Hopp til innhold
Sony
OLED-TV

Sony XR-55A95K

31 990,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

55”high-end 4K QD-OLED TV med suveren bildekvalitet, 4K Cognitive XR-prosessor og eksklusiv metallfinish. En TV-toppmodell i verdensklasse!

Les mer:

Beskrivelse

Sony XR-55A95K – 55” high-end UHD/4K QD-OLED TV med 4K Cognitive XR processor, ekstrem bildekvalitet og eksklusiv metallfinish

 • Ultraslankt XR Triluminos Max 4K QD-OLED bildepanel
 • 4K Cognitive XR processor / OLED XR Contrast Pro
 • Eksklusiv metallfinish, også på bakbelyst fjernkontroll
 • Svært høy lysstyrke til å være OLED-TV
 • Mange avanserte funksjoner for gaming

Sony XR-55A95K er en 55” high-end 4K OLED-toppmodell som kombinerer den nye QD-OLED-teknologien med Sonys fantastiske 4K Cognitive XR-prosessor. QD-OLED gir deg optimale farger og maksimal lysstyrke på samme tid, og det er en stor nyhet i OLED-universet. I kombinasjon med den avanserte prosessoren kan du se frem til en helt unik bildekvalitet med høy lysstyrke, fantastiske farger og en helt suveren kontrastgjengivelse med perfekt sortnivå.

Designet er i verdensklasse med elegant metallfinish på skjerm, bordstativ og fjernkontroll. Bordstativet kan presentere TV-en din på to måter avhengig av hvordan du snur den. I ‘One Slate’-posisjonen går skjermen helt ned til overflaten, slik at du får et helt rent utseende. Hvis du derimot ønsker å få skjermen så nær bakveggen som mulig, er det bare å bruke den omvendte ‘Wall Fit’-posisjonen. En virkelig smart designdetalj.

Smarte lydfunksjoner for surround og stemmestyring

Det innebygde høyttalersystemet til Sony XR-55A95K kan fungere som en senterhøyttaler i surround hvis det mates direkte fra surround-mottakeren. Det gir deg ekstra muligheter til å lage et enkelt og møbleringsvennlig surroundoppsett, men dog ikke med helt samme lydkvalitet som en dedikert senterhøyttaler.

Med eARC kan du overføre ukomprimert surroundlyd inkl. Dolby Atmos gjennom den tilkoblede HDMI-kabelen. For eksempel til en hjemmekino eller en matchende lydplanke som er laget for å gjengi Atmos høydeinformasjon i lyden. Du kan stemmestyre TV-en via Google Assistant og med den innebygde mikrofonen både i skjermen og i den elegante bakbelyste metallfjernkontrollen. Støtte for stemmestyring på ditt lokale språk avhenger av hva den enkelte tjeneste tilbyr.

Massevis av underholdning med Google TV

Sony XR-55A95K har integrert Google TV, som gir deg et hav av spennende Smart TV-funksjoner med mange underholdningsforslag skreddersydd for din personlige smak. Her får du en suveren fleksibel og komplett Smart TV-opplevelse, og med opptaksfunksjonen via USB kan du også selv bestemme når du vil se favorittsendingene dine fra tradisjonelle TV-kanaler.

Sonys beste TV kommer med Bravia Core, som i en begrenset periode vil gi deg gratis streaming av en lang rekke filmtitler (inkludert en håndfull premierefilmer) i uovertruffen teknisk kvalitet. Du får også en rekke andre funksjoner, behind-the-scenes innhold m.m. Du kan lese mer om Bravia Core på Sonys egen nettside.

Sony XR-55A95K fås i Titanium Black metallfinish. Bakbelyst premium fjernkontroll med metallfinish medfølger.

OBS: HiFi Klubben anbefaler alltid å koble til en lydplanke, et par aktive høyttalere eller et separat stereo- eller surroundanlegg til TV-en din, slik at lyden kan leve opp til den gode bildekvaliteten når du for eksempel ser på film.

QD-OLED – et suverent TV-alternativ

I en OLED-skjerm er det ingen bakbelysning bak panelet som på de konkurrerende LED/QLED-TV-ene. Med OLED er det de enkelte bildepunktene (piksler) som sender ut lys, og dette gir mulighet for både superflatt design, lavt energiforbruk, perfekt sortnivå og ultrarask responstid.

QD-OLED er en videreutviklet versjon av OLED-teknologien, som løfter bildekvaliteten til et enda høyere nivå. Med QD-OLED dekkes hele det bakre laget av bildepanelet av blå OLED-piksler, som basert på bildesignalet aktiverer et overliggende lag med lysende røde, grønne og blå «Quantum Dots». Sammen skaper dette bildet du ser på skjermen.

Med QD-OLED slipper du fargefiltre og en egen hvit fargekanal, som utvanner fargene ved høy lysstyrke. På bunnlinjen får du optimale farger og maksimal lysstyrke på samme tid, og det er en stor nyhet i OLED-universet. Samtidig har energiforbruket blitt betydelig redusert på grunn av den høye effektiviteten, og dette er en bonus som absolutt er verdt å ta med seg.

I motsetning til QLED-TV kan OLED gjengi helt sort, fordi de riktige pikslene slukkes for å få helt sort gjengivelse. OLED har derimot ikke fullt så høy lysstyrke som de beste QLED-skjermene, og de trives derfor best i rom hvor det er litt kontroll over bakgrunnsbelysningen. Dette bør du ta med i betraktningen hvis du har en veldig lys stue. Du er alltid velkommen til HiFi Klubben dersom du er i tvil om den ene eller andre typen TV passer best for dine behov.

