Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Senterhøyttaler

Bowers & Wilkins HTM6

5 798,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Denne elegante og råsterke senterhøyttaleren sikrer godlyden i 600-serie hjemmekinoen din. Passer i clic og unnu hi-fi-møbler.

Les mer:

Beskrivelse

B&W HTM6 – senterhøyttaleren til B&W 600-serie hjemmekinoen din

 • Fremragende lyd og dynamikk selv i store B&W-hjemmekinoer
 • Matcher 600-seriens andre høyttalere i design og klang
 • God gjengivelse av stemmer og filmeffekter
 • 2 x 5” continuum bass/mellomtone
 • Passer til et rom i et standard hi-fi-møbel, som f.eks. unnu eller clic
HTM6 er senterhøyttaleren til en B&W 600-serie hjemmekino. Her er filmlyden din i gode hender, og du får akkurat den samme klangen og kvaliteten som i resten av 600-serien, det vil si helt i toppen for denne prisklassen. HTM6 spiller så høyt, dypt og klart at den uten problemer kan følge med de store gulvhøyttalere når ting tar av på lerretet.

HTM6 er utstyrt med en lang rekke høyteknologiske Bowers & Wilkins-finesser, blant annet oppgradert Nautilus-diskant med sandwich-membran i aluminium, Flowport refleksrør og 5” continuum bass/mellomtone-elementer. Disse er utstyrt med ekstra lange svingspoler og ekstra kraftige magnetsystemer, og dette er en av hemmelighetene bak de imponerende prestasjonene.

Finishen er av høy klasse og vil gli naturlig inn i en stilren innredning. Frontgrillen sitter ved hjelp av magneter, slik at du slipper synet av stygge monteringshull hvis du velger å bruke høyttaleren med elementene synlige. Med sine 48 cm i bredden passer HTM6 perfekt inn i et standard hi-fi-møbel fra for eksempel clic eller unnu.

B&W HTM6 fås i sort matt eller hvit matt finish.

B&W 600-serie – fullblods hi-fi til en overkommelig pris
Den nye generasjonen av Bowers & Wilkins’ 600-serie setter nye standarder i denne populære prisklassen. Designet er frisket opp, og samtlige elementer er oppgradert i forhold til de populære forgjengerne. Dette gir deg lydkvalitet på et drastisk høyere nivå, og 600-serien vil gi deg like overlegent mye valuta for pengene i dag som den tidligere generasjonen gjorde da den ble lansert.

600-serien omfatter en gulvhøyttaler, to kompakthøyttalere, en senterhøyttaler og hele tre subwoofere. Her kan du fritt kombinere deg frem til et komplett system som matcher dine behov. Enten du finsmaker musikalske detaljer foran stereoen eller blir blåst over ende i hjemmekinoen, så presterer 600-serien til toppkarakter.

Solid og elegant design med elegante detaljer
Designet  i 600-serien er mer stilrent og elegant enn noensinne. Kabinettene er montert på en helt ny måte som gir en helt ren bakside, og frontene er elegant lakkert i silkematt sort eller hvit finish. Bassporten er flyttet til baksiden på alle modeller, og skjult under overflaten finner du en supersolid konstruksjon som bidrar til å få elementene til å prestere optimalt.

Som på 700-serien sitter den sarte diskantmembranen godt beskyttet bak et diskret metallgitter som er designet for å slippe lyden intakt gjennom. Samtidig er frontplaten helt uten synlige monteringsskruer, og stofframmen er magnetisk festet. Dette lar de stilige elementene blomstre for fullt, slik at 700-serie-høyttaleren din kan bli et elegant møbel i stua, både med og uten stoffronten.

Nautilus Decoupled Double Dome – en diskant uten ulyder
Bowers & Wilkins’ patenterte Nautilus-diskant har i en årrekke vært standarden i forskjellige varianter på nesten alle høyttalerne deres. Nautilus-prinsippet bygger på et rør som er montert på elementets bakside og nærmest virker som en omvendt trompet. Dette røret absorberer effektivt all lyden som elementet produserer bakover, slik at den fremoverrettede lyden ikke påvirkes. Og det er jo den du vil høre fra en høyttaler.

