Hopp til innhold
AudioQuest
Høyttalerkabel (sett)

AudioQuest ThunderBird ZERO (Banana)

69 998,-sett
Leveringstid 3-4 uker
  -
Kabelen for deg med store high-end-høyttalere, massevis av gulvplass og en dyp kjærlighet til ultrarent kobber og overlegen lydkvalitet.

Les mer:

Beskrivelse

AudioQuest ThunderBird ZERO – kompromissløs høyttalerkabel til store high-end-anlegg

  • ZERO-teknologi for tapsfri signaloverføring med maksimal dynamikk
  • Ledere i massivt PSC+ kobber (Perfect-Surface Copper+)
  • Eksklusive kontakter i ultrarent forsølvet kobber
  • 72V DBS (Dielectric-Bias System) og karbonbasert NDS-skjerming (Noise-Dissipation System)
  • Kan leveres i lengder og konfigurasjoner til ethvert behov på bestilling
ThunderBird ZERO er en svært kraftig og avansert høyttalerkabel med solidcore-ledere laget i ultrarent PSC+ kobber (Perfect-Surface Copper+). Overflaten på dette metallet er så ekstremt ren og jevn at signaloverføringen overgår alle andre typer kobberledere, selv uten forsølving. Denne høyttalerkabelen vil overføre hele musikksignalet med et absolutt minimum av farging og signaltap, selv med svært kraftige effektforsterkere og store, strømslukende high-end-høyttalere.

ZERO – den usynlige høyttalerkabelen
AudioQuest har utviklet ThunderBird ZERO til at være elektrisk ’usynlig’ i samspillet mellom forsterker og høyttalere. Det er en utfordring å matche forsterkerens utgangsimpedans og høyttalerens impedans (elektriske motstand), som varierer i takt med frekvensene i musikksignalet. Den tradisjonelle løsningen er ofte å konstruere kabelen med en impedans som legger seg oppunder en gjennomsnittsverdien til en typisk høyttaler. Men kabelen vil fremdeles være en elektrisk flaskehals og en feilkilde.

Med ZERO-teknologien har AudioQuest med egne ord laget en kabel helt uten typisk impedans, og den vil derfor slippe gjennom hele signalet praktisk talt upåvirket, uten kompresjon og forvrengning. Resultatet er bedre dynamisk kontrast, bedre transient-respons og en frigjort bass som virkelig kan eksplodere i rommet.

ThunderBird leveres også i en egen BASS-versjon som er beregnet til å overføre bass og mellomtone i biwire-oppsett. Denne kabelen er en smule enklere i konstruksjonen i forhold til ZERO, noe som også er gjenspeilet i prisen. Til gjengjeld fungerer den kun til dette helt spesielle formålet.

AudioQuest ThunderBird ZERO høyttalerkabel fås som standard i single-wire-utgave (2 x banan > 2 x banan). Andre konfigurasjoner og lengder kan leveres på bestilling.
Mythical Creatures Series ThunderBird – massive mengder metall til store high-end-anlegg med store høyttalere
ThunderBird-kablene kommer fra Mythical Creatures-serien, som er den største og heftigste serien med høyttalerkabler fra AudioQuest. Her får du rå mengder med ledermetall i absolutt fineste kvalitet, og selv med svært kraftige effektforsterkere og store, strømslukende high-end-høyttalere vil du få frem hele musikksignalet med et absolutt minimum av farging og signaltap.

Kabelen er laget i liggende 8-tallsform, og det samlede tverrsnittet på lederne i hver side er på hele 4,73 mm2. Denne massive innmaten gjenspeiles også i de ytre dimensjonene på kabelen, som er på hele 32 x 18 mm! Vær oppmerksom på at kablene også er svært stive, så i praksis må du ha mulighet for å kunne legge dem fritt på gulvet for å kunne bruke dem.

ThunderBird er utstyrt med AudioQuests unike 72V DBS-system (Dielectric-Bias System). DBS ”metter” isolasjonen med et elektrostatisk felt, slik at den ikke absorberer energi fra selve signalet. Samtidig sørger NDS-systemet (Noise-Dissipation System) for å eliminere innstrålet radiostøy fra omgivelsene (mobilmaster, Bluetooth m.m.), slik at den ikke får en sjanse til å påvirke de sarte detaljene i musikksignalet.

Skal det være enda heftigere?
ThunderBird kan på bestilling leveres i nesten alle tenkelige konfigurasjoner til både single- og biwiring, inkludert bi-wire og tri-wire kombinasjoner med den spesielle BASS-versjonen. Kabelen blir håndlaget med den mest optimale fordelingen av ledere til nettopp ditt oppsett. Du kan derfor være helt trygg på at absolutt ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Hvis du vil ha de aller beste høyttalerkablene som kan kjøpes for penger, så kan AudioQuest også levere modeller med ledere helt eller delvis i ultrarent PSS-sølv (Dragon, FireBird). Her er vi i en prisklasse der bare de færreste kan – eller vil – være med. Men hvis du prioriterer anlegget ditt over alt annet på jorden, så har du altså muligheten.

OBS: Hi-Fi Klubben kan levere hele sortimentet fra AudioQuest. Kontakt din lokale butikk hvis du er interessert i et spesialprodukt som ikke er vist på hjemmesidene våre. Vi kan skaffe det for deg.

Tekniske spesifikasjoner

Lederoverflate4,73 mm2