Hopp til innhold

8 produkter
 • Platespiller

  Platespiller

  Vinyl og platespillere har fått et enormt comeback og flere og flere nyter den varme analoge lyden fra en LP-spiller. En seriøs platespiller med en god MM- eller MC-pickup, gir deg en lekker autentisk musikkopplevelse. Noen modeller har innebygget pickup-forforsterker (RIAA), så de kan kobles direkte til ethvert anlegg. 

  Obs: Gratis montering av pickup, når du kjøper hos HiFi Klubben.

  Platespillere – retro, romantikk eller rock’n’roll?

  De fleste har en holdning til de gode gamle platespillerne. For noen er de retro og kule, for andre er de romantiske og stilige. Uansett om du hører til i en av de to gruppene, eller har en annen holdning til platespillere, har du kommet til riktig sted hvis du vil vite mer om de gjenoppståtte vidunderne.

  Etter en årrekke, hvor de fleste LP-plater stod og samlet støv i loft og kjellere, har de igjen blitt en fast del av inventaret og lydtapeten i mange hjem. Plutselig valfartet folk til forhandlerne og rev ned vinylplatene fra hyllene, eller hentet dem opp fra de gamle kassene hvor de hadde vært stuet bort siden ungdomsårene.

  Uansett om du hører til den generasjonen som hadde LP-spiller og store LP-samlinger, eller om du er for ung til å ha vært med på bølgen første gang, kan du nå være med på gjenoppstandelsen, som er i full gang i disse dager.

  Enkel betjening, komplekst resultat

  I motsetning til hva mange tror, er det ikke vanskelig å fylle huset med musikk fra LP-er. En platespiller er dog et fint stykke mekanikk, så det er en veldig god idé å sette deg litt inn i det fra starten av. Både så du får best mulig resultat og at du ikke risikerer å ødelegge hverken spiller eller plater.

  Først og fremst skal du selvfølgelig ha fatt i en god platespiller. I HiFi Klubben finner du de populære LP-spillerne i flere forskjellige klasser, så alle kan finne en som passer til sitt budsjett og behov.

  I noen platespillere er det fullt fokus på driftssikkerhet og god lyd, mens på andre modeller er designet vektet. Det betyr at det både er noe for deg som er en absolutt lyd-feinschmecker og deg som er villig til å gi avkall på litt av lydkvaliteten, til fordel for et lekkert design. 

  Du kan også velge en USB platespiller som gir deg muligheten for å overføre platene til din PC, og kanskje videre til din mobiltelefon eller nettbrettet. På den måten kan du både nyte platene når du er hjemme og kan spille dem på platespilleren, og når du er ute på farten med din bærbare PC og et sett høretelefoner.

  Hvis du er fascinert av tanken om platespillere og LP-plater, men ikke føler for å bruke et hav av tid til å nørde med det, kan du gjøre det enkelt for deg selv ved å kjøpe en platespiller med helautomatisk betjening og innebygget RIAA/pickup-forforsterker samt en medfølgende pickup. Denne kombinasjonen gjør det enkelt for deg å koble platespilleren til et hvilket som helst moderne anlegg, uten at du trenger noe ekstrautstyr.

  Så snart din platespiller har blitt installert er den altså veldig enkel å betjene, og den vil garantert gi deg mange gode stunder med nydelig musikk – enten i bakgrunnen eller på full guffe. 

  Nørde-hjørnet

  Er du ekspert på området – eller drømmer du om å bli det – kan du gå litt mer kreativt til verks når du velger platespiller og utstyr. 

  Når du kjøper en ny platespiller, følger det som regel med en MM-pickup (Moving Magnet). Den har ofte god kvalitet og gir deg en super lydopplevelse, men hvis du vil ta det et skritt videre, skal du skifte til en MC-pickup (Moving Coil) i stedet. Hvis du er en ekte entusiast, skal du ikke gå glipp av muligheten for å høre forskjellen – MC gir deg rett og slett en markant bedre lyd. 

  Du kan også gå all-in blant tilbehøret, hvis du virkelig vil skjemme bort platespilleren din og skape de beste forutsetninger for en lydopplevelse i verdensklasse. Du kan lese mer om det forskjellige tilbehøret nedenfor.

  Nødvendig og valgfritt tilbehør

  Uansett om du er ekspert eller nybegynner, så skal du ha en RIAA-forsterker, hvis du ikke velger en modell hvor den er innebygget. RIAA/pickup-forsterkeren er ganske enkelt nødvendig, hvis det skal komme lyd ut av platespilleren. Den forsterker pickupens utgangssignal, så det kan fanges opp av en alminnelig forsterker eller en aktiv høyttaler, så du kan høre lyden.

  Blant det valgfrie tilbehøret finner du for eksempel en platebørste. Den sørger for at det ikke ligger støv i rillene på LP-platen, som pickup-nålen risikere å samle opp. Det forlenger nålens levetid og sikrer bedre lydkvalitet.

  Hvis du vil komme resonans og statisk elektrisitet til livs, skal du ha tak i en god platematte. De finnes blant annet i kork og lær, så du kan finne en modell som passer inn i innredningen og dessuten vil platespilleren din se flott ut når du har den stående.

  Kom inn i HiFi Klubben og gjør et godt kjøp

  Vi anbefaler alltid å besøke din lokale HiFi Klubben butikk, før du velger din nye platespiller. Hvis du er helt ny i LP-verdenen, kan vi gi deg all nødvendig informasjon og veilede deg i ditt valg, så du kommer hjem med den spilleren som passer perfekt til dine behov og ønsker. 

  Hvis du allerede vet mye, og ikke mener du har bruk for veiledning, er det allikevel en god idé med et besøk i butikken. Det gir deg muligheten til å se de forskjellige platespillerne fysisk, høre forskjellen på de forskjellige pickup-typene og kanskje stille et par spørsmål underveis – hvis det skulle dukke opp noen. 

  I HiFi Klubben arbeider vi hardt hver dag, så våre kunder kan få fantastiske lydopplevelser hjemme i stuene. Vi synes det er fantastisk med platespillerens comeback, så vi er alltid klare til en prat, uansett om du har bruk for hjelp, eller bare vil ha en nørde-prat om en platespiller, en vinylplate eller noe annet.

  Husk også: Vi monterer din pickup gratis, når du handler hos oss. Enklere blir det ikke!