Hopp til innhold

Bluesound NODE2 Musikkstreamer

{{product.ribbonText}}

NODE2 er Bluesound-systemets trådløse musikkstreamer/forforsterker, som gir deg ekte audiofil streaming på det eksisterende anlegget ditt. Stream alt fra Bluetooth til høyoppløst 24-bit musikk i beste mulige kvalitet. Fås i sort og hvit.

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /stk

{{product.sellableOnWebText}}

Kan ikke kjøpes i nettbutikk

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Høydepunkter Bluesound NODE2 – en audiofil, trådløs, multiroms musikkstreamer med 24-bit avspilling og god brukervennlighet

 • Audiofil lydkvalitet
 • Støtter høyoppløst lyd opp til 24-bit/192kHz*
 • Musikkstreaming via wi-fi, Bluetooth og direkte fra USB
 • IR-mottaker med lærefunksjon for bruk sammen med TV
 • Full trådløs multiromsintegrasjon med øvrige Bluesound-komponenter samt MDC-modulutbygde NAD-forsterkere/receivere

NODE2 er Bluesound-systemets trådløse musikkstreamer, som også fungerer som trådløs forforsterker sammen med det eksisterende stereo- eller surroundanlegget ditt. Med sin audiofile oppbygging kan NODE2 matche selv de beste anleggene, og den støtter høyoppløst stereolyd helt opp til 24-bit/192kHz, slik at du ikke trenger å gå på kompromiss med lydkvaliteten når du vil nyte streamet musikk.

Gjennomtenkt trådløs betjening
NODE2 er kompakt designet, og den flotte sorte eller hvite finishen gir en elegant, eksklusiv og overbevisende look. Du styrer alt som skjer ved hjelp av smarttelefon/nettbrett og det trådløse nettverket ditt (wi-fi), så hvis du vil, kan du uten problemer plassere NODE2 helt ute av syne, f.eks. i et skap. Den innebygde 12V trigger-utgangen er en flott detalj som gjør det mulig å slå forsterkeren eller receiveren din automatisk av eller på sammen med NODE2 (hvis forsterkeren har trigger-inngang).

Bluesound-appen gir deg total oversikt over hele musikksamlingen, med albumcover og alle funksjoner rett under fingertuppene. Du får støtte for TIDAL, Spotify Connect, Deezer og andre streamingtjenester*, og du kan spille av alle tenkelige filformater – inkludert 24-bit – i uovertruffen kvalitet.

Har du musikk liggende lokalt på smarttelefonen eller nettbrettet, kan du spille den trådløst over både wi-fi og Bluetooth (aptX). Innebygget nettradio får du selvfølgelig også.

Kan kombineres på utallige måter
NODE2 er primært laget for bruk sammen med et eksisterende anlegg eller en effektforsterker, men du kan også koble på et par gode aktive høyttalere, så du får et selvstendig og kompakt anlegg. Hvis du har lyst, kan du lynraskt bygge ut systemet med andre Bluesound-komponenter, slik at du kan nyte musikken i flere rom, både individuelt og samtidig.

Du kan koble til en ekstern lydkilde (for eksempel en TV), og med den innebygde IR-mottakeren med læringsfunksjon kan du styre volumet fra den eksisterende TV-fjernkontrollen din. Med dette og en digital sammenkobling er det duket for TV-lyd i den eksklusive klassen. En ny flott detalj er en høykvalitets tilkobling for hodetelefoner, slik at du kan nyte trådløs musikk i toppklasse helt alene. NODE2 har også subwoofertilkobling med elektronisk delefilter, slik at du kan få hele lydspekteret uten store høyttalere.

Noe som er uvanlig for en nettverksspiller er at du kan sette NODE2 i dyp standby (0,4 watt) ved å trykke på touch-panelet på topplaten i ca 10 sekunder, for eksempel hvis du ikke trenger å spille musikk i rommet på en stund. Du vekker den igjen ved å trykke kort på samme knapp, og så kan du glede deg over all strømmen du har spart i mellomtiden.

