Hopp til innhold
Lyngdorf
Vegghøyttaler

Lyngdorf FR-1 NG

7 998,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Elegant, flatt design, eksklusiv finish, lyd i overlegen hi-fi-kvalitet. Her får du hele pakken i en diskret, stuevennlig vegghøyttaler.

Les mer:

Beskrivelse

Lyngdorf FR-1 – flat vegghøyttaler med overlegen lydkvalitet til både hjemmekino og musikk

 • Ekstremt ren, fyldig og dynamisk lyd til å være en flat vegghøyttaler
 • Krever ikke subwoofer
 • Enkel veggmontering med medfølgende veggfeste
 • Eksklusiv, lakkert finish
 • Kan gi fullfrekvent lyd i ekte high-end-kvalitet i et fullt Lyngdorf-oppsett

Lyngdorf FR-1 er en flat og elegant høyttaler i et svært solid og kompakt kabinett som er laget for enkel og elegant montering på veggen. Her får du et avansert hi-fi-produkt som kan levere en utrolig lydkvalitet uten å tiltrekke seg uønsket oppmerksomhet i boliginnredningen din. Du kan enkelt montere FR-1 på veggen takket være det inkluderte veggfestet eller, alternativt, et standard høyttalerveggfeste hvis det passer deg bedre.

Perfekt match til høykvalitets anlegg

Du kan bruke FR-1 i mange forskjellige oppsett. Til stereo vil den være en strålende match til både tradisjonelle høkvalitetsforsterkere og et streaminganlegg, som for eksempel POWERNODE2 fra Bluesound. Eventuelt, men ikke nødvendigvis, i kombinasjon med en god subwoofer, som for eksempel Lyngdorfs egen matchende BW-2.

Er du hjemmekinoentusiast, så vil et oppsett med en god receiver, fem FR-1 og én eller to subwoofere gi deg overlegen filmlyd. For et enda mer kompakt system kan du velge Lyngdorfs egne MH-2 vegghøyttalere til side- og bakkanaler. Og hvis musikkopplevelser i stereo er det viktigste i livet ditt, så når du veldig høyt opp med en Lyngdorf-forsterker, én eller to Lyngdorf BW-2 subwoofere og to FR-1.

Avanserte audiofile kvaliteter i flatt og elegant kabinett til veggen

FR-1 er en toveiskonstruksjon med et 8" slave-element til å hjelpe bass/mellomtone-elementet i den dype bassen. Sammen produserer de en imponerende fyldig og dynamisk lyd, og du vil også bli overrasket over hvor høyt og uforvrengt denne flate høyttaleren kan spille i en vanlig stue, selv uten hjelp fra en subwoofer.

Bass/mellomtone-elementet er på 6,5" og har akkurat som slave-elementet en ekstremt lett og stiv membran i aluminium. Det ventilerte magnetsystemet er 50 prosent kraftigere enn du vanligvis ser på elementer i denne størrelsen, og sammen med aluminiumsmembranen gir det en svært dynamisk, lineær og detaljert gjengivelse, selv ved høye lydtrykk. Aluminiumsmembranerne er designet til å ha et enkelt, veldefinert oppbruddspunkt som er lett å kompensere for i delefilteret.

Softdome-diskanten er valgt for sin lave vekt og lineære gjengivelse. Den sikrer en overlegen oppløsning og musikalitet i lyden, og den er montert svært tett på bass/mellomtone-elementet for å optimalisere den loddrette spredningen. Dette gir mer frihet i monteringen og er en virkelig god egenskap for en høyttaler som er beregnet på plassering på vegg.

Både alene og kombinert med subwoofer – også til high-end

FR-1 kan fint spille både høyt og dynamisk uten subwoofer, men hvis du vil ha enda mer og bedre bass, eller høyere lydtrykk, så kan du fint kombinere den med de fleste høykvalitets subwoofere i et tradisjonelt sat/sub-system. Det blir imidlertid ekstra interessant når du kombinerer med Lyngdorfs egen BW-2-subwoofer – spesielt hvis forsterkeren din også heter Lyngdorf.

Et helt ideelt system til stereo vil være to FR-1 i kombinasjon med to matchende BW-2 subwoofere og en Lyngdorf TDAI-2170 eller TDAI-3400 forsterker – et såkalt 2+2-oppsett. Her vil subwoofere og satellitter matche hverandre helt perfekt, og du vil samtidig få et system som enkelt glir inn i stua uten å tiltrekke seg uønsket oppmerksomhet.

Det er imidlertid Lyngdorfs unike RoomPerfect-system som skyver prestasjonene helt opp i high-end-klassen. Siden RoomPerfect eliminerer innflytelsen fra lytterommet ditt får du nesten helt frie tøyler til å plassere høyttalerne der du måtte ønske. Bare sett subwooferne helt inn i hjørnet – det vil faktisk gi deg enda mer dynamikk og bunn i lyden!

Dette oppsettet vil gi deg en lyd som kommer tett på den fantastiske og kritikerroste Steinway Lyngdorf S-Serie, men til en langt lavere pris. Du får en helt utrolig dynamikk, klarhet og detaljering fra et system som tar minimalt med plass i stua. At dette overhodet kan la seg gjøre er et lite mirakel. Og det sier mye om nytenkningen og den avanserte teknologien som er involvert her. Dette må rett og slett oppleves!

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Ekstremt ren, fyldig og dynamisk lyd til å være en flat vegghøyttaler
 • Krever ikke subwoofer
 • Enkel veggmontering med medfølgende veggfeste
 • Eksklusiv, lakkert
 • Kan gi fullfrekvenslyd i ekte high-end kvalitet i et fullt Lyngdorf-oppsett med RoomPerfect
 • Stoffronter i flere farger er tilgjengelige som ekstrautstyr

Begrensninger

 • Noen større alternativer kan ha enda bedre lydkvalitet
 • Kan med fordel suppleres med en god subwoofer til den aller dypeste bassen

Tilbehør til Lyngdorf FR-1 NG

Tekniske spesifikasjoner

FargeHvit
FargebeskrivelseMatt hvit
Vekt produkt (kg)9
Høyde emballasje (cm)48
Lengde emballasje (cm)66
Vekt emballasje (kg)9,1
Bredde emballasje23,5