Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Kompakt høyttaler (par)

Bowers & Wilkins 607

5 996,-par

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Så kompakt kan det gjøres mens det fortsatt låter bra. Hvorfor inngå kompromisser når du kan unne deg fullblods hi-fi fra Bowers & Wilkins?

Les mer:

Beskrivelse

B&W 607 – superkompakt kvalitetshøyttaler med continuum-teknologi og overbevisende hi-fi-lyd

 • Imponerende fyldig lyd til størrelsen
 • Continuum FST-mellomtone
 • Svært gode allround-egenskaper til både musikk og filmlyd
 • Stilrent og moderne design
 • Perfekt til plassering i f.eks. bokhylle

607 er den minste høyttaleren i 600-serien, men den rommer de samme avanserte løsningene og den samme imponerende musikaliteten som de større søsknene. Til tross for de svært beskjedne målene har 607 en overraskende fyldig lyd som kler alle typer musikk. Sammen med en god forsterker fra for eksempel NAD eller Denon får du et diskret anlegg som fint kan fylle en mindre stue eller et rom med hi-fi-lyd av meget høy klasse.

607 er utstyrt med en lang rekke høyteknologiske Bowers & Wilkins-finesser, blant annet oppgradert Nautilus-diskant med sandwich-membran i aluminium, Flowport refleksrør og 5” continuum bass/mellomtone-element. 607 er tunet for plassering tett på veggen, for eksempel på en vegghylle eller i en bokhylle. Her vil den spille fyldig og harmonisk uten overdreven eller buldrende bass. Hvis du vil ha enda mer og bedre bass, så kan du legge til en separat subwoofer, som for eksempel en av B&Ws egne ASW-modeller.

Finishen er av høy klasse og vil gli naturlig inn i en stilren innredning. Frontgrillen sitter ved hjelp av magneter, slik at du slipper synet av stygge monteringshull hvis du velger å bruke høyttaleren med elementene synlige.

B&W 607 fås i sort matt eller hvit matt finish.

B&W 600-serie – fullblods hi-fi til en overkommelig pri s

Den nye generasjonen av Bowers & Wilkins’ 600-serie setter nye standarder i denne populære prisklassen. Designet er frisket opp, og samtlige elementer er oppgradert i forhold til de populære forgjengerne. Dette gir deg lydkvalitet på et drastisk høyere nivå, og 600-serien vil gi deg like overlegent mye valuta for pengene i dag som den tidligere generasjonen gjorde da den ble lansert.

600-serien omfatter en gulvhøyttaler, to kompakthøyttalere, en senterhøyttaler og hele tre subwoofere. Her kan du fritt kombinere deg frem til et komplett system som matcher dine behov. Enten du finsmaker musikalske detaljer foran stereoen eller blir blåst over ende i hjemmekinoen, så presterer 600-serien til toppkarakter.

Solid og elegant design med elegante detaljer

Designet  i 600-serien er mer stilrent og elegant enn noensinne. Kabinettene er montert på en helt ny måte som gir en helt ren bakside, og frontene er elegant lakkert i silkematt sort eller hvit finish. Bassporten er flyttet til baksiden på alle modeller, og skjult under overflaten finner du en supersolid konstruksjon som bidrar til å få elementene til å prestere optimalt.

Som på 700-serien sitter den sarte diskantmembranen godt beskyttet bak et diskret metallgitter som er designet for å slippe lyden intakt gjennom. Samtidig er frontplaten helt uten synlige monteringsskruer, og stofframmen er magnetisk festet. Dette lar de stilige elementene blomstre for fullt, slik at 700-serie-høyttaleren din kan bli et elegant møbel i stua, både med og uten stoffronten.

Nautilus Decoupled Double Dome – en diskant uten ulyder

Bowers & Wilkins’ patenterte Nautilus-diskant har i en årrekke vært standarden i forskjellige varianter på nesten alle høyttalerne deres. Nautilus-prinsippet bygger på et rør som er montert på elementets bakside og nærmest virker som en omvendt trompet. Dette røret absorberer effektivt all lyden som elementet produserer bakover, slik at den fremoverrettede lyden ikke påvirkes. Og det er jo den du vil høre fra en høyttaler.

