Hopp til innhold
Pro-Ject
Platespiller

Pro-Ject RPM 3 Carbon

11 990,-stk
Høyglans Sort
Leveringstid 3-4 uker
Fantastisk design, strålende lyd og flere muligheter for å oppgradere til enda bedre lyd. En god start på ambisiøs hi-fi!

Les mer:

Beskrivelse

Pro-Ject RPM 3 Carbon – stilig, EISA-vinnende platespiller med seriøse hi-fi-muligheter

 • Kult og originalt design
 • Eksklusiv 10" karbonfiber-/aluminiumstonearm for optimal sporing
 • Meget egnet for MC-pickuper (kjøpes separat)
 • Kommer spilleklar med fabrikkmontert høykvalitets MM-pickup (Ortofon 2M Silver)
 • Fås i flere flotte høyglansfinisher
RPM 3 Carbon er en avansert hi-fi-platespiller i et unikt, futurisktisk design. Et funn for deg som setter pris på både den analoge lydtradisjonen og på innredningen din. Til forskjell fra den mindre RPM 1 Carbon får du her en eksklusiv 10" tonearm som gir pickupen en mer optimal geometri under avspilling og dermed bedre lyd.

Mekanikken er enkel og gjennomprøvd, og samtlige komponenter er av svært høy kvalitet. RPM 3 Carbon er reimdrevet, og all betjening foregår manuelt. Alt i alt en seriøs løsning, som både lover lang holdbarhet, problemfri betjening og flott lydkvalitet til prisen.

RPM 3 Carbon vant den prestisjetunge EISA-prisen som "Beste produkt 2015-2016" i sin kategori. Det sier mye om hvor vellykket denne lekre og unike platespilleren faktisk er!

Kjører på første klasse – inklusive Ortofon 2M Silver pickup
Platespilleren kommer spilleklar med en eksklusiv Ortofon 2M Silver Moving Magnes-pickup. Dette er en spesialmodell, som er designet spesielt til Pro-Ject. Som navnet antyder, er spolerne vinklet i rent sølv i stedet for kobber som normalt, og det gir lyden enda mer dynamikk og detaljer enn i standarutgaven. Når nålen er slitt kan du kjøpe en ny nåleinnsats separat, så sparer du både penger og arbeid. 

Hvis du ønsker å ta det et skritt videre, så er den ekstra lange tonearmen ideell for bruk sammen med et stort antall av markedets Moving Coil-pickuper (MC). En god MC-pickup kan gi deg de ekstra detaljene og åpenheten i lyden som utgjør forskjellen mellom det som er bra og det som virkelig er fremragende.

RPM 3 Carbon fås i flere elegante høyglansfinisher. Støvdeksel (Cover it RPM 1/3) kan kjøpes separat.

GRATIS MONTERING: Hvis du kjøper en ny pickup hos Hi-Fi Klubben, så monterer vi den gratis på platespilleren din. Spør i din lokale Hi-Fi Klubben-butikk for mer info.

RPM 3 Carbon – seriøs hi-fi-platespiller i unikt og lekkert design
RPM 3 Carbon har tekniske løsninger på et virkelig seriøst nivå, så lydkvaliteten holder helt klart følge med det flotte designet. For eksempel er motoren plassert fullstendig isolert på sin egen plattform, slik at ingen vibrasjoner overføres til tonearmen og platetallerkenen.

På den eksklusive 10" S-tonearmen er armrøret laget av karbonfiber, aluminium og polymer som er bakt sammen ved 100 atmosfærers trykk. Karbonfiber er valgt for stivhet og respons og aluminium for enda bedre demping. Kontravekten er resonansdempet med TPE (Thermo Plastic Elastomers), en løsning som opprinnelig ble utviklet av den danske Ortofon. Antiskatingen er magnetisk for å unngå friksjon.

Den medfølgende Ortofon 2M Silver MM-pickupen er av meget høy kvalitet, men tonearmen tillater også bruk av et bredt spekter av markedets MC-pickuper hvis du ønsker enda høyere lydkvalitet. Bruken av aluminium og det lengre armrøret gir tonearmen litt ekstra masse, noe som gjør at mange MC-pickuper trives som fisken i vannet.

Vær imidlertid oppmerksom på at lav-output MC-pickuper krever ytterligere forsterkning av det meget svake musikksignalet. Platespillerinngangen eller pickup-forforsterkeren din må derfor være laget for å håndtere disse spesielle pickupene.

Den innvendige kabelføringen er utført i ultrarent, forsølvet kobber. Kabeltilkobling foregår via forgylte phonoplugger med jordskrue, så du har rmulighet til å oppgradere den medfølgende signalkabelen til en bedre type. Siden lydsignalet fra pickupen er ekstremt svakt og derfor ekstra følsomt for støy, er det all grunn til å beskytte det optimalt. Det kan du gjøre med en god kabel spesiallaget til formålet, for eksempel fra AudioQuest.

Superenkel konstruksjon
Vær oppmerksom på at bytte mellom 33 og 45 omdr/min krever at du manuelt flytter remmen på drevet. Du må også selv sørge for å starte og stoppe avspillingen. Til gjengjeld kan du glede deg over at pengene som er spart på automatikk er brukt på lydkvalitet og superlekkert design.

Hi-Fi Klubben kan også levere en rekke andre produkter fra Pro-Ject i tillegg til de som er vist på hjemmesidene våre. Kontakt din lokale butikk for mer informasjon.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Kult og originalt design
 • Eksklusiv 10" karbonfiber-/aluminiumstonearm for optimal sporing
 • Meget egnet for MC-pickuper (kjøpes separat)
 • Enkel og solid konstruksjon
 • Kommer spilleklar med høykvalitets pickup (Ortofon 2M Silver)*
 • Nåleinnsats (eventuell oppgradering) til medfølgende pickup kan kjøpes separat
 • Strømforsyning og drev er helt isolert fra plinten
 • Fås i flere flotte høyglansfinisher
 • Støvdeksel fås som ekstra tilbehør

Begrensninger

 • Ikke sandwich platetallerken
 • Ikke innebygget pickup-forforsterker (RIAA)
 • Støvdeksel må kjøpes separat
 • Ingen start/stopp-automatikk
 • Rem må flyttes manuelt for å skifte mellom 33/45 omdr/min

Tilbehør til Pro-Ject RPM 3 Carbon

Tekniske spesifikasjoner

AutomatiseringNei
DrevetReim
Hastighet33, 45
PickuptypeMoving Magnet
PickupOrtofon 2M Silver
RIAA-forforsterkerNei
Effektiv tonearmlengde10"
Effektiv armvekt16 g