NODE2 fås i matt sort eller matt hvit finish.

OBS: Bluesound har full innebygget trådløs nettverksfunksjon, men av hensyn til stabilitet og lydkvalitet – særlig ved 24-bit høyoppløste musikkfiler – bør du absolut bruke en kablet forbindelse hvis det er mulighet til det. Da er du sikker på å få optimalt utbytte av musikken.

Ekspertvurderinger

Fordeler

 • Audiofil lydkvalitet
 • Støtter høyoppløst lyd opp til 24-bit/192kHz*
 • Innebygget trådløs nettverksfunksjon
 • Bluetooth 4.0 med aptX for trådløs musikkstreaming direkte fra smarttelefon, nettbrett m.m.
 • Touch-panel for grunnleggende betjening på topplaten (play/pause/volum m.m.)
 • Tilkobling av ekstern digital eller analog lydkilde (f.eks. TV)
 • Utgang for hodetelefon
 • 12V trigger-utgang
 • IR-mottager med lærefunksjon til bruk sammen med TV
 • Full trådløs integrasjon med andre Bluesound-komponenter og andre MDC-modulutbygde NAD-forsterkere/receivere (M12, C390DD m.fl.)
 • Trådløs app-styring fra både smarttelefon, nettbrett og PC/Mac
 • Trådløs wi-fi-streaming av musikk lagret lokalt på smarttelefon eller nettbrett
 • Kan spille musikk direkte fra USB-lagringsmedier
 • Kompakte mål og flott utførelse
 • Enkelt oppsett
 • Streaming av både din egen PC-musikksamling, nettradio og streamingtjenester
 • (TIDAL, Spotify Connect, Deezer m.fl.)
 • Kan plasseres ute av syne, f.eks. i et skap
 • Tilkobling for subwoofer (innebygget 80Hz delefilter)
 • Kan settes i offline standby når du ikke bruker den (0,4 watt)

Begrensninger

 • Ingen utbyggingsmuligheter med surround
 • Ikke like mange tilkoblingsmuligheter som en tradisjonell stereoforsterker
 • Noen alternativer støtter enda flere streamingtjenester

Produktbeskrivelse

Bluesound – det audiofile hi-fi-streamingsystemet
Bluesound gir deg det beste fra det trådløse musikkuniverset uten at du trenger å gå på kompromiss med lydkvaliteten, droppe det nåværende anlegget eller blande datamaskinen inn i musikkopplevelsene dine.

I denne andre generasjonen har Bluesound fått et nytt kompakt design, ny teknologi, flere tilkoblingsmuligheter og enda mer imponerende ytelse. Bak det hele står den legendariske hi-fi-produsenten NAD, som i mer enn fire tiår har levert suverene hi-fi-produkter til entusiaster over hele verden.

Både når det gjelder lyd og betjening vil du merke tydelig at Bluesound er basert på en gjennomført hi-fi-tankegang og ikke bare er enda et trådløst lydprodukt fra enda en dataprodusent. Tilkoblinger og funksjonalitet er tilpasset seriøse audiofile behov, og ved å velge en åpen standard som grunnlag for det unike BluOS-operativsystemet har NAD and Bluesound helt frie tøyler til å optimalisere systemet etter både dagens og morgendagens utfordringer.

Bluesound 2 er bakoverkompatibelt med den første generasjonen. Er du allerede den heldige eier av et Bluesound-produkt, så kan du altså fritt bygge videre på systemet ditt.

Bluesound – et komplett hi-fi-streamingsystem
Bluesound er et komplett trådløst musikksystem du kan kombinere slik at det dekker akkurat dine behov:

NODE2: Trådløs musikkspiller som kan kobles til det eksisterende anlegget.

POWERNODE2: Trådløs musikkstreamer med innebygget 2 x 60 watt stereoforsterker som kan drive et par hi-fi-høyttalere av meget høy kvalitet.

