Hopp til innhold
Audeze
Head-fi headset

Audeze MM-500

22 990,-stk
Forventet på lager mandag 22. juli 2024
Opplev hvor godt musikken din kan låte når du nekter å gå på kompromiss noe sted. Planar Magnetic – det spennendende head-fi alternativet!

Les mer:

Beskrivelse

Audeze MM-500 – åpne Planar Magnetic head-fi hodetelefoner i verdensklasse

 • Åpen Planar Magnetic-konstruksjon
 • Helt nøytral lydkarakter med fremragende bass og detaljnivå
 • Lette å drive i forhold til enkelte alternativer
 • Eksklusiv finish i metall og ekte lær
 • Håndlaget på Audezes egen fabrikk i USA

Audeze MM-500 er overdådige, lukkede over-ear head-fi Planar Magnetic hodetelefoner med lyd i den virkelig eksklusive klassen. Dette er en av de mer avanserte modellene fra Audeze, og dermed får du en lang rekke av de fantastiske lydteknologiene deres med på kjøpet. Her får du virkelig oppleve planar-prinsippets fordeler med maksimal uttelling.

MM-500 minner mye om den ikoniske søstermodellen LCD-X, bortsett fra at du ”bare” får enkeltsidet Fazor-magnetsystem i driverne i stedet for dobbelt. Til gjengjeld er MM-500 hele 140 gram lettere, og det kan gjøre den lettere å leve med for vanlige dødelige entusiaster.

Lyden fra MM-500 har en naturlig varme og musikalitet som er helt uimotståelig uansett om du lytter til elektrisk eller akustisk musikk. Lydbildet er stort og romslig med dyp og dynamisk bass, myriader av detaljer og en fremragende plassering av hver eneste stemme og instrument. Her vil du oppleve lyden i et skikkelig rom – ikke ”inne i hodet” som med mange billigere hodetelefoner. Kombiner MM-500 med en skikkelig god hodetelefon-forsterker og spill favorittmusikken din – så vil du forstå hvorfor head-fi er noe helt for seg selv!

Kompromissløst og solid bygget

Planar Magnetic driverne i Audeze MM-500 er hele 90 mm i diameter, og derfor blir hodetelefonene nødvendigvis noe man legger merke til. Som toppmodell er den også utstyrt med det patenterte Fluxor-magnetsystemet og de også patenterte Fazor-lydguidene. Her er det ikke spart på noe! Heller ikke i de store håndsydde øreputene som er kledd med ekte lær er det inngått noen kompromisser.

Hodebøylen er solid konstruert i metall og ekte lær. Det brede designet fordeler vekten mykt og jevnt slik at den massive konstruksjonen oppleves langt mindre tyngende på hodet enn man umiddelbart skulle tro. Den fleksible, flettede lettvektskabelen er også med på å holde komforten oppe.

Audeze MM-500 fås i sort finish. Hardcase transportetui medfølger.

Åpen eller lukket – hva er riktig for deg?

Akkurat som mange andre head-fi-hodetelefoner er MM-500 en åpen konstruksjon. Mange head-fi-entusiaster foretrekker åpne modeller fordi man unngår refleksjoner fra et kammer som kan påvirke membranens bakside og skape forvrengning. Dette er teoretisk optimalt, men betyr til gjengjeld også at lyden slippes nesten fritt igjennom i begge retninger. Du kan tydelig høre dine omgivelser og dine omgivelser kan lytte med til musikken hvis du spiller høyt.

På grunn av fri flyt av lyd ut av klokkene så er åpne hodetelefoner ikke særlig egnet til lytting i støyende omgivelser. Hvis du har bruk for din helt egne oase hvor du alltid kan nyte musikken helt uforstyrret, kan en lukket modell være en bedre løsning.

Fluxor og Fazor – patentert driver-teknologi i lydens tjeneste

MM-500 er utstyrt med det patenterte Audeze Fluxor magnetsystemet. Med dette designet løper det magnetiske feltet diagonalt i den enkelte magnet i stedet for på langs som normalt. Ved å montere disse unike magnetene parvist kan man konsentrere magnetfeltet inn mot membransiden, hvor det skal virke. På denne måten kan hele magnetsystemet gjøres mindre og lettere og fortsatt beholde samme styrke. Til stor fordel for både designet og lydkvaliteten. 

