Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Gulvstående høyttaler (par)

Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition

19 996,-par

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

600-serien fyller 25 år, og det skal feires. Denne jubileumsversjonen er flottere og mer velspillende enn noensinne tidligere – bør oppleves!

Les mer:

Beskrivelse

Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition – tung og avansert gulvhøyttaler for kresne musikkelskere og store hjemmekinoer

 • Raffinert lyd og god dynamikk i selv store lytterom
 • Continuum FST-mellomtone
 • Svært gode allround-egenskaper til både musikk og filmlyd
 • Relativt slankt design
 • Solid og resonansdempende kabinett

Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition er toppmodellen i 600 Anniversary Edition-serien. Denne store og tunge 3-veis gulvhøyttaleren kan gjengi selv de mest krevende lydbilder uten problemer og samtidig gi deg noen gode spark i mellomgulvet. De to nyutviklede 6,5” bassene har samme chassis og magnetsystem som 700-serien, og selv om membranerne er i papir i stedet for B&Ws eksklusive Aerofoil-materiale, så ligger prestasjonene fremdeles et hørbart nivå over den tidligere generasjonen.

Anniversary Edition er skapt for å feire 600-seriens 25 års jubileum, og i beste B&W-tradisjon har både finish og lydkvalitet fått et ekstra løft. De to 6,5” basselementene, den unike ”kantløse” Continuum FST-mellomtonen og den eksklusive Nautilus-ladede Double Dome diskanten sørger for at du alltid får med selv de minste detaljene i lyden. Og dette gjelder uansett om du spiller dundrende høyt eller nyter rolig jazzmusikk over et glass rødvin på slutten av kvelden.

Med 603 S2 Anniversary Edition og en matchende forsterker trenger du ikke å være redd for å mangle fylde og dynamikk i lyden, uansett lydtrykk. Hvis du har et svært stort lytterom, bruker høyttaleren i et surroundsystem eller du bareer av typen som aldri kan få nok, så kan du legge til en separat subwoofer, som for eksempel en av B&Ws egne ASW-modeller.

Finishen på 603 S2 Anniversary Edition er av høy klasse og vil gli naturlig inn i en stilren innredning. Frontgrillen sitter ved hjelp av magneter, slik at du slipper synet av stygge monteringshull hvis du velger å bruke høyttaleren med elementene synlige.

Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition fås med finish i sort matt, hvit matt eller lys eik.

Bowers & Wilkins 600 Series Anniversary Edition – fullblods hi-fi til folket I 25 år

25 års jubileumsutgaven av Bowers & Wilkins’ 600-serie løfter nivået for en legendarisk serie høyttalere, som i forveien satte nye standarder i denne populære prisklassen. 600-serien har vært utrolig populær, helt siden de første modellene traff markedet helt tilbake i 1995. Siden den gang er mer enn en million sett 600-høyttalere levert over disken til musikkelskere over hele kloden. Så det er virkelig en grunn for å feire 25 årsdagen til denne høyttalerserien.

Fronten på den nye generasjonen er frisket opp med en lekker lasergravert Anniversary Edition aluminiumsring rundt diskanten, de har fått en ny farge i lys eik og delefilteret er oppgradert med nye, eksklusive komponenter som gir en hørbart renere og ennå mer naturtro lyd. 600 Anniversary Edition vil derfor gi deg akkurat like mye valuta for pengene i dag som den tidligere generasjonen gjorde ved lansering.

600 Anniversary Edition omfatter en gulvhøyttaler, to kompakthøyttalere, en senterhøyttaler og hele tre subwoofere, som fortsetter uendret fra tidligere. På den måten kan du fritt kombinere deg frem til et komplett system som matcher dine behov. Enten du finsmaker musikalske detaljer foran stereoen eller blir blåst over ende i hjemmekinoen, så presterer disse lekre høyttalerne til toppkarakter.

Solid og elegant design med elegante detaljer

Designet i 600 Anniversary Edition er stilrent og elegant. Kabinettene er montert på en raffinert måte som gir en helt ren bakside, og frontene er elegant lakkert i silkematt sort eller hvit finish. Bassporten er diskret plassert på baksiden på alle modeller, og skjult under overflaten finner du en supersolid konstruksjon som bidrar til å få elementene til å prestere optimalt.

Som på den eksklusive 700-serien sitter den sarte diskantmembranen godt beskyttet bak et diskret metallgitter som er designet for å slippe lyden intakt gjennom. Samtidig er frontplaten helt uten synlige monteringsskruer, og stofframmen er magnetisk festet. Dette lar de stilige elementene blomstre for fullt, slik at 600 Anniversary Edition høyttaleren din kan bli et elegant møbel i stua, både med og uten stoffronten.