VAULT2: Trådløs musikkspiller (som NODE2) med innebygget CD-ripper og 2TB HDD-musikklagring.

PULSE/PULSE Mini: Trådløse alt-i-ett-høyttalere med høykvalitets innebygget digital stereoforsterker.

PULSE SOUNDBAR: TV-lydplanke med enestående lydkvalitet for denne kategorien, selv uten subwoofer. Trådløs subwoofer (PULSE SUB) fås separat.

Med VAULT2 i Bluesound-systemet kan du rippe CD-samlingen og helt unngå bruk av PC hvis ønskelig. Bluesound kan også integreres med NADs eksklusive M12-forforsterker fra Masters-serien og andre NAD-forsterkere/receivere som kan bygges ut med Bluesound MDC-modul. Dermed kan du f.eks. velge en kompromissløs NAD high-end-løsning til hovedanlegget, og samtidig nyte godt av de audiofile Bluesound-kvalitetene i alle sekundære rom.

Nyt all verdens musikk – også i 24-bit HD-kvalitet
Med Bluesound kan du streame hele musikksamlingen trådløst fra PC/Mac/nettverksharddisk/USB-lagermedier samt lytte til tusenvis av nettradiostasjoner. Bluesound støtter også streamingtjenestene TIDAL, Spotify Connect, Deezer m.fl. Dermed kan du få direkte tilgang til mange millioner låter etter eget ønske, og hvis du velger TIDAL i hi-fi-versjonen, kan du streame i full CD-kvalitet og få det fulle utbyttet av Bluesound-systemet ditt.*

Bluesound støtter alle vanlige musikk-filformater inkludert MP3, WMA, AAC, FLAC m.fl. Du kan også spille høyoppløste musikkfiler helt opp til 24-bit/192kHz. Dette er vesentlig høyere enn CD-kvalitet, og du vil tydelig kunne høre forskjellen i form av en vesentlig forbedret detaljering, dynamikk, romfølelse og generell musikalitet i lydbildet.

HD-streamingtjenester er rett rundt hjørnet, men frem til da kan du laste ned høyoppløste 24-bit musikkfiler fra Internett, f.eks. fra amerikanske HDtracks. Etter å ha lastet ned kan du spille ekte HD-musikk på Bluesound enten via nettverket eller direkte fra en USB-penn/harddisk, og du kan glede deg til store opplevelser, ikke minst med musikk du trodde du kjente fra før.***

Bluesound app – suveren trådløs brukervennlighet
Bluesound er laget for trådløs wi-fi-fjernbetjening via den gratis Bluesound-appen (Apple iOS/Android), så hvis du fra før har en smarttelefon eller et nettbrett er du allerede klar for å konsumere musikk med suveren brukervennlighet. Du kan også få fullt overblikk fra PC/Mac med den tilsvarende Bluesound Desktop Controller.

Uansett om du spiller musikk fra din egen samling eller via nettet, har du alt lett tilgjengelig. Den flotte brukerflaten gir deg en fantstisk oversikt, og med omslagsbilder og tydelig informasjon om sanger, album og artister er det en ren fornøyelse å dra på oppdagelsesferd blant alle mulighetene.

Samtidig blir det lekende lett å spille musikk i hele huset. Enhetene kommuniserer hele tiden fritt innbyrdes, slik at du uten problemer kan bruke forskjellige app-fjernkontroller i forskjellige rom – samtidig!

Trådløs hi-fi i hele heimen
Bluesound er også et fremragende multiroms musikksystem, som kan sende musikk ut i alle hjørner av kåken. Du velger bare en passende Bluesound-musikkspiller – så har du kvalitetsunderholdning i stue, kjøkken, soverom, kontor, barnerom, bad m.m. Kun fantasien og økonomien setter grensene.

Fra din app-fjernbetjening styrer du musikkvalg og lydnivå individuelt for hvert rom, men du kan også velge å spille samme musikk i hele huset. Eller slå flere rom sammen i grupper, f.eks. i en voksen- og barneavdeling. Du kan ha opp til to slike grupper i gang samtidig, noe som i mange sammenhenger kan være en svært nyttig funksjon.

