HiFi Klubben

Hopp til innhold
Tilbudstorget Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

AudioQuest Niagara 5000 Strømfilter

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} AudioQuest Niagara 5000 Strømfilter

Niagara 5000 er et av verdens aller beste strømfiltre. Enorme ressurser er satt inn for å oppnå helt ren forsyningsstrøm, slik at du kan være helt trygg på at high-end-anlegget ditt vil prestere optimalt. Tilkobling for 12 apparater.

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /stk

{{product.sellableOnWebText}}

for å handle denne varen til medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Send påminnelse når varen er på lager
Kan ikke kjøpes i nettbutikk

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Høydepunkter AudioQuest Niagara 5000 – kompromissløst strømfilter til kompromissløse anlegg

 • Tilkobling for opptil 12 apparater (4 x forsterker / 8 x kildekomponenter, inkl. AV)
 • 90A strømreservoar til de mest voldsomme transientene
 • 21-oktavers, bredspektret filtrering av alle former for inn- og utstrålet RF og brumming
 • Isolerer alle tilkoblede apparater mot innbyrdes utstrålet støy
 • Beskytter anlegget ditt mot strømsvingninger og overspenning, inkludert lynnedslag 

Niagara 5000 er det nest beste strømfilteret fra AudioQuest og et av verdens beste strømfiltre noensinne. Her er knapt spart på noe for å gi alle apparatene dine en fullstendig stabil og støyfri forsyningsstrøm. Resultatet er at hele systemet ditt vil yte sitt maksimale, og du oppnår en perfekt "sort" bakgrunn der ingen detaljer i lyden vil gå tapt på grunn av innstrålet støy.

Den største forskjellen i forhold til toppmodellen Niagara 7000 er at AudioQuest på Niagara 5000 har utelatt de to massive Dielectric-Biased-transformatorene på "low-current"-uttakene. Men du kommer fortsatt svært tett på det ultimate nivået og til en vesentlig lavere pris.

Ren strøm = ren nytelse
Niagara 5000 inneholder en overflod av tekniske løsninger som sammen renser forsyningsstrømmen din for både høyfrekvent (RF) og lavfrekvent støy (brumming og andre forstyrrelser på strømnettet). Ved å kombinere løsningene – og hjulpet av utallige lyttetester opp mot de ledende konkurrentene – har AudioQuest oppnådd en jevn og effektiv rensning over svimlende 21 oktaver uten å samtidig hindre den frie strømflyten til de dyrt innkjøpte lyd- og videokomponentene dine.

4 utganger er dedikert til strømtunge komponenter – typisk forsterkere og lignende – og her sørger et massiv internt strømreservoar for at det øyeblikkelig kan avleveres helt opptil 90A med strøm i de raskeste og mest voldsomme transientene, noe som sannsynligvis er langt mer enn den innebygde strømreserven i forsterkeren din. Dermed er en av de vanligste innvendingene mot strømfiltrering eliminert. De øvrige utgangene er optimalisert til å gi perfekt filtrering til kildekomponentene dine, der de voldsomme strømreservene ikke er nødvendige.

Niagara 5000 er den ultimate løsningen for kompromissløse musikk- og hjemmekino-entusiaster. Og sett i lys av hvor mye som ofte blir ofret på å perfeksjonere de aller fineste detaljene i high-end-systemer, er det kanskje en av de mest givende investeringene du kan gjøre. Med Niagara 5000 optimaliserer du nemlig hele anlegget ditt på én gang!

Niagara 5000 fås i sort finish. Strømkabel (20A) kjøpes separat.

Ekspertvurderinger

Fordeler

 • Tilkobling for opptil 12 apparater (4 x strømtunge / 8 x kildekomponenter)
 • 90A strømreservoar sikrer uhindret strømflyt til selv de mest voldsomme og raske transientene
 • 21-oktavers, bredspektret filtrering av alle former for RF, brumming og annen støy
 • Isolerer alle tilkoblede apparater mot innbyrdes utstrålet støy
 • Beskytter anlegget ditt mot strømsvingninger og overspenning, inkludert lynnedslag
 • Forbedrer også ytelsen på AV-utstyr
 • Kan rackmonteres med 3 Unit-beslag (kjøpes separat) 

Begrensninger

 • Ikke Dielectric-Biased-transformatorer på ”low-current”-utgangene
 • Krever sin plass
 • Må kobles til jord for å yte optimalt
 • 20A strømkabel kjøpes separat 

Produktbeskrivelse

Den lange veien til fullstendig ren strøm – uten ulemper i kjølvannet
Strømfiltre har i flere tiår vært fast inventar i profesjonelle lydstudioer og lignende miljøer der mange komponenter skal fungere optimalt sammen. Her er det rett og slett ikke mulig å få brumming og annen elektrisk støy ned på et akseptabelt nivå med mindre man bruker strømfiltre.

Støyen kommer både utenfra, i form av stadig fler forstyrrelser på strømnettet (industri, husholdningsapparater, digital støy etc.), men den kommer også i form av den støyen som de tilkoblede apparatene utstråler innbyrdes samt innstrålet, høyfrekvent radiostøy (f.eks. fra mobiltelefoner, wi-fi, babyalarmer og Bluetooth).

Firmaet Furman er en av verdens ledende produsenter av profesjonelle strømfiltre, og det var herfra AudioQuest hentet sjefingeniør Garth Powell i 2012 for å utvikle de ultimate strømfiltrene til hi-fi-bruk. Garth kom med 20 års erfaring på området, og han fikk helt frie tøyler til prosjektet. Etter tre års intenst arbeid kunne resultatet – Niagara 7000 – presenteres. De mindre modellene Niagara 5000 og 1000 kom til et år senere.

