Hopp til innhold

Lyngdorf

Danske Lyngdorf Audio er en av verdens førende high-end-produsenter innenfor digitalt hi-fi-utstyr. Den digitale teknologien eliminerer en lang rekke begrensninger i analoge konstruksjoner, og resultatet er enestående ren og åpen musikkgjengivelse.

  • Enestående klar og støyfri gjengivelse
  • Enorm dynamikk
  • Optimal utnyttelse av digitale lydformater
  • RoomPerfect for optimal lyd i ethvert lytterom
  • Særdeles solid mekanisk konstruksjon

34 produkter
Viser 34 produkter ut av 34

En unik produktrekke

Danske Lyngdorf Audio er grunnlagt av Peter Lyngdorf, som også er Hi-Fi Klubbens og DALIs grunnlegger. Han har i årenes løp også vært dypt involvert i anerkjente varemerker som NAD, Snell Acoustics og det enormt ekstravagante Steinway Lyngdorf-prosjektet. Ved å bruke de absolutt beste komponentene og alliere seg med noen av verdens aller største autoriteter innefor digital lydgjengivelse har Lyngdorf Audio skapt en rekke helt unike digitale high-end-produkter, som går deres seiersgang hos musikkelskere over hele verden.

Millennium og RoomPerfect – to milepæler i hi-fi historien

I 1998 kom verdens første heldigitale high-end-forsterker, Millenium, til verden. Det som inntil da var sett på som umulig for selv verdens største hi-fi-produsenter, lykkes for Peter Lyngdorf. De unike digitale løsningene fra Millenium har senere blitt bygd ut med den revolusjonerende RoomPerfect-teknologien, som måler akustikken i lytterommet ditt og på nesten magisk vis korrigerer for ressonanser og refleksjoner. Med RoomPerfect kan du uten problemer stille høyttalerne helt inntil bakveggen – du er ikke lenger slave av akustikken, når du innreder lytterommet ditt.

Krystalklar digital lyd i alle rom

Lyngdorf Audio bryter med alle de tradisjonelle motforestillingene om hvordan state-of-the-art-elektronikk og høyttalere skal fungere, både teknisk og lydmessig. Lyngdorf-lyden setter en tykk strek under de fantastiske mulighetene i den nye digitale forsterkerteknologien. Det totale fraværet av støy og farging, pluss nesten uendelig dynamikk og detaljering går igjen i alle produktene. Fremtiden er digital!

 

HiFi Klubben x Lyngdorf Audio:

Med flere revolusjonerende teknologier i skattekisten har danske Lyngdorf Audio blitt en markedsleder innen avansert romkorreksjon og flerkanalsprosessorer. Men de har kjempet for ledertrøyen sin: Lyngdorf Audio er et av firmaene som investerer mest i lydteknologi målt opp mot størrelsen på selskapet.
Lyngdorf Audio er kjent som den første high-end-produsenten som har gått all-in på avansert romkorreksjon og digital forsterkning. Historien begynte allerede på 90-tallet. Den gang eide Peter Lyngdorf selskapet Snell Acoustics i Boston, som sto bak verdens første digitale romkorreksjonssystem som kunne håndtere hele frekvensområdet med presisjon. I samme periode var han med på å finansiere et dansk prosjekt som munnet ut i ’Millenium’ – verdens første fulldigitale forsterker. Teknologien ble oppfunnet av Peters gode venn Lars Risbo. Patentene ble solgt til Texas Instruments i år 2000 og har dannet grunnlag for mye av teknologien som nå brukes overalt i digitale forsterkere.

