Hopp til innhold

Sonos PLAY:5 Trådløs høyttaler

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}}

PLAY:5 er en kraftig trådløs høyttaler som kan brukes i både små og større rom. Med to stk og ev. en trådløs Sonos subwoofer har du et komplett, trådløst stereoanlegg med fyldig og fin lyd, selv i et større rom. Fuktbestandig design. Sort eller hvit.

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /stk

{{product.sellableOnWebText}}

for å handle denne varen til medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}} Kan ikke kjøpes i nettbutikk

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Høydepunkter Sonos PLAY:5 – kraftig trådløs høyttaler med utallige muligheter

 • Fin lyd og mye krefter for en alt-i-ett-høyttaler
 • Støtter Trueplay auto-kalibrering (iOS)
 • Full integrasjon med et stort antall streamingtjenester inkl. Spotify, TIDAL, Deezer, TDC Play m.fl.
 • 2 stk. PLAY:5 kan konfigureres til stereo
 • Tåler plassering i fuktige rom

PLAY:5 er en trådløs alt-i-ett-høyttaler med kraftig innebygget stereoforsterker og hele seks innebygde høyttalere. Med denne imponerende innmaten får du nok muskler til å lytte til musikk i et litt større rom, som for eksempel et kjøkken eller en spisestue. I et mindre rom, som for eksempel på en hybel, kan PLAY:5 spille imponerende høyt, og fortsatt ta minimalt med plass.

Hvis du vil ha et ekte stereolydbilde, kan du bare sette opp to PLAY:5 i stereomodus, så finner systemet selv ut resten. Hvis du supplerer med den trådløs subwooferen Sonos SUB, har du et komplett, trådløst stereosystem som vil gi deg fyldig lyd i hele rommet uten store høyttalere.

PLAY:5 har et fuktbestandig design, slik at du kan ha den stående for eksempel på badet (men du bør selvsagt ikke kaste den i badekaret eller ta den med i dusjen).

En praktisk funskjon er at du kan koble til en ekstern lydkilde på den analoge minijack-inngangen. Dermed kan du få glede av PLAY:5 som høyttaler til for eksempel smarttelefonen, selv når du er utenfor rekkevidde av wi-fi-nettverket. På denne måten kan du også bruke PLAY:5 som TV-høyttaler ved å koble den på TV-ens hodetelefonutgang.

Enkel betjening – og klar for multirom
Du kan kontrollere de grunnleggende avspillingsfunksjonene (f.eks. play/pause/skip/volum) med touch-knapper på toppen. Dermed trenger du ikke alltid å finne frem smarttelefonen. Du får også hele paletten av gode Sonos-muligheter med på kjøpet, inkludert fullverdig app-styring (iOS/Android) og full integrasjon av streamingtjenester som Spotify, TIDAL, TDC Play m.fl. PLAY:5 integrerer også perfekt med resten av Sonos-komponentene, slik at det kan være en del av et multiroms hi-fi-system, og den understøtter den unike Trueplay-tuningen, som optimaliserer lyden i alle rom. Det samme gjelder PLAY:3 og PLAY:1 (oppdatering forventes klar i slutten av 2015)..  

PLAY:5 – også til trådløs hjemmekino
Sammen med TV-lydplanken PLAYBAR kan to stk. PLAY:5 også fungere som trådløse bakhøyttalere, så du svært enkelt kan få surroundlyd til TV-en din. Med en Sonos SUB i bunnen er du klar for kinofølelse i sofaen.

Et ordentlig hjemmekinoanlegg med receiver og separate høyttalere er fortsatt langt bedre, men om du må ha det så enkelt og diskret som mulig, så er Sonos kanskje det beste alternativet. Lydopplevelsen ligger langt over vanlige lydplankeløsninger – og lyden som er innebygd i TV-en, den snakker vi ikke engang om...

PLAY:5 fås i hvit eller sort finish

Obs! Merk at alle streamingprodukter av denne typen er avhengig av en kraftig og stabil ruter. Om man skal ha flere enn én streamingenhet anbefales det å kable så mange av enhetene som mulig til ruteren, for best mulig stabilitet. Rutere man får utlevert gratis av internettleverandører er ofte av dårlig kvalitet og vi anbefaler på det sterkeste å investere i en god ruter som man kjøper selv, tilpasset sitt behov. Streamingsystemer av denne typen burde ikke kombineres nettverkekstendere. Du kan lese mer om viktigheten av nettverk her. 