Bluesound krever ikke nødvendigvis innbygging eller kabelstrekk fra rom til rom, slik at du raskt kan utvide systemet til flere rom, og hvis du en gang skal flytte, pakker du alt ned på et øyeblikk og flytter det med deg. Er du i gang med å bygge nytt eller bygge om, kan du alternativt velge å trekke høyttaler- og nettverkskabler i veggene og plassere alle nødvendige spillere og forskerkere sentralt i et teknisk rom. Bluesound gir deg alle muligheter – valget er ditt!

Raskt og enkelt oppsett
Bluesound er enkelt å sette opp, også selv om du ikke er spesielt interessert i datamaskiner og nettverk. Hvis du velger å koble enhetene til hjemmenettverket med kabel, er det praktisk talt plug-and-play, og denne løsningen er også mest optimal rent lydmessig.**

Ønsker du å bruke en eller flere Bluesound-enheter helt trådløst, er ikke dette vanskeligere enn med andre nettverksbaserte systemer som f.eks. AirPlay. Du trenger bare å ha kodene til det trådløse nettverket tilgjengelig – så er oppsettet i de aller fleste tilfeller raskt og smertefritt overstått. Hvis du allikevel skulle trenge hjelp, er vi selvfølgelig klare i Hi-Fi Klubben.

* Forutsetter betalings-abonnement. Flere streamingtjenester vil bli lagt til senere.
** Bluesound har full innebygget trådløs nettverksfunksjon, men av hensyn til stabilitet og lydkvalitet – særlig ved 24-bit høyoppløste musikkfiler – bør du absolutt bruke en kablet forbindelse hvis det er mulig. Da er du sikker på å få optimalt utbytte av musikken.
*** Musikk fra et USB-lagermedie kan kun spilles av på Bluesound-komponenten den er fysisk koblet til. Musikken kan likevel via gruppering sendes til flere rom.

Tekniske spesifikasjoner

 • Trådløs multiroms musikkstreamer / digital forforsterker
 • Innebygget trådløs nettverksfunksjon*
 • Bluetooth 4.0 med aptX
 • Touch-panel på topplaten til grunnleggende betjening (play/pause/volum m.m.)
 • IR-mottager med lærefunksjon til bruk sammen med TV
 • Støtter følgende streamingtjenester i Norge: Spotify, TIDAL, Deezer m.fl.**
 • Internettradio
 • Trådløs streaming av musikk lagret lokalt på smarttelefon eller nettbrett
 • Lydformater: MP3, AAC, WMA (inkl. lossless), OGG, FLAC, ALAC, WAV, AIFF
 • 32-bit/192kHz innebygget DAC
 • Maksimal oppløsning: 24-bit/192kHz
 • ARM Cortex A9 CPU 1GHz prosessor
 • Tilkoblinger: Digital audio ut (optisk, coaxial), digital/analog audio inn (optisk/minijack combo), IR-inngang, 12V trigger-utgang, Ethernet, USB A (eksterne USB-lagerenheter)***, USB Mini (service), subwoofer ut
 • Hodetelefonutgang med dedikert forsterker (stereo minijack)
 • Innebygget elektronisk delefilter ved tilkobling av subwoofer (80 Hz)
 • Maks. to samtidige grupper i multiromsoppsett
 • Nettverk: Gigabit Ethernet, 802.11 b/g/n (wi-fi)
 • Operativsystem (til lagrede musikkfiler): Windows Vista, 7, 8, Mac OSX
 • 7-10
 • Strømforbruk i stand-by: (offline/nettverk/wi-fi): 0,4 / 2,9 / 3,5 watt
 • Medfølgende tilbehør: Ethernetkabel, RCA-kabel, RCA/minijack-adapter, Optisk/minijack-adapter
 • Mål: 22,0 x 4,6 x 14,6 cm (BxHxD)
 • Vekt: 1,1 kg
 • Farge: Hvit, sort