Niagara-filtrene er testet av verdens mest kresne hi-fi-anmeldere, og de har blitt rost og anerkjent for deres unike evne til å fjerne all elektrisk støy uten å tilføre begrensninger eller skjevheter i den andre enden. En oppgave som er langt mer komplisert enn den umiddelbart høres ut som.

De fineste detaljene på en bakgrunn av total stillhet
I hi-fi-sammenheng er strømfilterets primære oppgave å sikre "den sorte bakgrunnen", som er forutsetningen for at de aller fineste detaljene i musikksignalet kan utfolde seg. Undersøkelser har vist at elektrisk støy kan overdøve opptil en tredel av disse mikrodetaljene, og det er typisk her du opplever den største forskjellen på et ordinært og et sublimt lydsystem.

Det er også her du høster gevinsten med å gå fra vanlig oppløsning til High-Res lyd. Og det er her all verdens hi-fi-entusiaster og musikkelskere betaler svimlende summer for å oppnå perfeksjon. Det er altså all mulig grunn til å beskytte mikrodetaljene.

Det er mange strømfiltre på markedet i mange forskjellige prisklasser, men for mange av dem er tilfellet at de tilfører nye problemer samtidig som de filtrerer bort støyen. Dette vil du ikke oppleve med Niagara, siden de virker over et bredspektret område uten å gi lokal ubalanse på strøm, spenning eller impedans. Dette bidrar til å gjøre disse eksklusive filtrene til noe helt unikt.

Unike løsninger i perfekt samspill
Niagara-filtrene rommer så mange avanserte tekniske løsninger at det vil bli for mye å beskrive alle sammen. Men det overordnede målet er å oppnå en så bred og effektiv filtrering som mulig, samtidig som man sikrer ubegrenset og lynrask strømavlevering når det behov for det.

De store modellene Niagara 7000 og 5000 er utstyrt med et strømreservoar som kan avlevere opptil 90A i kortvarige transienter. Da er effekten til forsterker og andre strømtunge komponenter i hus. Niagara-filtrene bortfiltrerer effektivt all støy over hele 21 oktaver, fra brumming til radiofrekvenser (RF), inkludert støy på jordplan og de har balansert teknologi til filtrering av differensialstøy. Toppmodellen Niagara 7000 rommer ytterligere to 10-kilos Dielectric-Biased transformatorer til å fjerne de siste restene av RF-støy fra utgangene til kildekomponenter.

Som en siste, men absolutt ikke uvesentlig bonus, isolerer og beskytter Niagara-filtrene også alt det tilkoblede utstyret mot spenningsvariasjoner og overspenning på strømnettet, inkludert lynnedslag.

Jordforbindelse – en vei til mindre støy
Hvis du leser diskusjoner om strømfiltre, så vil du fort støte på entusiaster som anbefaler deg å koble utstyret dit til jord. Og har du mulighet for det, så kan det absolutt anbefales. En korrekt jordforbindelse kan eliminere støysløyfer som gir brumming og i tillegg gi en generell reduksjon av annen elektrisk støy. Også hvis du kanskje må bruke adaptere eller lignende ekstra komponenter i strømveien.

Hvis du går denne veien bør du koble alle komponentene i anlegget ditt til jord. Hvordan du gjør det best avhenger av hvor du bor og hvordan de elektriske installasjonene dine er gjort. Noen ganger er det bare et spørsmål om å bruke rette strømkontakter, men det kan også kreve litt mer professjonell know-how og eventuelle ekstra installasjoner. Under alle omstendigheter anbefaler vi å spørre en fagmann om råd hvis du er det minste i tvil. Så er du sikker på at alt blir gjort riktig.

Kontakt butikken din for ytterligere informasjon
Hvis du er interessert i seriøs strømfiltrering, så anbefaler vi deg å kontakte din lokale Hi-Fi Klubben-butikk. Da har du muligheten til å høre mer, og du kan få en demonstrasjon av et Niagara-filter. Du kan eventuelt gjøre en avtale om å prøve filteret hjemme på ditt eget anlegg uten å forplikte deg til kjøp. Da kan du høre forbedringen før du bestemmer deg for å investere.

Tekniske spesifikasjoner

 • 220V AC strømfilter
 • Uttak til i alt 12 apparater (Schuko-kontakter)
 • 4 x ”High Current”-utganger (max 20A)
 • 8 x Ultra-Linear Noise-Dissipation System utganger (max 3A)
 • Transient Power Correction (innebygget strømreservoar, max 90A)
 • Tapsfri elektronisk sikring mot overbelastning og overspenning, inkludert lynnedslag (max 6000V/3000A)
 • Hanging-Silver kontaktflater på alle tilkoblinger for optimal bortleding av RF-støy
 • Standby-forbruk: <0,5 watt
 • Mål: 44,4 x 13,3 x 43,6 cm (BxHxD)
 • Vekt: 17,2 kg
 • Farge: Sort
 • OBS: Strømkabel (20A) kjøpes separat. 

AudioQuest

AudioQuest er verdens ledende leverandør av høykvalitetskabler til hi-fi og hjemmekino. Det finnes en god AudioQuest-løsning til nesten ethvert formål, uansett om ambisjonenene dine sier budsjettklasse eller ekstrem high-end!

 • Kabelteknologi i verdensklasse til hi-fi og hjemmekino
 • Enormt utvalg
 • Elegant og solid design
 • Både kabler og hi-fi-tilbehør (inkl. DAC-er og hodetelefoner)
 • Løsninger til både budsjettklasse og ekstrem high-end

Les mer om AudioQuest

Mer lesning

Book en demo

I HiFi Klubben kan du oppleve produktene med dine egne øyne og ører før du handler. Du kan til og med avtale tid for en personlig demonstrasjon. Så blir det enklere for deg å velge rett.

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her