Aluminiumsmembranen er den samme sandwich-konstruksjonen som ble brukt i de foregående 600 S2- og CM S2-seriene. På baksiden av membranen er det montert et ekstra lag som dobler hovedmembranen, bare med senterhullet skåret ut. Dette bringer elementet nærmere ”det perfekte stempel” og er en stor del av forklaringen på den imponerende luftige og detaljerte gjengivelsen.

I denne generasjonen har B&W også lånt magnetsystemet fra den eksklusive 700-serien, slik at lyden blir renere og mer detaljert enn noen gang tidligere. Elementene er også mekanisk avkoblet fra kabinettet med en ring av syntetisk gelé rundt magnetmotoren, og dette gir hørbart klarere og mer tredimensjonalt lydbilde.

Continuum (kuhn-tin-you-uhm)
Under utviklingen av den kostbare 800 Series Diamond D3 fant B&W frem til en erstatning for Kevlar, som ellers har vært brukt som membraner i både FST- og bass/mellomtone-elementene deres siden 1974: Continuum! Akkurat som Kevlar er Continuum et vevd materiale som fremdeles innebærer en kontrollert oppbrytning, men med vesentlige forbedringer i spredningen.

Samtidig er oppbrytningen i selve materialet enda mer kontrollert enn med Kevlar. Forvrengningen kan derfor holdes på et absolutt minimum. Med Kevlar kunne B&W konstruere membraner som nesten oppførte seg som ønsket. Continuum-elementene med sine nye materialer gir en membran som oppfører seg akkurat som ønsket – og dermed blir forvrengningen bragt ned på et bokstavelig talt uhørt lavt nivå!

FST– en unik mellomtone med unike kvaliteter
Gulvmodellen 603 er en ekte 3-veis-modell som er utstyrt med B&Ws unike ”kantløse” Continuum FST-mellomtone. FST-elementet er konstruert uten det konvensjonelle kantopphenget som er kjent fra vanlige elementer, og den gir en ekstremt oppløst og nøytral gjengivelse av stemmer og instrumenter.

Membranen i en FST-mellomtone er vevd på en spesiell måte som gjør at uønskede resonanser på overflaten av elementet blir ”slått i stykker”. I kombinasjon med det kantløse FST-opphenget vil membranen gjengi forskjellige frekvenser på forskjellige områder av overflaten. Elementet ”flekser” ut fra den spilte tonen i stedet for å bevege seg som et stempel, og dette bidrar til å spre alle frekvensene i arbeidsområdet like godt. Du tvinges ikke til å sitte i en bestemt posisjon for å kunne nyte musikken optimalt.

Less is more
Delefilteret har stor betydning for høyttalerens lydkvalitet, og som i deres dyreste serier har Bowers & Wilkins i 600-serien gjort samspillet mellom elementene så optimalt at delefilteret kan reduseres til ganske få komponenter. Disse er til gjengjeld i utsøkt kvalitet og valgt ut gjennom en lang rekke lyttetester. Færre komponenter gir mer direkte signalvei, som igjen gir bedre lyd.

De kraftige skruterminalene på bakpanelet er lånt fra 700-serien og sikrer problemfri funksjon i hele høyttalerens levetid. Du har også mulighet til å bi-wire høyttaleren, så du kan klemme ut alle kraftreservene i systemet.

Bassrefleksporten er B&Ws unike Flowport, som har små fordypninger i munningen. Overflaten minner om en golfball og reduserer luftmotstanden så luften kan passere lettere. Det gir renere og dypere bass, og minsker samtidig forvrengningen.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Fremragende lyd og dynamikk selv i store B&W-hjemmekinoer
 • Matcher 600-seriens andre høyttalere i design og klang
 • God gjengivelse av stemmer og filmeffekter
 • 2 x 5” continuum bass/mellomtone
 • Passer til et rom i et standard hi-fi-møbel, som f.eks. unnu eller clic

Begrensninger

 • Ikke lakkert finish eller ekte trefiner
 • Ikke markedets mest kompakte senterhøyttaler

Tilbehør til Bowers & Wilkins HTM6

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde (-3dB) 72-28.000 Hz
Frekvensområde (-6dB)42-33.000 Hz
Følsomhet87 dB
Impedans8 ohm
Diskantstørrelse1"
Størrelse på basselement5"

Anbefalte produkter