MM-500 rommer også den patenterte Fazor-teknologien som fjerner bølge-interferens i lyden som passerer igjennom magnetsystemet. Disse ”lyd-guidene” – som Audeze selv kaller dem – gjør systemet helt akustisk transparent og gir renere lyd, høyere oppløsning og bedre stereobilde.

Audeze Planar Magnetic – store drivere med stor lyd

Audeze er kjent verden over for deres Planar Magnetic hodetelefoner som er et veldig spennende alternativ til dynamiske konstruksjoner, slik som du ser fra de fleste andre produsenter. I en Planar Magnetic driver er det tradisjonelle systemet med membran og svingspole erstattet av en utrolig tynn folie hvor musikksignalet løper igjennom en påført metalleder som dekker hele arealet. 

Membranen er omgitt av et meget kraftig magnetsystem av samme størrelse på begge sider i de største og mest eksklusive modellene. Når det elektriske signal løper over membranen vil magnetsystemet få folien til at bevege sig og omdanne signalet til hørbar lyd. Den fjærlette membranen reagerer ekstremt hurtig, noe som gir en suveren transientrespons over hele frekvensområdet. Samtidig gir det store membranareal en dyp og uanstrengt bassgjengivelse, og man unngår oppbrytnings- og impedansproblemer, fordi membranen drives synkront over hele arealet.

Mange fordeler og enkle å drive

På bunnlinjen har en Planar Magnetic konstruksjon flere fordeler som direkte kommer deg til gode. Den høye effektiviteten og den flate impedanskurven gjør hodetelefonene lettere å drive for forsterkeren, og det gir deg mange flere valgmuligheter enn med enkelte alternativer.

På minussiden krever den store membranen og magnetsystemet sin plass, og Audeze bruker alltid solide og resonansdempende materialer overalt. Det betyr at deres hodetelefoner hverken er de letteste eller mest kompakte modellene på markedet, men det glemmer du raskt når musikken spiller.

Et par med Audeze hodetelefoner spiller forbløffende godt på en alminnelig, høykvalitets forsterkerutgang, men de fortjener virkelig en skikkelig hodetelefonforsterker for å yte deres beste. Men så vil du til gjengjeld raskt oppdage hvorfor de har vunnet hjertene hos tusenvis av head-fi entusiaster over hele kloden.

Uansett sjanger og volum er lyden fra et par Audeze Planar Magnetic hodetelefoner alltid imponerende hurtige og presise, med massevis av detaljer samt en dyp og kontrollert bassgjengivelse. Noen mener at denne lydkarakteren ligger tettere på vår måte å oppleve lyd på i den virkelige verden, men det er et av spørsmålene entusiastene sikkert aldri blir enige om.

En ting er dog sikkert: Planar Magnetic er et fullgodt alternativ til andre high-end-hodetelefoner og du skylder deg selv å oppleve de om du så bare er det minste interesserte i head-fi.

En opplevelse for livet

Et sett hodetelefoner som MM-500 er en investering for livet. Du vil aldri oppleve at de kommer til kort i noen som helst sammenheng og du kan fint regne med at de vil bli ved din side selv om du skifter ut resten av anlegget. Det eksklusive og tidløse designet er også basert på optimalt materialvalg og lydkvalitet fremfor tilfeldige trender. Det gir en ekstra garanti for at du aldri kommer til at angre på investeringen.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Åpen Planar Magnetic-konstruksjon
 • Helt nøytral lydkarakter med fremragende bass og detaljnivå
 • Fluxor/Fazor magnetsystem
 • Enkle å drive i forhold til noen alternativer
 • Eksklusiv finish i metall og ekte lær
 • Håndlaget på Audezes egen fabrikk i USA

Begrensninger

 • Kun enkeltsidet Fazor-magnetsystem
 • Meget begrenset lydisolering mot omgivelsene
 • Relativt høy vekt

Tekniske spesifikasjoner

HodetelefontypeOver-ear, Head-Fi
Frekvensområde5-50000 Hz
Følsomhet100 dB
MikrofonNei
Akustisk konstruksjonÅpen
Impedans passiv18 ohm
BluetoothNei
Drivertype/-størrelse90 mm - Planar magnetic driver