Google TV med Chromecast built-in – et uendelig univers av streaming

Chromecast er en genial funksjon som kommer med Google Smart TV-plattformen (Android TV). Med Chromecast innebygget i TV-en kan du ved hjelp av en telefon eler et nettbrett streame lyd og video fra de utallige onlinetjenestene som støtter funksjonen. Dette inkluderer bl.a. Netflix, HBO, YouTube og mange, mange flere. Du velger bare TV-en som mediespiller fra den aktuelle appen, så vil du få bildet på storskjermen mens du styrer det hele fra for eksempel nettbrettet (både Android og iOS).

Med Chromecast fungerer smarttelefonen/nettbrettet som fjernkontroll i stedet for som en mediespiller (på samme måte som for eksempel Spotify Connect). Selve avspillingen av mediene gjøres direkte i TV-en ved hjelp av hjemenettverket ditt. Det gir deg mye bedre batterilevetid, og hvis du for eksempel har sett en halv film på Netflix på toget hjem, kan du sette den på pause og lynraskt gjenoppta avspillingen på TV-en når du kommer hjem.

Auto Game Mode – forrykende gaming på storskjerm

Har du spillkonsoll eller PC koblet direkte til TV-en med HDMI, sørger Auto Game Mode for å optimalisere spillopplevelsen din ytterligere. Da går bildesignalet utenom flere av de innebygde prosessorene i TV-en, og du oppnår en lynrask respons akkurat som på PC-skjermen.

På A95K får du en rekke av de nyeste HDMI 2.1 funksjonen for gaming, blant annet VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) og HFR (High Frame Rate, 4K/120). Dermed kan du få fullt utbytte fra de nyeste spillkonsollene som f.eks. Xbox Series X og PlayStation 5. Du får også Auto HDR Tone Mapping og Auto Genre Picture Mode, som er laget spesielt for å optimalisere opplevelsen med PS5*.

Se det beste av verdens filmer og serier med streaming

Som eier av A95K kan du glede deg over å få tilgang til video-streamingtjenester som f.eks. Netflix. Med et abonnement får du tilgang til nesten ubegrensede mengder av film og TV-serier over nettet, og både lyd og bilde er i toppkvalitet inklusive et raskt voksende utvalg av film og serier i ekte 4K/UHD/HDR-kvalitet.

Opptaksfunksjon via USB – se TV når det passer deg

Med A95K kan du gjøre opptak av direkte-TV hvis du ønsker å se sendingene på et senere tidspunkt. Dette krever imidlertid at du investerer i en portabel USB-harddisk, som kan fås i fornuftige størrelser for noen få hundrelapper og som enkelt kan gjemmes ute av syne. Når den først er koblet til kan du i praksis glemme den helt. Opptaksfunksjonen gir deg en utrolig frihet i TV-hverdagen fordi du ikke lengre trenger å sitte klar i sofaen når sendingene starter. Du kan også lynraskt programmere ukens opptak via den elektroniske programguiden (EPG).

Som en eksklusiv detalj er A95K utstyrt med doble TV-tunere, slik at du kan ta opp en sending mens du ser på en annen. Vær oppmerksom på at TV-en kun har en CI-slot for kortleser, så minst én sending må være ukryptert (free-to-air). Du kan imidlertid fortsatt ta opp en kryptert TV-sending mens du ser på en Blu-ray/DVD-film via HDMI. Vær også oppmerksom på at du kun kan ta opp fra de innebygde digitale TV-tunerne. Du kan altså ikke ta opp fra videostrømmetjenester (f.eks. Netflix) eller fra Blu-ray.

Knivskarp digital billedkvalitet via antenne, kabel-TV og satellitt

A95K har innebygde DVB-T2, DVB-C og DVB-S2 tunere for knivskarpt og støyfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenne, kabel-TV og parabol/satellitt (Canal Digital). Du trenger derfor ikke en separat tuner-boks med tilhørende fjernkontroll for å nyte suveren digital bildekvalitet.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Ultraslankt XR Triluminos Max 4K QD-OLED bildepanel
 • 4K Cognitive XR processor / OLED XR Contrast Pro
 • Eksklusiv metallfinish, også på bakbelyst fjernkontroll
 • Integrert Acoustic Surface Audio+ lydsystem
 • Svært høy lysstyrke til å være OLED-TV
 • Mange avanserte funksjoner for gaming
 • Opptaksfunksjon med doble TV-tunere
 • Innebygget mikrofon for stemmestyring (Google Assistant)
 • Støtte for Dolby Vision

Begrensninger

 • Kun HDMI 2.1 på inngang 3 (eARC) og 4
 • Noen alternativer har enda høyere lysstyrke
 • Noen alternativer kan monteres tettere på veggen
 • Ikke timeshift/pausefunksjon

Reviews

Tilbehør til Sony XR-55A95K

Tekniske spesifikasjoner

Oppløsning 4K Ultra HD
Skjermstørrelse55"
Skjermteknologi OLED
HDR-Formater Dolby Vision, HDR10, HLG
Skjermoppdatering 100 Hz
Bildeprosessor 4K Cognitive Processor XR
Game modeJa
Full / edge backlightDirect LED

Anmeldelser


5.0
2 anmeldelser
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
Sven-Eric
Sverige
3/15/2024
Sven-Eric
Sverige
Sven-Eric
Sverige
3/15/2024
Sven-Eric
Sverige

Anbefalte produkter