Ekspertvurderinger

Fordeler

 • God lyd og mye krefter for en alt-i-ett-høyttaler
 • Enkel og fleksibel i oppsett og daglig bruk  
 • Tilkobling for ekstern analog lydkilde
 • Støtter Trueplay autokalibrering (iOS)
 • Tåler plassering i fuktige rom
 • To stk. PLAY:5 kan kombineres til et stereosystem, evt. sammen med SUB
 • Enkle funksjoner kan styres med touch-knapper på toppen
 • Full trådløs integrasjon med øvrige Sonos-komponenter
 • Full integrasjon med streamingtjenestene TIDAL, Spotify, TDC Play, Deezer, Napster og mange flere
 • Trådløs kontroll via telefon/nettbrett (Apple iOS/Android) og PC/Mac
 • Kan fungere som trådløs bakhøyttaler sammen med PLAYBAR i et hjemmekino-oppsett (evt. inkl. Sonos SUB)

Begrensninger

 • Du må ha to om du vil lytte til ekte stereo
 • Lydkvaliteten ikke helt på nivå med en ekte hi-fi-løsning
 • Ikke tilkobling for hodetelefon
 • Ikke Bluetooth
 • TRUEPLAY støttes bare på Apple iOS
 • Ikke avspilling fra USB-lagring
 • Støtter ikke 24-bit HD-lyd
 • Du får ikke ekte stereo eller en skikkelig hi-fi opplevelse fra en enkelt alt-i-ett-høyttaler, uansett hvor godt den er konstruert. Ekte hi-fi krever alltid en god forsterker og separate høyttalere!

Produktbeskrivelse

Sonos – det originale trådløse multiroms hi-fi-systemet
Sonos er det originale komplette multirums hi-fi-streamingsystemet til hele familien din og hele hjemmet ditt. Alle skjønner hvordan det fungerer nærmest umiddelbart, og nesten alle tenkelige streamingtjenester er fullt integrert. Sonos har markedets største utvalg i avspillere, inkl. lydplanke til TV og trådløs subwoofer. Sonos er også markedets suverent mest solgte og gjennomtestede streamingsystem.

Sonos er fullt integrert med streamingtjenesterne TIDAL, Spotify, Deezer m.fl. Dermed får du tilgang på mer enn 20 millioner låter etter eget valg, og uten å eie en eneste CD. Du styrer det hele trådløst fra telefonen/nettbrettet ditt, eller fra PC/ Mac.*

Sonos blir hele tiden oppdatert med nye funksjoner – helt gratis. Oppdateringene lastes ned til Sonos-systemet ditt etter hvert som de kommer, og dermed blir din Sonos-opplevelse bedre og bedre – helt automatisk!

Trueplay – optimal lyd uavhengig av plassering
Trueplay er en veldig praktisk funksjon som ved hjelp av smarttelefonen/nettbrettet ditt og en serie med testtoner kan optimalisere lyden fra de trådløse Sonos alt-i-ett-høyttalerne, enten de spiller alene eller i kombinasjon med en SUB subwoofer.

Du plasserer bare høyttaleren eller høyttalerne vertikalt eller horisontalt der du vil ha dem, og følger deretter instruksene i appen. Når du har gjort en liten håndfull målinger med testtonen, kan Sonos automatisk justere klangbalansen, slik at du får best mulig lyd i bredest mulig lytteområde, uten at du trenger å gjøre manuelle justeringer. En unik og svært brukervennlig funksjon som bidrar til å gi deg bedre lyd fra Sonos-systemet.

OBS: I øyeblikket støttes Truplay kun via Apple iOS produkter. Vi ser frem til at Sonos forhåpentligvis også finner en måte å støtte Truplay via de mange forskjellige Andriod-produktene.

Sonos app – all verdens musikk under fingertuppene dine
Via den gratis Sonos-appen til Apple iOS/Android får du all verdens musikk i din hule hånd. Det gjelder både din egen musikksamling på PC/Mac eller nettverksharddisk samt internettradio og streamingtjenester som f.eks. TIDAL, Spotify, Deezer, TDC Play m. fl. Spesielt nettbrettappen er i en klasse for seg – med en stor fargeskjerm blir navigasjonen en lek, du kan virkelig studere platecovere til øynene blir store og våte. Alternativt kan du velge å styre det hele fra datamaskinen din.

