Hopp til innhold
Lyngdorf
Kompakt høyttaler (par)

Lyngdorf Cue-100

229 996,-par
Sort
Leveringstid 3-4 uker
  -
Unik og eksklusiv high-end-høyttaler som kombinerer moderne dansk design med den nyeste og beste høyttalerteknologien fra Purifi Audio.

Les mer:

Beskrivelse

Lyngdorf Cue-100 – unik high-end stativhøyttaler med Purifi-teknologi, overlegen hi-fi-lyd og eksklusivt dansk design

 • Ekstremt ren, oppløst og dynamisk lyd, selv i større rom
 • Originalt dansk design med eksklusiv finish
 • Krever ikke separat subwoofer
 • Bein i ekte tre følger med
 • Eksklusive stoffronter i flere farger fås som ekstrautstyr

Lyngdorf Cue-100 er en unik og eksklusiv, kompakt high-end-høyttaler som kombinerer moderne dansk design med den nyeste og beste høyttalerteknologien. Cue-100 er designet og produsert hos Lyngdorf Audio i Skive, Danmark, og den er en enestående høyttalerløsning for både audiofile og designbevisste musikkelskere.

Med sitt unike trekantede kabinett, bein i ekte tre og mulighet for elegante stoffronter kledd med eksklusivt Gabriel-tekstil, er Cue-100 en høyttaler du legger merke til. Den overlegne kvaliteten er like mye til stede under panseret, der dagens mest avanserte høyttalerteknologi er klar til å gi deg en uforglemmelig musikkopplevelse.

OBS: Kontakt HiFi Klubbens kundeservice for demo og kjøp.

Klokkeklar lyd i alle rom

Selv om digitale forsterkere er hjertet i Lyngdorf Audio, har høyttalere vært en del av virksomheten siden grunnleggelsen. Cue-100 er enda en milepæl i Lyngdorf Audios høyttalerhistorie, fordi den for første gang introduserer den banebrytende Purifi-teknologien som eliminerer nesten all forvrengning fra 6,5” bass/mellomtone-elementet.

Lyden fra Cue-100 er enestående ren, dynamisk og oppløst, og til tross for sine kompakte mål kan den uten problemer fylle en større stue med musikk, selv uten hjelp fra en subwoofer. Det er imidlertid ingenting i veien for å kombinere den med én eller to separate subwoofere hvis du vil ha enda bedre bass, renere lyd og mulighet for enda høyere lydtrykk.

Cue-100 har en relativt lav følsomhet på 83 dB, og derfor kommer den best til sin rett med en relativt kraftig forsterker, som for eksempel Lyngdorfs egen TDAI-3400, som yter 2 x 200 strømsterke watt. Med denne løsningen får du også det unike RoomPerfect-systemet for digital romkorreksjon med på kjøpet. Dette betyr at du kan bruke forsterkeren til å effektiv eliminere eventuelle akustiske problemer i lytterommet ditt og få enda bedre lyd fra Cue-100. Samtidig blir plasseringen av høyttalerne langt mindre kritisk.

Unikt og eksklusivt design

Cue-100 er primært beregnet for plassering på de inkluderte trebeinene. Det unike trekantede kabinettdesignet er ikke bare for syns skyld. Fraværet av parallelle sider eliminerer resonanser, og de to bakovervendte flatene rommer et 6,5” Purifi slaveelement hver (”passive radiator”) som forbedrer bassresponsen og gir en enda bedre akustisk kobling til rommet.

Kabinettet er ekstremt solid konstruert i 35 mm MDF, og på variantene med trefinish er høyttalerens base også i ekte tre. Alle detaljene, fra de eksklusive stoffrontene (ekstrautstyr) til de elegante beinene i ekte tre, er i svært høy håndverksmessig kvalitet, så Cue-100 er både en fryd for øynene og et elegant bidrag i innredningen din.

Lyngdorf Cue-100 fås i flere eksklusive finisher. Bein i ekte tre medfølger, stoffront med Gabriel tekstil fås separat (flere farger). Kontakt HiFi Klubbens kundeservice for demo og kjøp.

