HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Månedens anbefaling

September

Alle våre ansatte er lidenskapelig opptatt av god lyd, og ønsker å dele denne lidenskapen med flere. Hver måned lar vi en av dem fortelle om et anlegg de synes skiller seg ut.

Vi møter Thomas Carlsen i Hi-Fi-klubbens butikk i Lillestrøm. – Med dette anlegget får du et lydbilde som er stort, varmt, engasjerende og vanskelig å rive seg vekk fra, sier Thomas. Anlegget han har valgt er satt sammen av et par Bower&Wilkins 705 S2-høyttalere, Denon PMA 2500NE integrert forsterker og en Pro-ject Xtension 9 platespiller.

- 705s2 er en elegant stativhøyttaler, som leverer et lydbilde langt større enn hva størrelsen tilsier, og dens toppmonterte diskant byr på et fantastisk tredimensjonalt stereoperspektiv. Kombinert med Denon’s PMA 2500NE får du stålkontroll over høyttalerne, som takler selv de mest krevende partier i musikken, forklarer Thomas.

- Med Pro-Ject's flotte platespiller som lydkilde får du et uslåelig anlegg. Dens massive konstruksjon blokkerer vibrasjoner utenfra og internt i spilleren, og sammen med dens presise tonearm, lar den pickupen jobbe helt uforstyrret, sier Thomas. - Xtension 9 fortjener en god pickup, og derfor vil jeg anbefale Ortofon Quintet Black. Denne moving coil-pickupen sporer som en helt, og shibata-slipingen sørger for å grave dypt i rillene for å levere et krystallklart og presist lydbilde!

For å sørge for en komplett, uforglemmelig lydopplevelse, har Thomas lagt til en RIIA/pickup forsterker fra Pro-ject mellom spilleren og forsterkeren. - Phonobox DS fjerner nesten all støy, så alt du sitter igjen med er en perfekt lydopplevelse, i følge Thomas.

Når Thomas skal teste anlegget han har satt sammen velger han å spille låta The Spoils av Massive Attack. - Dette er Massive Attack som vi kjenner dem, med deres karakteristiske elektroniske trip-hop sound, mens Hope Sandoval fra Mazzy Star stiller med vakker vokal. Systemet plasserer vokalisten i et perfekt fokus midt mellom høyttalerne. Sammen med henne hører man store bass-slag, og presis perkusjon. Legg også spesielt merke til orkesteret, som sakte bygger seg opp mot refrenget. Du vil høre den store lyden fra strykere langt bredere og høyere enn hva høyttalernes plassering tilsier, sier han.