Uansett om du velger den ene eller den andre løsningen, får du et pent og oversiktlig brukergrensesnitt, som gjør det til en lek å spille musikk i hele huset. Enhetene kommuniserer under alle omstendigheter fritt seg imellom, så hele familien uten problemer kan bruke forskjellige app-kontrollere i forskjellige rom – samtidig!

Stream musikk direkte fra telefonen eller nettbrettet (Apple iOS/Android)
Foretrekker du å ha musikken din liggende på telefon/nettbrett i stedet for på datamaskinen eller en nettverksharddisk, så har du selvfølgelig mulighet til det også. Når du er på det trådløse nettverket ditt trenger du bare åpne Sonos-appen, velge ”Denne iPhone” (eller tilsvarende) og velge musikk fra det bærbare musikkbiblioteket ditt.

Telefonen eller nettbrettet ditt er også et smart sted å oppbevare den musikken som du ikke kan få tilgang til via streamingtjenestene, f.eks. Beatles og de andre navnene som av en eller annen grunn fortsatt ikke er tilgjengelige. Det samme gjelder klassisk musikk, som kan være ganske uoversiktlig å navigere i ute på nettet.

Masser av muligheter til kresne ører
Med Sonos kan du streame lyd i full CD-kvalitet, og det kan du utnytte til å bygge opp en skikkelig hi-fi-løsning. Den trådløse stereoforsterkeren CONNECT:AMP kan alene drive et par gode hi-fi-høyttalere, og allerede her er du oppe i neste kvalitetsklasse sammenlignet med alt-i-ett-løsningene.

Den ultimate Sonos-løsningen er dog den trådløse CONNECT-spilleren, koblet på et separat anlegg. Da får du fullvoksen hi-fi, samtidig som du får alle de trådløse mulighetene og den superenkle app-styringen. Hvis du forer et slikt system fra en ”lossless” streamingtjeneste som f.eks. TIDAL HiFi eller med musikk fra din egen musikksamling, er veien brolagt med store musikkopplevelser (forutsatt at musikken din er rippet i tapsfri kvalitet).

Hvis du vil ha enda bedre lydkvalitet, kan du koble CONNECT til en ekstern D/A-konverter (DAC) via optisk eller coaxial utgang og dermed gi lydkvaliteten enda et løft. På noen nyere stereoforsterkere – f.eks. fra NAD – har du mulighet til å koble til CONNECT digitalt og utnytte forsterkerens innebygde DAC. Det samme gjelder hvis du har en god hjemmekinoreciever.

Begynn med én – utvid overalt med enkelt trådløs oppsett
Sonos er et genialt multiroms hi-fi-system, som kan sende en hel verden av musikk ut i hvert hjørne av hjemmet ditt. Stue, kjøkken, soverom, kontor, barnerom, bad – det finnes en musikkspiller fra Sonos til ethvert behov.

Fra appen styrer du musikkvalg og volum individuelt for hvert rom, og lyden fra Sonos er alltid perfekt synkronisert. Dermed kan du på et øyeblikk fylle hele hjemmet med den samme bakgrunnsmusikken, i høy kvalitet. En utrolig lekker og praktisk funksjon.

Oppsettet av Sonos klarer alle på et øyeblikk, og siden du ikke må bygge noe inn i veggen kan du ta med deg hele sulamitten hvis du flytter.

Slik kommer du i gang
For å komme i gang trenger du bare bruke en ”controller” (telefon/nettbrett/PC) og en enkelt Sonos-enhet (CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:5, PLAY:3, PLAY:5 eller PLAYBAR). Hvis du ønsker å utnytte Sonos sitt eget, ekstra stabile trådløse nettverk (SonosNet) – må én enhet også ha kabelforbindelse til routeren.

Hvis routeren din ikke står plassert et sted der du ønsker musikk, kan du i stedet bruke eller BOOST nettverksadapter. Da får du et optimalt Sonos-nettverk én gang for alle.