Purifi USHINDI – et revolusjonerende høyttalerdesign

Purifi Audio er et dansk selskap som har blitt verdenskjente for deres revolusjonerende Purifi Eigentakt forsterkerteknologi, som blant annet brukes i noen av NADs mest eksklusive forsterkere. Men Purifi er også høyttalerteknologi i absolutt verdensklasse, og med USHINDI – Ultra Low Distortion Transducer Technology – løfter de ytelsen fra kompakte basselementer opp på et hittil uhørt nivå.

Lyngdorf Cue-100 er utstyrt med en 6,5” bass/mellomtone fra Purifi, og det revolusjonerende long-stroke-designet gjør at dette relativt kompakte elementet i stand til å utkonkurrere vesentlig større basselementer med kortere slaglengde. Her har du en stor del av forklaringen på at Cue-100 kan spille så forbløffende høyt og dynamisk til tross for sin kompakte størrelse.

USHINDI inkluderer en lang rekke unike og patenterte løsninger for å eliminere forvrengning i magnetmotoren, men den mest iøynefallende nyvinningen er ”fjellandskapet” på kantopphenget som kalles ”NeutralSurround”. Med et vanlig kantoppheng varierer elementets areal i takt med membranutsvingene, og dette gir forvrengning i lyden. Med NeutralSurround er det effektive membranarealet helt konstant selv ved svært store membranutsving, og forbedringen er i høy grad hørbar. Andre produsenter ”løser” dette problemet ved å ignorere det – Purifi Audio gjør noe med det!

Forvrengningen fra et Purifi USHINDI-element er så lav at du vanligvis bare ser slike tall i spesifikasjonene til forsterkere. Og her snakker vi om det endelige akustiske resultatet – ikke et elektrisk signal i forsterkeren! Det blir for omfattende å gå helt inn i de mange unike detaljene i USHINDI, men hvis du er teknisk interessert, kan du lese mye mer på Purifis nettsider. Ellers er det bare å lene seg tilbake og nyte den krystallklare og musikalske lyden fra Lyngdorf Cue-100.

AMT – en annerledes diskant

Ut fra erfaringene med de kostbare Steinway Lyngdorf-høyttalerne, innså ingeniørene hos Lyngdorf Audio at bare deres egen AMT-diskant (Air Motion Transformer) kunne løse oppgaven med å levere den perfekte diskanten til Cue-100. AMT-diskanten har en ultratynn, foldet Kapton-membran med en stor overflate. Her kombineres fordelene fra en domediskant med fordelene fra en bånddiskant, og resultatet er både høy effektivitet og supernøyaktig gjengivelse av detaljer.

Den magnetiske kraften fordeles jevnt over hele membranens overflate, og designet sikrer et ensartet magnetfelt, uansett hvor mye membranen beveger seg. Derfor følger AMT-diskanten alltid signalet med fullkommen presisjon. Den samlede overflaten tilsvarer membranen på et 5,25” bass/mellomtone-element. Dette gir fremragende kjøling og en effektivitet som er fire ganger høyere enn en typisk domediskant. Derfor er risikoen for overbelastning og strømkompresjon stort sett eliminert. Resultatet er en utrolig kraftfull, jevn, lineær, dynamisk og forbausende klar gjengivelse av selv de aller fineste høyfrekvente lydene.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Ekstremt ren, oppløst og dynamisk lyd, selv i større rom
 • Krever ikke subwoofer
 • Originalt dansk design med eksklusiv finish
 • Purifi 6,5” basselement og Air Motion Transformer diskant
 • Resonansfritt kabinett i 35 mm MDF og ekte tre
 • Bein i ekte tre medfølger
 • Eksklusive stoffronter i flere farger fås som ekstrautstyr

Begrensninger

 • Krever en del effekt for å spille høyt
 • Stoffront er ekstrautstyr

Reviews

Tilbehør til Lyngdorf Cue-100

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde (-3dB) 35-22.000 Hz
Følsomhet83 dB
Impedans4 ohm
Delefrekvens2300 Hz
Størrelse på basselement6.5"
Woofer amount1

Anbefalte produkter