Hopp til innhold
Sony
Head-fi headset

Sony MDR-Z1R

19 990,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Entusiast-hodetelefoner med ultra-høyoppløst lyd fra den dypeste bassen til den høyeste diskanten. Moderne materialer og klassisk håndverk i elegant forening.

Les mer:

Beskrivelse

Sony MDR-Z1R – avansert teknologi og luksus

 • Ekstremt bredt frekvensområde
 • 70 mm aluminiumsdrivere med magnesium-dome
 • Hodebøyle i titan
 • Øreputer i ekte saueskinn
 • Til både balansert og single-ended bruk
 • Kabler i oksygenfritt, sølvbelagt kobber
 • Resonansfrie ørekopper

Sony MDR-Z1R er lukkede hodetelefoner i high-end-klassen. Med drivere i magnesium/aluminium og resonansfrie ørekopper får du en lyd som er resonansfri og detaljert langt utover over det hørbare området.

Driverne i MDR-Z1R er på syv centimeter i diameter. Dette er ikke for at de skal spille høyt, men presist og uforvrengt. Membraner, magnetsystem – ja selv beskyttelsesgitteret – er resultatet av omfattende forsøk og optimalisering.

Alt sammen er pakket inn i et solid lag med luksus som passer for en hodetelefon i Rolls Royce-klassen. Titan og ekte lær sikrer både komfort og lang holdbarhet. Og det som ser ut som et støpt mønster på de solide ørekoppene er i realiteten et tredimensjonalt presisjonsvevd ståltrådgitter. Fordi det låter best sånn.

Kablene er av audiofil kvalitet i forsølvet OFC-kobber. Og man kan bruke enten en vanlig single-ended hodetelefonutgang eller en balansert.

MDR-Z1R koster riktignok en hel del penger, men sammenlignet med hva et par høyttalere i samme skyhøye klasse ville kostet er de som billige å regne.

MDR-Z1R fås i sort finish.

Skyhøy oppløsning og håndplukkede materialer

Hvis du er på jakt etter perfekt lydkvalitet i et par hodetelefoner, så kan Sony MDR-Z1R være svaret. Her får du det ypperste innenfor japansk head-fi-håndverk basert på mer enn 70 års erfaring.

De 70 mm store driverne er bygget opp med en dome-membran i magnesium som er både stiv og lett og som muliggjør lydgjengivelse helt opp til 120 kHz, noe som er verdensrekord for en 70 mm-driver. Rundt domen er det en ringmembran i LCP (Liquid Crystal Polymer) belagt med aluminium, som sikrer en gjengivelse uten farging i det viktige mellomtoneområdet – og helt ned i den dype bassen.

Magnetsystemet er av neodym med en svært høy styrke på magnetfeltet for å sikre presis kontroll og lynraske transienter. Membranene er beskyttet av et gitter med fibonacci-mønster, som ikke bare ser uvanlig stilig ut, men som også fungerer som en akustisk equalizer.

Ørekoppene er et kapittel for seg selv: En trelagskonstruksjon som fungerer som en akustisk motstand som lar akkurat passe mye trykk slippe gjennom, slik at enhver resonans i hulrommet i ørekoppen blir eliminert. Men samtidig beholdes en perfekt og dyp bassgjengivelse. Ørekoppene er bygget opp med et gitter og en papirmembran som er laget av canadisk tre og kildevann. Ytterst er det et beskyttende, flettet nett av forkrommet, rustfri ståltråd.

Øreputene er tykke og myke og kledd med ekte lammeskinn. Dette gir både luksusfølelse og en fantastisk bærekomfort – og en perfekt passform, som er en forutsetning for den spektakulære bassgjengivelsen.

Hodebøylen er laget av beta-titan, som er både lett, fjærende og solid. Bøylen er trukket med ekte lær.

Det følger med to kabler til Sony MDR-Z1R: En som er tre meter lang med standard 3,5 mm stereo-minijack og en 1,2 meter lang for balansert drift med 4,4-kontakt. Begge kablene har ledere i oksygenfritt kobber som er belagt med rent sølv. Dette sikrer minimal motstand og perfekt diskantgjengivelse.

Hodetelefonene leveres i et solid oppbevaringsetui i kunstlær, der det også er god plass til de inkluderte kablene.

Sony MDR-Z1R Head-fi headset

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Ekstremt bredt frekvensområde
 • Avansert 70 mm driver med magnesiumdome
 • Hodebøyle i titan
 • Øreputer i ekte saueskinn
 • Både til balansert og single-ended bruk
 • Kabler i oksygenfritt, sølvbelagt kobber

Begrensninger

 • Kun beregnet til hjemmebruk
 • Ingen fjernstyring av mobilen
 • Har ikke innebygget mikrofon
 • Ikke full isolasjon fra omgivelsene

Videoer om MDR-Z1R

Tekniske spesifikasjoner

Følsomhet100 dB
Frekvensområde4-120.000 Hz
HodetelefontypeOver-ear, Head-Fi

Anbefalte produkter