Hopp til innhold

49 produkter

Høyttalerkabel

En høyttalerkabel brukes til å forbinde høyttalerne dine med forsterkeren eller surround receiveren. Gode høyttalerkabler gir deg den full lydkvalitet fra anlegget, i motsetning til en alminnelig strømkabel, hvor mye går tapt underveis. Hvis du har investert i en god høyttaler, er det synd hvis du ikke kobler den opp med en god kabel, så du kan hente ut det fulle potensialet fra din høyttaler.

Maksimal yteevne inni – helt diskret utenpå
Selv om fokus naturligvis er på det innvendige i kabelen, så du får overført mest mulig fra din forsterker eller surround receiver til dine høyttalere, er det også tenkt på utseendet på de forskjellige kablene.

Hvis du har en hvit vegg, er en hvit høyttalerkabel opplagt, så den tar minst mulig oppmerksomhet. Noen høyttalerkabler er firkantede, så de enkelt kan legges langs et fotpanel og dermed gå i ett med panelet og veggen. Du kan også få flate høyttalerkabler, som for eksempel kan skjules under et gulvteppe.

De mer avanserte og robuste høyttalerkablene er ofte tykkere, da de inneholder flere elementer. På en høyttalerkabel med kontakt er det også tenkt over kontaktens finish, så du kan få et gjennomført uttrykk i hele installasjonen – helt fra forsterkeren til høyttaleren og dermed også kabelen som forbinder de to.

Gjør deg selv – og ditt anlegg – en tjeneste
Hvis du har investert i et godt anlegg og gode høyttalere, bør du ta med det siste også, ved å kjøpe gode høyttalerkabler. Mange undervurderer betydningen av gode høyttalerkabler, men det være svært stor forskjell på lydkvaliteten fra ditt anlegg hvis du nøyer deg med en alminnelig strømledning, i stedet for en ordentlig høyttalerkabel.

Hvis du nettopp har kjøpt et nytt anlegg, er det kanskje fristende å spare penger ved å droppe høyttalerkabelen, men det er virkelig et dårlig sted å spare. Dessuten forhandler HiFi Klubben høyttalerkabler i alle prisklasser, så du ikke nødvendigvis trenger å sprenge budsjettet for å få ut det siste av godlyden fra ditt nyinnkjøpte anlegg.

Argon Audio – enkelt og greit
Du kan for eksempel overveie en av modellene fra Argon Audi, som er kjente for sin høye kvalitet til rimelige priser. Basic Speaker Cable 1 og 2 er begge veldig gode høyttalerkabler, som kan få ut den gode lyden fra anlegg i økonomiklassen. 

Over Argon Audios Basic Speaker Cables har vi deres Classic Speaker Cable 1 og 2. De er en smule tykkere og kraftigere enn Basic-kablene og er dermed ideelle til for eksempel installasjoner og løsninger hvor det skal trekkes et lengre kabeltrekk.

Både Basic og Classic kablene er med ledere i 99,99% rent oksygenfritt OFC-kobber, og det sikrer at alle detaljene i musikken kommer til dine høyttalere. Prisen er en meterpris, så du betaler ikke for mer enn du har bruk for, men kan få akkurat den lengden som passer.

AudioQuest – avansert kvalitet fra budget til high-end
Jo bedre anlegget ditt er, jo bedre høyttalerkabler bør du kjøpe. Selv om mange velger å spare på dette punktet, anbefaler vi alltid å kjøpe med en ordentlig høyttalerkabel hjem, så de nye høyttalerne kan komme til sin rett. 

Sortimentet fra AudioQuest inkluderer blant annet noen av de dyreste high-end høyttalerkablene. Men siden pris og kvalitet henger sammen, så får du også høyere kvalitet i takt med at prisen stiger – hvis anlegget og høyttalerne matcher hverandre.

I takt med at prisen stiger blir høyttalerkablene mer komplekse og avanserte, så hvis du har høyttalere i high-end klassen, bør du lete etter høyttalerkabler på samme nivå. Velutviklet teknologi, kombinert med optimalt design, danner det beste grunnlaget for lekker lyd fra anlegget ditt.

Høyttalerkabel med eller uten kontakt?
Når du kjøper høyttalerkabler i løs vekt, kan det være en god idé å kjøpe høyttalerkontakter samtidig. De avisolerte endene på høyttalerkabelen skal kobles til riktig høyttalerkontakt, som settes i høyttaleren og forsterkeren eller receiveren. Med en god kontakt får du overført signalet ordentlig, både til receiver eller forsterker og høyttalere. Og det gjør alt enklere, hvis du av en eller annen grunn skal ta tingene fra hverandre igjen.

Det er også mulig å finne en høyttalerkabel med kontakt ferdigmontert fra fabrikken, så den klar til å tilkobles direkte. Det er forskjellige konfigurasjoner, og hvis du er i tvil om hva du har bruk for, er vi alltid klare til å hjelpe deg.

Du kan som sagt også installere høyttalerkabelen direkte i apparatet, uten å bruke en høyttalerkontakt. Den direkte kontakten mellom kabel og terminal, kan være en fordel i forhold til lydkvaliteten, men du skal være omhyggelig. 

Blant annet skal det ikke mer til enn en enkelt kobbertråd på ville veier, for å lage en kortslutning, akkurat som kobberet i den blottlagte kabelen oksiderer når den er i direkte kontakt med luften.  

Selv om det godt kan la seg gjøre å installere høyttalerkabelen korrekt, risikerer du at forbindelsen blir løsere med tiden, og det vil gi deg en dårligere overføring av signalet.

Hvorvidt du trenger kontakt eller ikke, avhenger i høy grad av kabelen, anlegget og dine personlige preferanser. Hvis du er i tvil, er du alltid velkommen til å spørre oss om råd.

Kom inn i din HiFi Klubben butikk
I HiFi Klubben er vi eksperter i hi-fi, så du er alltid velkommen inn i en av våre butikker, hvis du trenger hjelp – for eksempel til å finne den beste høyttalerkabelen til dine høyttalere.

Vi har mange års erfaring og elsker å bruke den, så du kan få topp lydopplevelser. Hvis du allerede har et anlegg, hjelper vi deg med å finne den beste høyttalerkabelen, og hvis du skal oppgradere helt fra scratch, så gir vi også våre beste råd om det.