Hopp til innhold

23 produkter

Aktive/PC-høyttalere

Spar plass og få god lyd med aktive høyttalere

Aktive høyttalere har innebygget forsterker, så du får fyldig lyd i stereo, uten å skulle ha et separat anlegg stående. Alle tiders til PC og gaming og med Bluetooth kan du spille trådløs musikk, direkte fra din mobiltelefon. Noen modeller har inngang til platespiller og du kan også få veldig god lyd på din TV med en aktiv høyttaler.

Hva er en aktiv høyttaler?

En aktiv høyttaler er en høyttaler med innebygget forsterker. Det betyr at du ikke trenger å ha et anlegg stående, men kan nøye deg med et høyttalersett som består av en aktiv høyttaler og en tilsvarende alminnelig – også kalt passiv – modell. Den innebygde forsterkeren har to kanaler, så den kan drive begge høyttalerne.

Dermed er det en opplagt løsning hvis du har begrenset med plass, eller bare vil redusere antallet komponenter i ditt musikksystem. Den aktive og den passive høyttaleren forbindes som regel via en kabel og skal settes eller henges med god avstand fra hverandre, så du oppnår en følelse av ekte stereo med lyd både fra høyre og venstre.

I HiFi Klubben selger vi primært høyttalersett med en aktiv høyttaler og en passiv høyttaler som har samme utseende og som snakker perfekt sammen. Noen av våre aktive Bluetooth høyttalere kommer dog alene, da de ikke nødvendigvis kan brukes sammen med en passiv makker.

Hvis du vil ha en enda bedre lydopplevelse, bør du også overveie å koble til en subwoofer. Den gir deg de dypere basstonene, som er viktige, uansett om du hører på musikk eller ser film. Subwooferen bidrar med et ekstra lag til lyden og hvis du setter den sammen med en aktiv høyttaler, har du jo allerede spart plass ved ikke å ha et anlegg stående.

Alt etter hvilken modell du velger, kan de aktive høyttalerne brukes til mye forskjellig. Du kan lese mer om de forskjellige mulighetene nedenfor, og selvfølgelig er du alltid velkommen innom i din lokale HiFi Klubben butikk, hvor vi er klare til å hjelpe deg med å finne frem til den beste aktive høyttaleren til dine behov og boligen din.

Aktive høyttalere til PC-en

Enhver gamer med respekt for seg selv har et system med et sett aktive høyttalere og gjerne en subwoofer i tillegg. En slik kombinasjon gir de perfekte forutsetningene for en fullkommen spillopplevelse på din PC. De to høyttalerne arbeider sammen for å gi deg den beste lyden, mens subwooferen fyller ut lyden med de dypere basstonene, så du får hele lydspekteret. 

Hvis du bor med andre, eller naboen ikke deler gleden over de høye eksplosjonene og intense skuddvekslingene, kan du overveie å investere i et solid gaming headset, så du ikke holder resten av gaten våken hele natten hvis du skulle bli hektet av et godt spill.

Aktive høyttalere til TV

Aktive høyttalere er en ideell løsning hvis du vil ha god lyd på TV-en, men ikke har budsjettet – eller lyst til – å bruke en formue på det. I de fleste tilfeller krever det at fjernsynet ditt har en høretelefonutgang, men hvis det er tilfelle, er det veldig enkelt å montere og installere din aktive høyttaler og oppnå god lyd fra din TV.

Hvis du er opptatt av en stilren boliginnredning er det kanskje også verdt å overveie en lydplanke, som er designet til å passe under TV-en. Den slanke planken ser svært elegant ut og samtidig slipper du å ha høyttalere hengende eller stående rundt omkring i stuen.

Aktive høyttalere til platespillere

Noen aktive høyttalere kommer med en innebygget pickup-forforsterker (RIAA), så du kan koble til platespilleren din direkte til høyttaleren og nyte din platesamling på en helt ny måte med forbedret lyd.

Aktive høyttalere med Bluetooth

Hvis du vil ha enda flere muligheter med din aktive høyttaler, bør du velge en med Bluetooth, så du kan spille musikk trådløst fra din mobil, nettbrett eller andre enheter. På den måten slipper du både anlegget – fordi alt er innebygget i din aktive høyttaler – og kablene som normalt brukes til å forbinde høyttaleren med musikkilden. 

Alt i alt en plassbesparende og enkel løsning, hvis du vil ha et solid lydbilde, uten for mange deler og tilkoblinger.

Hvilken størrelse og hvilket design passer best til deg?

Aktive høyttalere lages som mange forskjellige typer. Det skal altså ses mer som en spesiell funksjon, fremfor en type, som vi kjenner det fra for eksempel gulvhøyttalere eller vegghøyttalere.

Har du god plass og skal fylle et stort rom med lyd, er et par fete stilfulle gulvhøyttalere perfekte. De står direkte på gulvet og kan virkelig pumpe ut noe lyd, så du kan spille opp til dans, selv i store forsamlinger. 

Bor du i en liten bolig, eller vil du bare ha en noe mindre og diskret løsning, kan du gå etter noen av de mindre modellene. Lydmessig kan de ikke følge gulvhøyttalerne, men hvis du «bare» skal ha en god lydopplevelse, men ikke trenger å spille høyt i et stort rom, vil de saktens klare jobben. Hvis ikke rommet er så stort, kan faktisk de mindre høyttalerne være bedre enn gulvhøyttalere. – Lyden fra de store gulvhøyttalerne kan simpelthen ikke fylle mindre rom på en god måte, og resultat blir dårlig.

Du kan både henge de små høyttalerne på veggen, eller plassere dem i en reol eller på en hylle. De forskjellige design- og fargemulighetene gjør det mulig å finne et sett høyttalere som passer inn i din innredning. 

Noen av de aktive høyttalerne kommer med et ekstra stofftrekk, som du kan velge å sette på fronten på høyttaleren, så du får et helt stilrent og uforstyrret uttrykk. Det gir deg også muligheten for å variere innredningen din, uten å skulle skifte ut høyttalerne, da du kan skape et nytt look etter litt tid, ved å ta av stofftrekket og dermed få en helt ny høyttaler å se på.

Det er forskjellig fra modell til modell om denne muligheten er der, så hvis du vekter muligheten for variasjon høyt, bør du sjekke det før du kjøper høyttaler. Du kan selvfølgelig også alltid spørre våre medarbeidere i butikken, eller via chattefunksjonen på hjemmesiden, så du er sikker på at du får en høyttaler som lever opp til dine krav og forventninger.