* Bluesound har full innebygget trådløs nettverksfunksjon, men av hensyn til stabilitet og lydkvalitet – særlig ved 24-bit høyoppløste musikkfiler – bør du absolutt bruke en kablet forbindelse hvis det er mulig. Da er du sikker på å få optimalt utbytte av musikken. Wi-fi-funksjonen deaktiveres ved tilkobling av kablet nettverk, slik at utstråling av RF-støy elimineres.
** Forutsetter betalings-abonnement. Flere streamingtjenester vil bli lagt til senere.
*** USB-medier må være FAT32-formaterte. NODE2 driver også eksterne USB-harddisker uten egen strømforsyning.

Anmeldelser

5,0

Basert på 2 anmeldelser fra kresne medlemmer

Bjørnar Steinsland

Fattet interesse for denne geniale lille boksen etter å ha blitt abbonent hos Tidal. Den spiller stort sett det som finnes av formater. Tidal leverer som kjent noe høyere lydkvalitet enn Spotify og har nylig begynt å legge ut master filer i et format som heter MQA og disse er 24 bit 96khz og krever egen software for decoding og en dac som støtter HD filer. Har fra før en Denon AVRX 4000 og denne har også en Dac som støtter 24 bit HD men det ble et godt løft i lyden ved å gå over til å bruke Bluesound så dette anbefales. Denne boksen har apper for både streamingtjenester og nettradioer i tillegg til at den kan spille filer fra nettverksdisk. Den styres med desktop app på data eller app på smarttelefon og kan i realiteten gjemmes bor så lenge den har strøm og nett. Brukervennligheten her er virkelig bra men det det aller beste er likevel den strålende lydkvaliteten denne leverer. Her skal en opp virkelig dyre dac`er for å få det til å låte bedre. Denne låter virkelig åpent og luftig og diskant er behagelig uansett lydnivå. Denne er et kupp. Den er Linux basert så den oppdateres via nett

4 måneder siden

Kurth Enevold Eidarson

Bluesound NODE2 er en ekstremt god og versatil musikkstreamer. Den spiser et hvert format av digitale musikkfiler; mp4, mp3, m4a, flac, you name it, Bluesound NODE2 will eat it... Denne musikkstreameren spiller musikk med en oppløsning opp til 24 bit. Den gjør nesten CD-spilleren og andre lydkilder unødvendige. I tillegg er Bluesound NODE2 en fiffig nettradio. Så om man ønsker å lytte til NRK, eller top 40 fra London eller München, fikser Bluesound NODE2 det også. Bluesound NODE2 kan kontrolleres fra en smarttelefon, MAC, tablett og PC med en handy liten app som man laster ned fra Bluesound.Com. Anvendelsemulighetene musikkstreameren er mange, alt for mange til å ramse dem opp her. En ting til slutt, jeg anbefaler å koble Bluesound NODE2 til nettverket hjemme via LAN (les TK kabel) istedenfor WLAN. Bluesound NODE2, en makaløs maskin, verdt hver krone!

14 måneder siden

BLUESOUND - STREAMING UTEN KOMPROMISS

Med Bluesound kan du streame SKIKKELIG hi-fi. Her får du både suveren lydkvalitet og elegante trådløse muligheter. Oppsettet klares av alle, så du står fritt til å velge den løsningen som passer behovene dine best. Du styrer det hele trådløst fra smarttelefon eller nettbrett.

 • Overlegen lydkvalitet
 • Spill musikken din, eller fra streamingtjenester
 • Enkelt oppsett og bruk, PC er ikke nødvendig
 • Trådløs kontroll fra smarttelefon eller nettbrett
 • Støtter 24-bit musikkavspilling

Les mer om Bluesound

Mer lesning

Book en demo

I Hi-Fi Klubben kan du oppleve produktene med dine egne øyne og ører før du handler. Du kan til og med avtale tid for en personlig demonstrasjon. Så blir det enklere for deg å velge rett.

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her