det primære hi-fi-anlegg ditt, med optimal lydkvalitet, optimal styring og uten ekstra apparater i hylla. Du kan velge hi-fi-høyttalere fritt, og du kan legge til trådløse multiromshøyttalere eller musikkstreamere i alle andre rom i hjemmet ditt. Bedre kan det nesten ikke bli.

MUSIKKSTREAMER OG
ANLEGG
– PROBLEMKNUSEREN

Hvis du allerede har et stereo- eller surroundanlegg som du er glad i, så kan du oppgradere det til multirom ved å koble til en multirums musikkstreamer. En slik liten boks gir deg alle de nye trådløse mulighetene, samtidig som du kan fortsette å nyte platespilleren, CD-spilleren eller hva enn du måtte ha koblet til anlegget. Har du et tungt anlegg med store høyttalere, så er dette den opplagte løsningen. Du beholder den fete lyden og kreftene samtidig som du blir helt oppdatert etter dagens standard.

HEOS by Denon har vært så smarte at musikkstreameren deres har en integrasjonsmulighet med en lang rekke av stereoforsterkerne og hjemmekinoreceiverne deres. Her trenger du bare å koble til streameren én gang for alle, og så styres både av/på og volum automatisk og i optimal hi-fi-kvalitet sammen med forsterkeren – alt sammen rett fra smarttelefonen. Du trenger ikke å sjonglere med to ulike fjernkontroller som med en rekke andre systemer.

KOM
INNOM OG LYTT

Det viktigste er selvfølgelig at du får den løsningen som passer nettopp ditt behov, og derfor inviterer vi deg til å komme innom HiFi Klubben og oppleve noen av de forskjellige kombinasjonene med dine egne øyne og ører. Vi står klare til å hjelpe deg trygt i mål.
Finn butikk her