Hopp til innhold

Senterhøyttaler

15 produkter
RUBICON VOKAL
DALI RUBICON VOKAL
Senterhøyttaler
16 998,- / 21 698,- / Stk
Viser 15 produkter ut av 15

Senterhøyttaler

Senterhøyttaler

En senterhøyttaler plasseres midt under skjermen eller lerretet i hjemmekinoen din. Den gjengir særlig dialog og lydeffekter i filmlyden, og den er meget viktig for klarheten i lyden. Senterhøyttaleren bør matche fronthøyttalerens klangkarakter og det anbefales derfor å velge høyttalere fra samme produsent.

Senterhøyttaleren – hjertet i ditt surroundsystem

Senterhøyttaleren danner grunnlaget for hele ditt surroundsystem. Den er spesialfremstilt for å gi deg dialogene og de spesielle lydeffektene, så du ikke går glipp av noe når du ser film.

For å sikre den beste lydopplevelsen og sammenhengen i de forskjellige lydene, bør du alltid velge en senterhøyttaler fra samme merke – og gjerne fra samme serie, hvis mulig – som dine fronthøyttalere. De tre høyttalerne utgjør til sammen den primære lyden, så det er viktig at de passer ordentlig sammen. 

Det mest optimale er at dine bakhøyttalere og subwoofer også er av samme merke og serie, men de gjengir ikke de samme detaljene som front- og senterhøyttalerne, så det er ikke umulig å bruke noen fra et annet merke eller serie.

Skap ekte kinostemning med hi-fi hjemme i stua

Et surround system er uunnværlig for deg som vil skape ekte kinostemning i hjemmet, og senterhøyttaleren spiller en viktig rolle her.

Senterhøyttalerens primære rolle er å gjengi stemmer og sikre at dialogen blir forståelig, og derfor bør du ikke gå på kompromiss med denne delen av ditt surround system. Hvis du har et begrenset budsjett, så er det bedre å spare andre steder enn her, da en for billig senterhøyttaler kan gi utydelig dialog og dårligere lyd generelt. Velger du en senterhøyttaler fra vårt sortiment, er du sikker på en høy kvalitetsstandard som vil gi deg god lyd!

Hvis du allerede har en god senterhøyttaler, men opplever problemer med for eksempelvis utydelig dialog og grøtete lyd, kan det skyldes dens plassering. Hvis du har gjemt den vekk i et møbel under TV-en, og det ikke er laget til formålet, kan det forvrenge lyden og gi deg problemer når du ser film.

Du kan saktens finne fine møbler du kan skjule senterhøyttaleren i – og øvrige høyttalere – uten at det forringer din lydopplevelse. Du kan for eksempel se vårt utvalg av clic møbler, som er dansk design i stilrene linjer, som gir deg en praktisk og stilfull oppbevaring av dine høyttalersystemer, uten at du trenger å gi avkall på lydkvaliteten. Det smarte møbelkonseptet gir deg muligheten til å sette sammen forskjellige deler ut fra dine behov, så du kan bygge akkurat nøyaktig det møbelet du har bruk for.

Hvis du liker tanken på en hjemmekino, men ikke har så veldig lyst til å ha høyttalere i hele stua, er en soundbar alternativet for deg. Det er en elegant, avlang høyttaler, som plasseres under TV-en og passer veldig godt til den slanke TV-en de fleste har hengende i dag. Du skal bare være oppmerksom på at du mister noe av lydopplevelsen, hvis du gir avkall på høyttalere rundt omkring i rommet. En soundbar er derfor primært et designmessig valg for deg som ikke er veldig opptatt av lydopplevelsen, og derfor gjerne senker lydkvaliteten, til fordel for en ekstra elegant løsning.

Finn den størrelsen og monteringsmuligheten som passer for deg

Senterhøyttaler kommer – akkurat som alle andre typer høyttalere – i forskjellige størrelser. Når det handler om lyd, kan man (nesten) alltid gå etter «jo større, jo bedre»-tankegangen. Hvis din senterhøyttaler skal kunne henge med i en heseblesende actionfilm, har du bruk for en av de store senterhøyttalerne, så du ikke mister dybden i lyden.

De fleste produsenter lager ferdige systemer, noe som også er den primære grunnen til  at noen senterhøyttalere er større enn andre – de skal kunne følge med de gulvhøyttalerne som hører til. Hvis du ikke har gulvhøyttalere, men i stedet et sett kompakthøyttalere, kan du godt nøye deg med en mindre senterhøyttaler – men ha det alltid i mente, at en mindre høyttaler gir mindre lyd.

Din senterhøyttaler kan monteres på veggen med et veggbeslag, eller du kan sette den på en hylle eller et møbel under din TV. Det viktigste er at senterhøyttaleren plasseres sentralt i ditt system, det vil si midt under fjernsynsskjermen eller lerretet.

Et av de mest populære merkene i øyeblikket er DALI, som blant annet står bak en superelegant flat vegghøyttaler, med beslag som gir deg muligheten for å plassere høyttaleren vannrett eller loddrett, alt etter hva du helst vil ha. Det er tenkt på selv de minste detaljer hos DALI, og derfor kan du også rotere logoen på senterhøyttaleren, slik at den passer til den valgte retningen.

Også Bowers & Wilkins står bak noen veldig gode modeller. Med deres gjennomførte design vil du slett ikke få lyst til å gjemme vekk dine høyttalere i forskjellige møbler. En senterhøyttaler fra dette merket er flott og kler enhver vegg, så du trygt kan bruke den aktiv i din innredning – enten ved å velge en iøyenfallende modell, eller en mer diskret, som går i ett med resten av innredningen din.

Til noen høyttalere følger det med et beslag, så du ikke trenger å bestemme deg for plasseringen av din senterhøyttaler før du kjøper den. Hvis det ikke følger med, kan det kjøpes en. På den måten kan du prøve både en vegghengt og en stående løsning, før du bestemmer deg for hvilken montering som passer best for deg.

Kom inn og test

Hvis du har problemer med å finne ut av hva en senterhøyttaler skal brukes til, hvilken du skal velge osv. er vi alltid klare med en hjelpende hånd og råd.

I din HiFi Klubben butikk har du muligheten for å prøve de forskjellige senterhøyttalerne, så du kan høre forskjellen på de forskjellige modellene og størrelsene osv. Det er alltid en god ide å prøve ut og se høyttaleren fysisk, før du beslutter deg, så du har de beste forutsetningene for å velge den riktige senterhøyttaleren til ditt hjem.

Kom inn og prøv i vei blant vårt store utvalg – vi er alltid klare til å svare på spørsmål, hvis du har bruk for det.