Du er født med to ører, og det er for at du skal kunne oppfatte retning og dybde i lyden du hører. Dette er en fordel hvis du for eksempel vil overleve i trafikken, men det hjelper også i stor grad når du hører på musikk. Musikk er nemlig tatt opp i stereo, noe som skaper et stort og livaktig lydbilde ved hjelp av to høyttalere – det blir nesten som om musikerne sitter og spiller i din egen stue.
Denne opplevelsen kjenner du sikkert fra det gode gamle stereoanlegget, men du kan også få den med et multiromssystem. Dette kan du lese mer om under.
Slik får du hi-fi-stereo med multirom
Stereo med to høyttalere er veien til store musikkopplevelser med gåsehud og kriblende følelser nedover ryggen. Hvis du vil ha slike opplevelser med et multiromssystem, så kan du velge mellom flere løsninger:
- To trådløse høyttalere satt opp til å spille sammen i stereo
- Et trådløst minianlegg med separate hi-fi-høyttalere
- En trådløs musikkstreamer koblet på et eksisterende anlegg
- Et anlegg i full størrelse med innebygget multirom og separate hi-fi-høyttalere
Hos HiFi Klubben har vi tre komplette multiromssystemer: Sonos, HEOS by Denon og Bluesound. De fungerer i det store og hele på samme måte, og alle tre har løsninger for vaskeekte hi-fi-stereo i svært høy kvalitet. Unn deg selv å ha slik kvalitetslyd minst ett sted i hjemmet, typisk i stua, så kan du fritt supplere med trådløse høyttalere i alle andre rom. På den måten får du det beste fra både det gamle og det nye musikkuniverset på én gang.
To trådløse høyttalere – den enkleste løsningen
De fleste trådløse multiromshøyttalere kan settes opp i stereopar, slik at de spiller henholdsvis høyre og venstre kanal. Dette gir deg ekte, realistiske musikkopplevelser, og du kan også spille høyere enn med én enkelt høyttaler. Du slipper høyttalerkabler, og når høyttalerne først er satt opp, så er alt du trenger å tenke på å styre musikken på smarttelefonen eller nettbrettet. Det er veldig enkelt og diskret, og du kan få både små og store høyttalere som uten problemer kan skape stemning i stua.
Den totale trådløsheten krever imidlertid innebygget elektronikk og forsterker i begge høyttalerne, og dette er ikke gratis. Hvis det er greit med høyttalerkabler, så kan du få bedre lyd til samme pris med separate hi-fi-høyttalere koblet til et separat anlegg, uten at styringen blir mer tungvinn av den grunn.