Peter Lyngdorfs erfaringer med Snell Acoustics og det danske teknologieventyret ble grunnlaget for Lyngdorf Audio. Men man havner ikke fremst i feltet med erfaring alene. Prosjektet måtte også finansieres. Derfor har en bit av HiFi Klubbens overskudd opp gjennom årene blitt gjeninvestert i Lyngdorf Audio. Resultatet er ny lydteknologi som flytter grensene for hva slags lyd man kan oppnå i et helt vanlig hjem. Peter Lyngdorf, mannen bak både Lyngdorf Audio og HiFi Klubben, sier:

”Romkorreksjonssystemet vårt RoomPerfect er fortsatt det eneste systemet av sitt slag som er superenkelt å bruke og som alltid virker. Samtidig har vi skapt noen av de mest avanserte flerkanalsprosessorene og -forforsterkerne. Resultatet er den beste lyden og de mest pålitelige produktene.”2_LYNGTDAI3400BK_1920x1080.jpg

Det er travelt på Lyngdorf Audios fabrikk i Danmark, der det hovedsakelig bygges tokanals hi-fi og sofistikerte surroundprosessorer til hjemmekino og flerkanals musikkopplevelser. Produktene har blitt så godt mottatt at selskapet i dag er den største high-end-lydspesialisten i Skandinavia. Dette er i stor grad takket være romkorreksjonssystemet RoomPerfect. Det første av sitt slag som også er ekstremt brukervennlig. Noe som er en av årsakene til at mange anmeldere strør stjerner over Lyngdorf Audios banebrytende produkter. Dette gir også en fin bekreftelse innad i HiFi Klubben, siden mange medarbeidere har Lyngdorf Audio stående hjemme. 3_LYNGTDAI3400BK_1920x1080.jpg

Spør man Lyngdorf Audio-stifteren hva som er yndlingsproduktet hans, så ler han og sier at TDAI-3400 er kjæledeggen hans. Mange kunder er tilsynelatende enige, for dette er Lyngdorf Audios hittil bestselgende produkt.
”Den er brukervennlig, full av moderne funksjoner, og lydkvaliteten er på topp. Den har RoomPerfect, som gjør at du alltid kan få anlegget til å spille optimalt. Det er faktisk den mest avanserte integrerte forsterkeren på markedet. Det finnes ikke et annet produkt med de samme egenskapene.”

Også bransjeeksperter roser TDAI-3400.
I en anmeldelse fra i fjor fra norske Lyd & Bilde fikk den integrerte forsterkeren seks stjerner og en spesiell anbefaling. Og i år skrev det store nettmagasinet soundstagehifi.com: ’Jeg likte Lyngdorf Audios TDAI-3400 mer enn jeg har likt noe annet produkt jeg har anmeldt’.

Bedre blir det ikke!4_LYNGTDAI3400BK_1920x1080.jpg

Når det skjer nye ting på hi-fi-fronten, er Peter Lyngdorf som regel involvert. Engasjementet hans i nye teknologier kommer ofte HiFi Klubbens mest sentrale merker til gode. Selskapet Purifi-Audio, som han var med på å stifte, er et godt eksempel. Tradisjonelt har problemer med begrensninger i forbindelse med lyd blitt løst ved å øke kompleksiteten og legge til komponenter. Purifi går i motsatt retning ved å lage optimaliserte produkter som kan masseproduseres. Med en vitenskapelig fremgangsmåte kan de utnytte tradisjonelle komponenter og materialegenskaper optimalt. Utviklingen har gått jevnt og trutt de siste fem årene.

”Arbeidet er svært interessant, og resultatene kommer til å smitte over på det som foregår i HiFi Klubben,” forteller gründeren.

Purifi har allerede funnet veien til NAD- og DALI-produkter. Det kommer også nye Lyngdorf Audio-forsterkere med teknologien, og de vil sprenge de etablerte grensene for yteevne. Dermed blir produktene også mer bærekraftige. Peter Lyngdorf sier:

”Vi jobber med et prisgunstig multikanalssystem, en 8-kanals forsterker med Purifi-teknologi. Den har lavere forvrengning enn noen annen flerkanals forsterker. Den utvikler ingen varme – bare musikk.”1_STEMODELOWH_1920x1080.jpg

Med en visjon om at flere mennesker skal ha muligheten til å oppleve lydmagi har Lyngdorf Audio utviklet et nytt streaminganlegg til en lavere pris og i en mer kompakt og innredningsvennlig størrelse. Med TDAI-1120 kan du streame, lytte og nyte yndlingsmusikken din på et ekstremt høyt nivå. Uten at du må sette av flere hyller til lydprodukter!

Les mer om TDAI-1120.