Hopp til innhold
Pro-Ject
Platespiller

Pro-Ject Xtension 9 Evolution

26 990,-stk
Høyglans valnøtt

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Denne audiofile supermodellen lever opp til selv dine villeste hi-fi-drømmer. Løsningen for deg som virkelig elsker vinylsamlingen din.

Les mer:

Beskrivelse

Pro-Ject Xtension 9 Evolution – tung og audiofil platespiller i eksklusiv høyglansdesign

 • Eksklusiv, høyglanslakkert finish
 • Ekstra tung, resonansdempet sandwich-platetallerken
 • Eksklusiv Evolution-tonearm i karbonfiber
 • Elektronisk veksling mellom 33/45 rpm
 • Platestrammer i messing og støvdeksel medfølger

Xtension 9 Evolution er en 16-kilo tung, eksklusiv og audiofil platespiller som vil oppfylle de villeste hi-fi drømmene dine. Her får du en rekke av de mest avanserte tekniske løsningene fra Pro-Ject, men i et tradisjonelt, relativt slankt design som er lett å innpasse i ethvert godt hi-fi-system.

Tonearmen i karbonfiber er en spesiell, high-end Evolution-versjon av den du finner på de mindre Pro-Ject-modellene. Pickup-huset og armen er laget i ett stykke, og det koniske armrøret hindrer stående bølger. På den urokkelige plattformen får denne elegante armen virkelig utfoldet seg i hele sin prakt.

Resonanser ingen adgang

Plinten på Xtension 9 Evolution er laget av tung og resonansdempende MDF, og den overdådige platetallerken veier hele 5,4 kg, noe som bringer totalvekten opp i massive 16 kg. Platestrammeren i messing gir også sitt bidrag til både vekt og resonansdemping, og den er designet for å danne en sandwich med platetallerkenen uten bruk av løs platematte.

Brukervennligheten er også utmerket, siden du i motsetning til på mange andre high-end platespillere får elektronisk veksling mellom 33/45 o/min, slik at du ikke trenger å flytte reimen med fingrene. Du slipper også å bruke plass og penger på et separat støvdeksel, siden du får et meget elegant deksel med på kjøpet.

Velg pickup selv

Xtension 9 Evolution leveres uten pickup, så du selv kan velge den MC- eller MM-modellen som passer din smak og din lommebok. Med fire medfølgende kontravekter og utallige muligheter for finjustering kan du optimalisere Xtension 9 Evolution til de aller fleste pickuper på markedet. Den medfølgende signalkabelen er av meget høy kvalitet, men den kan byttes ut til en enda bedre type hvis du ønsker det.

Xtension 9 Evolution fås med elegant høyglansfinish i sort, rød, hvit, mahogni eller oliventre. Støvdeksel følger med.

GRATIS MONTERING: Hvis du kjøper en ny pickup hos Hi-Fi Klubben, monterer vi den gratis på platespilleren din. Spør på din lokale Hi-Fi Klubben-butikk for informasjon.

Hi-Fi Klubben kan også levere en rekke andre produkter fra Pro-Ject ut over de som vises på hjemmesiden. Kontakt din lokale butikk for nærmere informasjon.

Avanserte løsninger overalt

Nøkkelordene for Xtension 9 Evolution er vekt, resonansdemping og eksklusiv finish. Platetallerkenen alene er et helt kapittel for seg. I stedet for en massiv aluminiumsplate er en stor del av undersiden fylt med resonansdempende TPE (Thermo Plastic Elastomers).

Det som umiddelbart ser ut som en platematte er i virkeligheten resirkulerte vinylplater som er limt fast og integrert på oversiden av tallerkenen og deretter avbalansert til hårfine toleranser. Siden denne vinylen har nøyaktig de samme egenskapene som den avspilte platen, får du et resonansmessig optimalt underlag. Den tunge, medfølgende platestrammeren i messing sørger for optimal kontakt mellom plate og underlag.*

Kontaktpunktene i den inverterte senterforingen (kule/kontaktflate) er fremstilt av et ultrahardt, keramisk materiale. Senterforingen er magnetisk avlastet for å oppnå akkurat den belastningen som gir best lydgjengivelse, og den sentrale metallblokken optimaliserer tyngdepunktet og demper samtidig senterforingen. Motvekten er dempet med spesialmaterialet Sorbothane, og de høydejusterbare aluminiumsføttene, som bidrar til mekanisk avkobling fra underlaget, er dempet med TPE og magnetisk avlastet på samme måte som platetallerkenen.

*Pro-Ject anbefaler å bruke Xtension 9 Evolution uten platematte.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Eksklusiv, høyglanslakkert finish
 • Ekstra tung, resonansdempet sandwich-platetallerken
 • Platestrammer i messing følger med
 • Keramisk, magnetisk avlastet senterforing
 • Elektronisk veksling mellom 33/45 rpm
 • Eksklusiv Evolution-tonearm i karbonfiber
 • Fire forskjellige kontravekter medfølger
 • Justerbare, TPE-dempede og magnetisk avlastede aluminiumsføtter
 • Støvdeksel medfølger

Begrensninger

 • Ikke motor i separat hus
 • Ikke innebygget RIAA/phono-forforsterker
 • Pickup må kjøpes separat

Tilbehør til Pro-Ject Xtension 9 Evolution

Tekniske spesifikasjoner

AutomatiseringNei
DrevetReim
Hastighet33, 45
Pickup-
RIAA-forforsterkerNei
Effektiv tonearmlengde9"
Effektiv armvekt6,5 g
Tallerkenvekt5,4 kg

Anbefalte produkter