Aluminiumsmembranen er den samme sandwich-konstruksjonen som ble brukt i de foregående 600 S2- og CM S2-seriene. På baksiden av membranen er det montert et ekstra lag som dobler hovedmembranen, bare med senterhullet skåret ut. Dette bringer elementet nærmere ”det perfekte stempel” og er en stor del av forklaringen på den imponerende luftige og detaljerte gjengivelsen.

I denne generasjonen har B&W også lånt magnetsystemet fra den eksklusive 700-serien, slik at lyden blir renere og mer detaljert enn noen gang tidligere. Elementene er også mekanisk avkoblet fra kabinettet med en ring av syntetisk gelé rundt magnetmotoren, og dette gir hørbart klarere og mer tredimensjonalt lydbilde.

Continuum (kuhn-tin-you-uhm)

Under utviklingen av den kostbare 800 Series Diamond D3 fant B&W frem til en erstatning for Kevlar, som ellers har vært brukt som membraner i både FST- og bass/mellomtone-elementene deres siden 1974: Continuum! Akkurat som Kevlar er Continuum et vevd materiale som fremdeles innebærer en kontrollert oppbrytning, men med vesentlige forbedringer i spredningen.

Samtidig er oppbrytningen i selve materialet enda mer kontrollert enn med Kevlar. Forvrengningen kan derfor holdes på et absolutt minimum. Med Kevlar kunne B&W konstruere membraner som nesten oppførte seg som ønsket. Continuum-elementene med sine nye materialer gir en membran som oppfører seg akkurat som ønsket – og dermed blir forvrengningen bragt ned på et bokstavelig talt uhørt lavt nivå!

FST– en unik mellomtone med unike kvaliteter

Gulvmodellen 603 er en ekte 3-veis-modell som er utstyrt med B&Ws unike ”kantløse” Continuum FST-mellomtone. FST-elementet er konstruert uten det konvensjonelle kantopphenget som er kjent fra vanlige elementer, og den gir en ekstremt oppløst og nøytral gjengivelse av stemmer og instrumenter.

Membranen i en FST-mellomtone er vevd på en spesiell måte som gjør at uønskede resonanser på overflaten av elementet blir ”slått i stykker”. I kombinasjon med det kantløse FST-opphenget vil membranen gjengi forskjellige frekvenser på forskjellige områder av overflaten. Elementet ”flekser” ut fra den spilte tonen i stedet for å bevege seg som et stempel, og dette bidrar til å spre alle frekvensene i arbeidsområdet like godt. Du tvinges ikke til å sitte i en bestemt posisjon for å kunne nyte musikken optimalt.

Less is more

Delefilteret har stor betydning for høyttalerens lydkvalitet, og som i deres dyreste serier har Bowers & Wilkins i 600-serien gjort samspillet mellom elementene så optimalt at delefilteret kan reduseres til ganske få komponenter. Disse er til gjengjeld i utsøkt kvalitet og valgt ut gjennom en lang rekke lyttetester. Færre komponenter gir mer direkte signalvei, som igjen gir bedre lyd.

De kraftige skruterminalene på bakpanelet er lånt fra 700-serien og sikrer problemfri funksjon i hele høyttalerens levetid. Du har også mulighet til å bi-wire høyttaleren, så du kan klemme ut alle kraftreservene i systemet.

Bassrefleksporten er B&Ws unike Flowport, som har små fordypninger i munningen. Overflaten minner om en golfball og reduserer luftmotstanden så luften kan passere lettere. Det gir renere og dypere bass, og minsker samtidig forvrengningen.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Imponerende fyldig lyd til størrelsen
 • Continuum FST-mellomtone
 • Meget gode allround-egenskaper til både musikk og filmlyd
 • Stilrent og moderne design
 • Ikke spesielt krevende for forsterkeren
 • Perfekt til plassering i f.eks. en bokhylle

Begrensninger

 • Krever en del effekt for å spille høyt
 • Ikke integrert veggfeste
 • Ikke lakkert finish eller ekte trefiner
 • Naturlige begrensninger i den dypeste bassen

Videoer om Bowers & Wilkins 607

Unboxing

Tilbehør til Bowers & Wilkins 607

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde (-3dB) 52-28.000 Hz
Frekvensområde (-6dB)40-33.000 Hz
Følsomhet84 dB
Impedans8 ohm
Diskantstørrelse1"
Størrelse på basselement5"