Nautilus Decoupled Double Dome – en diskant uten ulyder

Bowers & Wilkins’ patenterte Nautilus-diskant har i en årrekke vært standarden i forskjellige varianter på nesten alle høyttalerne deres. Nautilus-prinsippet bygger på et rør som er montert på elementets bakside og nærmest virker som en omvendt trompet. Dette røret absorberer effektivt all lyden som elementet produserer bakover, slik at den fremoverrettede lyden ikke påvirkes. Og det er jo den du vil høre fra en høyttaler.

Aluminiumsmembranen er en avansert sandwich-konstruksjon hvor det på baksiden av membranen er montert et ekstra lag som dobler hovedmembranen, bare med senterhullet skåret ut. Dette bringer elementet nærmere ”det perfekte stempel” og er en stor del av forklaringen på den imponerende luftige og detaljerte gjengivelsen.

Magnetsystemet er lånt fra den eksklusive 700-serien, slik at lyden er suverent ren og detaljert. Elementene er også mekanisk avkoblet fra kabinettet med en ring av syntetisk gelé rundt magnetmotoren, og dette gir hørbart klarere og mer tredimensjonalt lydbilde.

Continuum (kuhn-tin-you-uhm)

Under utviklingen av den kostbare 800 Series Diamond D3 fant B&W frem til en erstatning for Kevlar, som ellers har vært brukt som membraner i både FST- og bass/mellomtone-elementene deres siden 1974: Continuum! Akkurat som Kevlar er Continuum et vevd materiale som fremdeles innebærer en kontrollert oppbrytning, men med vesentlige forbedringer i spredningen.

Samtidig er oppbrytningen i selve materialet enda mer kontrollert enn med Kevlar. Forvrengningen kan derfor holdes på et absolutt minimum. Continuum-elementene med sine nye materialer gir en membran som oppfører seg akkurat som ønsket – og dermed blir forvrengningen bragt ned på et bokstavelig talt uhørt lavt nivå!

FST– en unik mellomtone med unike kvaliteter

Gulvmodellen 603 S2 Anniversary Edition er en ekte 3-veis-modell som er utstyrt med B&Ws unike ”kantløse” Continuum FST-mellomtone. FST-elementet er konstruert uten det konvensjonelle kantopphenget som er kjent fra vanlige elementer, og den gir en ekstremt oppløst og nøytral gjengivelse av stemmer og instrumenter.

Membranen i en FST-mellomtone er vevd på en spesiell måte som gjør at uønskede resonanser på overflaten av elementet blir ”slått i stykker”. I kombinasjon med det kantløse FST-opphenget vil membranen gjengi forskjellige frekvenser på forskjellige områder av overflaten. Elementet ”flekser” ut fra den spilte tonen i stedet for å bevege seg som et stempel, og dette bidrar til å spre alle frekvensene i arbeidsområdet like godt. Du tvinges ikke til å sitte i en bestemt posisjon for å kunne nyte musikken optimalt.

Less is more

Delefilteret på 600 Anniversary Edition er blitt oppgradert med eksklusive, nye kapasitorer og her ligger faktisk hele hemmeligheten bak den hørbart forbedrede lydkvaliteten i forhold til forrige generasjon av 600-serien.

Delefilteret har stor betydning for høyttalerens lydkvalitet, og som i deres dyreste serier har Bowers & Wilkins i 600-serien gjort samspillet mellom elementene så optimalt at delefilteret kan reduseres til ganske få komponenter. Disse er til gjengjeld i utsøkt kvalitet og valgt ut gjennom en lang rekke lyttetester. Færre komponenter gir mer direkte signalvei, som igjen gir bedre lyd.

De kraftige skruterminalene på bakpanelet er lånt fra 700-serien og sikrer problemfri funksjon i hele høyttalerens levetid. Du har også mulighet til å bi-wire høyttaleren, så du kan klemme ut alle kraftreservene i systemet.

Bassrefleksporten er B&Ws unike Flowport, som har små fordypninger i munningen. Overflaten minner om en golfball og reduserer luftmotstanden så luften kan passere lettere. Det gir renere og dypere bass, og minsker samtidig forvrengningen.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Raffinert lyd og dynamikk selv i store lytterom
 • Continuum FST-mellomtone
 • Meget gode allround-egenskaper til både musikk og filmlyd
 • Relativt slankt design
 • Solid og resonansdempende kabinett
 • Forberedt for bi-wiring

Begrensninger

 • Krever en del plass for å komme helt til sin rett
 • Bør kombineres med en strømsterk forsterker
 • Ikke diskant i separat Nautilus-hus
 • Ikke finish i ekte tre eller høyglanslakk

Tilbehør til Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde (-3dB)48 - 28000 Hz
KabinettkonstruksjonBass-refleks
Frekvensområde (-6dB)29 - 33000 Hz
Følsomhet88,5 dB
Impedans8 ohm (minimum 3 ohm)
Diskant1" Nautilus-ladet Double Dome aluminium
Mellomtone6" Continuum FST
Bass2x 6.5" Papir/fiber
høyttalertype HiFi-høyttalere

Anbefalte produkter

C388
Integrert forsterker
17 998,- / Stk