HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Månedens anbefaling

August

Alle våre ansatte er lidenskapelig opptatt av god lyd, og ønsker å dele denne lidenskapen med flere. Hver måned lar vi en av dem fortelle om et anlegg de synes skiller seg ut.

Denne gangen har vi møtt Thomas Foss som er leder i Hi-Fi Klubbens solutions-avdeling. De spesialiserer seg på å hjelpe kunden finne helhetlige, skreddersydde løsninger for stereoanlegg ved oppussing eller nybygg. Thomas har testet ut alle lydsystemene som kan bygges inn i vegg eller tak, og det var derfor ikke lett å velge et system. – Men systemet jeg har plukket ut gir mye moro for pengene. Her er det behagelig vellyd i 3 soner, med 4 høyttalere i taket i stuen, og et par høyttalere til to rom til. Hvilke rom de bør plasseres i er jo opp til kunden, sier Thomas entusiastisk.

Mange blir nok skremt når de hører om skreddersydde løsninger, og tenker at det må være veldig dyrt. Thomas erfarer derimot at det kommer helt an på hva kunden ønsker, akkurat som med tradisjonelle stereoanlegg. – Dette systemet viser jo at det ikke trenger å koste skjorta, i følge Thomas. Takhøyttalerne er fra Bower & Wilkins. Til stuen har Thomas valgt fire CCM683 som kan fylle selv store rom med lyd av høy kvalitet. De fire andre er av den rimeligere modellen CCM 664 som passer bedre på bad, kjøkken eller i spisestuen.

Ved hjelp av en Sonos Connect kan man enkelt spille av musikk i de rommene man velger. For å få mest mulig ut av takhøyttalerne har Thomas valgt en NAD CI 980 effektforsterker. - Dette systemet gjør rett og slett hjemmet ditt til et bedre sted å være, sier Thomas. Man kan ta med seg lyden til det rommet man måtte ønske. Enten det er topp50-listen fra Spotify, eller en radiokanal. Ønsker du å  koble på TV-lyden fra stuen, eller en platespiller er det også selvsagt mulig. Man kan også enkelt bygge det ut med flere trådløse høyttalere hvis man vil ha all lyd tilgjengelig i flere rom. 

- Min beste tid på jobb er når jeg viser frem lydsystemet til kunden når vi er ferdig med å installere det. Reaksjonene til de nye eierne av godlyden er ubetalelig. Det legges ingen skjul på hvor fett de syns det er. Noen smiler bredt, noen danser, og andre henter venner, barn og svigers for stolt å vise frem, sier Thomas. Han mener flere bør begynne å se på musikksystemet som en del av hjemmet når de skal pusse opp. - Av alle tingene man kan bruke mye penger på under oppussing eller bygging, så må jo dette være det som er mest morsomt! Neste gang jeg bygger bolig er det i alle fall ingen tvil. Takhøyttalere i de fleste rom: ja takk, utbryter Thomas.