Hopp til innhold
AudioQuest
Høyttalerkabel (sett)

AudioQuest Robin Hood ZERO (Banana)

27 798,-sett
Leveringstid 3-4 uker
  -
Svært avansert høyttalerkabel for deg som vil vri den siste dråpen av lydkvalitet ut av high-end-anlegget ditt. Kan konfigureres til alle behov.

Les mer:

Beskrivelse

AudioQuest Robin Hood ZERO – avansert høyttalerkabel til ambisiøse high-end-anlegg

  • ZERO-teknologi for tapsfri signaloverføring med maksimal dynamikk
  • Ledere i massivt PSC+ kobber (Perfect-Surface Copper+)
  • Eksklusive kontakter i ultrarent forsølvet kobber
  • 72V DBS (Dielectric-Bias System) og karbonbasert NDS-skjerming (Noise-Dissipation System)
  • Kan leveres i lengder og konfigurasjoner til ethvert behov på bestilling
Robin Hood ZERO er en svært avansert høyttalerkabel med ZERO-teknologi og solidcore-ledere laget i ultrarent PSC+ kobber (Perfect-Surface Copper+). Overflaten på dette metallet er så ekstremt ren og jevn at signaloverføringen overgår alle andre typer kobberledere, selv uten forsølving. Robin Hood-kablene kommer fra AudioQuest Folk Hero-serien, som er en nedskalert versjon av den overdådige toppserien Mythical Creatures. De tekniske løsningene er de samme, men lederne og de ytre dimensjonene er litt mer moderate her. Dette gjør kabelen både mer kompakt og enklere å håndtere.

Prisen er også på et mer menneskelig nivå, og denne serien er alt i alt et fremragende valg til high-end-høyttalere i den mer kompakte enden av skalaen, som for eksempel de mindre modellene i 800-serien fra Bowers & Wilkins eller EPICON-serien fra DALI. De store modellene i de lavere seriene – henholdsvis 700 og RUBICON – vil også være gode matcher. Vil du legge litt mer i det, så er de kraftigere William Tell-kablene et opplagt alternativ.

Bi-wiring med ZERO og BASS
Robin Hood leveres også i en egen BASS-versjon som er beregnet til å overføre bass og mellomtone i biwire-oppsett. Denne kabelen er en smule enklere i konstruksjonen i forhold til ZERO. Til gjengjeld fungerer den kun til dette helt spesielle formålet.

Robin Hood ZERO høyttalerkabel fås som standard i single-wire-utgave (2 x banan > 2 x banan). Andre konfigurasjoner og lengder kan leveres på bestilling.
Folk Hero Series Robin Hood – high-end-kabler til high-end-anlegg
Robin Hood er utstyrt med AudioQuests unike 72V DBS-system (Dielectric-Bias System). DBS ”metter” isolasjonen med et elektrostatisk felt, slik at den ikke absorberer energi fra selve signalet. Samtidig sørger NDS-systemet (Noise-Dissipation System) for å eliminere innstrålet radiostøy fra omgivelsene (mobilmaster, Bluetooth m.m.), slik at den ikke får en sjanse til å påvirke de sarte detaljene i musikksignalet. Selv DBS-batteripakken er utstyrt med en sperre som forhindrer innstrålet RF-støy – en teknologi som opprinnelig ble utviklet til de eksklusive Niagara-strømfiltrene.

ZERO – den usynlige høyttalerkabelen
AudioQuest har utviklet Robin Hood ZERO til at være elektrisk ’usynlig’ i samspillet mellom forsterker og høyttalere. Det er en utfordring å matche forsterkerens utgangsimpedans og høyttalerens impedans (elektriske motstand), som varierer i takt med frekvensene i musikksignalet. Den tradisjonelle løsningen er ofte å konstruere kabelen med en impedans som legger seg oppunder gjennomsnittsverdien til en typisk høyttaler. Men kabelen vil fremdeles være en elektrisk flaskehals og en feilkilde.

Med ZERO-teknologien har AudioQuest etter eget utsagn laget en kabel helt uten typisk impedans, og den vil derfor slippe gjennom hele signalet praktisk talt upåvirket, uten kompresjon og forvrengning. Resultatet er bedre dynamisk kontrast, bedre transient-respons og en frigjort bass som virkelig kan eksplodere i rommet.

Skal det være enda heftigere?
Robin Hood kan på bestilling leveres i nesten alle tenkelige konfigurasjoner til både single- og biwiring, inkludert bi-wire og tri-wire kombinasjoner med den spesielle BASS-versjonen. Kabelen blir håndlaget med den mest optimale fordelingen av ledere til nettopp ditt oppsett. Du kan derfor være helt trygg på at absolutt ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Hvis bare det aller beste er bra nok for deg, så kan AudioQuest også levere Robin Hood med ledere delvis i ultrarent PSS-sølv. Her er vi i en prisklasse der bare de galeste entusiastene kan – eller vil – være med. Men hvis du prioriterer anlegget ditt over alt annet på jorden, så har du altså muligheten.

OBS: Hi-Fi Klubben kan levere hele sortimentet fra AudioQuest. Kontakt din lokale butikk hvis du er interessert i et spesialprodukt som ikke er vist på hjemmesidene våre. Vi kan skaffe det for deg.

Tekniske spesifikasjoner

AWG15
Lederoverflate1,65 mm2