 

Ideelt til innbyggingsløsninger
Hvis du planlegger lyd i hele huset i forbindelse med nybygg eller ombygning, gir Sonos deg utallige muligheter. Du kan f.eks. installere innbyggingshøyttalere i alle ønskede rom, trekke høyttalerkablene inni veggen til et sentralt teknisk skap eller et kontor der nettverksrouteren din står. Her plasserer du alle nødvendige Sonos-enheter og evt. effektforsterkere, hvorpå du har usynlig lyd i hele huset, med full fjernstyring og med den kvaliteten du ønsker i hvert enkelt rom.

* Støttede streamingtjenester, funksjoner og systemkrav på Sonos er under konstant utvikling og oppdatering. Besøk evt. Sonos egen hjemmeside hvis du vil ha siste nytt. Bruk av TIDAL, Spotify Deezer, SoundCloud m.fl. på Sonos forutsetter betalingsabonnement.

Tekniske spesifikasjoner

 • Farge : Hvit eller svart
 • Størrelse : 36,4 x 20,3 x 15,4 cm (BxHxD)
 • Vekt : 6,4 kg
 • Trådløs alt-i-ett-høyttaler
 • 2 stk. PLAY:5 kan konfigures til å spille høyre/venstre kanal i stereo.
 • Fuktbestandig design  
 • 6 innebygde digitale Klasse-D forsterkere
 • Høyttalere: 3 x bass/mellomtone, 3 x diskant
 • Kan fungere som trådløse bakhøyttalere til PLAYBAR
 • Trueplay auto-kalibrering
 • Støttede streamingtjenester i Norge: Spotify, TIDAL, TDC Play, YouMusic, Napster, Deezer m.fl.*
 • Lydformater**: MP3, WMA, AAC (MPEG4), Ogg Vorbis, Audible .AA (format 4), Apple Lossless, FLAC (lossless), WAV, AIFF
 • Internettradio-formater: MP3, WMA.
 • Analog lyd inn (3,5 mm minijack)
 • Ethernet-tilkobling: Ja, 10/100Mbps
 • Trådløs platform: wi-fi eller SonosNet 2.0 med AES-kryptering***
 • Operativsystem (til lagrede musikkfiler): Windows XP SP3 eller nyere, Mac OSX v10.6 eller høyere
 • iOS 4- og iOS 5-enheter, herunder første generasjons iPad, iPhone 3G samt annen og tredje generasjons iPod touch støtter ikke lenger Sonos-systemet.
 • Strømforbruk  stand-by: 2,2 watt (Brukes til å holde det trådløse nettveret aktivt)
 • Medfølgende tilbehør: 1m flat nettverkskabel
 • Veggbeslag og gulvstativ fås som ekstrautstyr

* Støttede streamingtjenester, funksjoner og systemkrav på Sonos er under konstant utvikling og oppdatering. Besøk evt. Sonos egen hjemmeside hvis du vil ha siste nytt. Bruk av TIDAL, Spotify, Deezer m.fl. på Sonos forutsetter betalingsabonnement.

** Max. oppløsning er 16-bit/48 kHz. WMA Lossless, WMA DRM og Apple ”FairPlay” (iTunes DRM-kopibeskyttelse) støttes ikke for øyeblikket.

*** Én av Sonos-enhetene (evt. en BRIDGE/BOOST) må ha kabelforbindelse til din eksisterende nettverksrouter for å utnytte SonosNet. SonosNet er påkrevd for å bruke SUB eller trådløse høyttalere sammen med PLAYBAR.

Sonos

Sonos er markedets mest komplette og brukervennlige trådløse hi-fi-system. Du kan streame allverdens musikk, du kan få superenkel surround-lyd til TV-en din, du kan fylle hvert rom i hjemmet ditt med ekte hi-fi-lyd og du kan styre det hele fra smarttelefonen eller nettbrettet.

 • Svært enkelt oppsett 
 • Trådløs betjening fra smarttelefon eller nettbrett
 • Stream musikkensamlingen din, eller fra nettet
 • Høy lydkvalitet
 • Suverene multiromsmuligheter

Les mer om Sonos

Mer lesning

Book en demo

I HiFi Klubben kan du oppleve produktene med dine egne øyne og ører før du handler. Du kan til og med avtale tid for en personlig demonstrasjon. Så blir det enklere for deg å velge rett.

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her