Hopp til innhold
Pro-Ject
Platespiller

Pro-Ject X2 B

18 990,-stk
Satin Black
Forventet på lager søndag 30. juni 2024
EISA-vinnende audiofil platespiller med fullt balansert konstruksjon og topp kvalitet i alle detaljer. Leveres klar til bruk med Ortofon MC pickup.

Les mer:

Beskrivelse

Pro-Ject X2 B – EISA-vinnende hi-fi platespiller med eksklusiv balansert signalvei

 • Fullt balansert signalvei ved bruk av Moving Coil pickup og matchende RIAA-forsterker (ekstrautstyr)
 • Klar til bruk med fabrikkmontert Ortofon Quintet Red MC pickup
 • 9" tonearm i karbonfiber/aluminium
 • Elektronisk omskifnting 33/45 rpm
 • Eksklusiv finish i 8 lag lakk eller ekte trefiner

Pro-Ject X2 B er en eksklusiv, EISA-vinnende og utrolig velspillende platespiller, som er fylt til randen med avanserte tekniske løsninger. Som noe ganske sjeldent for en platespiller, har den en fullt balansert signalvei – True Balanced – slik at du kan få det aller beste ut av en god Moving Coil pickup (MC) når den er koblet til en matchende balansert RIAA-forsterker (ekstrautstyr).

En MC pickup er av natur balansert oppbygget, og ved å gjøre hele signalveien balansert kan all innstrålet støy reduseres til et absolutt minimum. Det ultrasvake signalet fra en MC pickup er ekstremt følsomt for støy, så det gir veldig god mening å legge inn ekstra her. På den annen side krever en balansert konstruksjon dobbelt så mange komponenter i signalveien til RIAA-forsterkeren. Av samme grunn er det vanligvis kun å se i hi-fi utstyr i den tunge enden av prisskalaen, samt i profesjonelt utstyr hvor ting bare må fungere, og prisen kommer i andre rekke.

Sammen med den matchende balanserte Phono Box S3 B RIAA-forsterkeren, vant X2 B den ettertraktede EISA-prisen 2022-2023 som 'Beste produkt' i kategorien Vinyl System. Det beviser at det balanserte konseptet fungerer og at du får ekstraordinært mye kvalitet for pengene her. Men selv om du kjøper X2 B uten planer om å anskaffe en balansert Phono Box RIAA, har du ikke kastet bort mange kronene på en kostbar balansert konstruksjon av platespilleren. Nettopp fordi MC-pickuper er balansert av natur, er oppgaven med å forberede X2 B for en senere balansert oppgradering begrenset til et sett med XLR-kontakter og litt ekstra kabel.

Lekkert og elegant utført

Med sitt flotte og stilige design kan X2 B bli en ekte perle i interiørdesignen uten å tiltrekke seg all oppmerksomheten. Hvis du virkelig er interessert i vinyllyden og vil at den skal se bra ut samtidig, er X2 B et utmerket valg.

Plinten er lakkert med totalt åtte lag lakk for en ekstra dyp og elegant finish. Alternativt kan du velge den utrolig flotte versjonen i ekte valnøttfiner. Komforten er også på topp fordi du, i motsetning til mange andre high-end platespillere, får elektronisk veksling mellom 33/45 rpm, slik at du slipper å flytte på beltet med fingrene.

Kjøreklar og fleksibel 

X2 B leveres klar til bruk med en eksklusiv fabrikkmontert Ortofon Quintet Red MC pickup, som passer perfekt til den solide og ultrastive tonearmen. Med de utallige alternativene for finjustering kan du optimalisere X2 B for de aller fleste pickuper på markedet.

Den medfølgende RCA-signalkabelen er av meget høy kvalitet, men kan endres til en enda bedre type om du ønsker det. Hvis du ønsker å utnytte den balanserte signalveien fullt ut – for eksempel i forbindelse med en av Pro-Jects matchende RIAA-forsterkere – er balansert phonokabel tilgjengelig som ekstrautstyr.

X2 B er tilgjengelig i lakkert finish eller ekte valnøttfiner. Støvdeksel, Ortofon Quintet Red MC-pickup, filtmatte og RCA-signalkabel medfølger. 

GRATIS MONTERING: Hvis du kjøper en ny pickup hos HiFi Klubben, monterer vi den på platespilleren din gratis. Vi kan også levere en rekke andre produkter fra Pro-Ject i tillegg til de som vises på nettsiden. Spør i din lokale HiFi Klubben-butikk for info.

Resonanser ingen adgang 

Plinten på X2 B er laget av tung og resonansdempende MDF, som gir et stabilt underlag for de øvrige komponentene. Den svært støysvake motoren er koblet fra chassiset med et presisjonsinnstilt TPE-belte, og hastigheten styres elektronisk via en innebygd DC/AC-generator, som gir suverent ren og stabil strøm til motoren.

Den solide akrylplateplaten veier hele to kilo slik at den effektivt hjelper til med å kvele resonanser og vibrasjoner mens den fortsatt ser bra ut. De kraftige føttene i aluminium og TPE-gummi isolerer mot vibrasjoner fra underlaget, og de kan justeres i høyden, slik at du enkelt kan få din X2 B helt i vater.

Tonearmen er en eksklusiv og resonansdød sandwich-konstruksjon av karbonfiber og aluminium med pickup-hus og armrør bygget ut i ett. Basen er i aluminium for maksimal stabilitet, og du kan justere både azimut og vertikal sporingsvinkel, slik at nålen får perfekt kontakt med platerillen. På den tunge plattformen får denne eksklusive armen virkelig muligheten til å utfolde sitt fulle potensial.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Fullt balansert signalvei ved bruk av Moving Coil-pickup og matchende RIAA-forsterker (ekstrautstyr)
 • Eksklusiv finish i 8 lag lakk eller ekte trefiner
 • Tung og resonansdød platetallerken i akryl
 • Klar til bruk med fabrikkmontert Ortofon Quintet Red MC-pickup
 • 9" tonearm i karbonfiber/aluminium
 • Elektronisk omskiftning 33/45 omdr/min
 • Justerbare TPE-dempede aluminiumsføtter
 • Støvdeksel og høykvalitets RCA-kabel følger med
 • Håndbygget i Europa

Begrensninger

 • Balansert oppbygging krever MC pickup, balansert kabel og balansert RIAA-forsterker for fullt utbytte
 • Ikke-utskiftbar nåleinnsats på medfølgende pickup
 • Ikke utskiftbart pickup-hus
 • Ikke motordrift i separat hus
 • Ikke innebygd RIAA-forsterker
 • Noen alternativer har enda tyngre konstruksjon

Tilbehør til Pro-Ject X2 B

H190
Hegel H190
Integrert forsterker
35 998,- / Stk

Tekniske spesifikasjoner

AutomatiseringNei
DrevetReim
Hastighet33, 45, 78
PickuptypeMoving Coil
PickupOrtofon Quintet Red
RIAA-forforsterkerNei
Effektiv tonearmlengde9"
Effektiv armvekt13,5 g
Tallerkenvekt2 kg
Støvdeksel medfølgerJa

Anbefalte produkter