Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Subwoofer

Bowers & Wilkins PV1D

16 998,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Avansert og kompakt subwoofer i rundt, vibrasjonsfritt design. Prikken over i-en i selv meget ambisiøse stereo- eller hjemmekinosystemer.

Les mer:

Beskrivelse

B&W PV1D – avansert og kompakt subwoofer i unikt rundt design

PV1D er en avansert og kompakt subwoofer i unikt rundt design. Den etterfølger B&Ws legendariske og multi-prisvinnende PV1, og har i D-versjonen blitt oppgradert med en ny 400 watts klasse D forsterkermodul og den digitale DSP-plattformen fra den kostbare prestisjemodellen DB1.

Resultatet av oppgraderingen er en uovertruffen lydkvalitet og mulighet for konfigurering via PC. Det kulerunde designet med to 8” elementer som står rygg mot rygg er så flott at det får nesten alle andre subwoofere til å blekne i sammenligning. Konstruksjonen er samtidig så vibrasjonsfri at du uten problemer kan plassere PV1D i et hi-fi-møbel.

Fantastiske prestasjoner til både filmlyd og musikk
PV1D gir deg en utrolig dyp, dynamisk og presis bass som kan sette den avgjørende prikken over i-en i et høykvalitets stereo- eller hjemmekinoanlegg. Ved hjelp av avansert digital teknologi og fleksible innstillingsmuligheter kan PV1D tilpasses nesten alle høyttalerkombinasjoner, og selv store gulvhøyttalere kan få en markant forbedring i de dypeste oktavene. Avhengig av lydtrykk og EQ-innstilling kan PV1D spille helt ned til utrolige 7,5 Hz -3dB), noe som er langt under hva man kan høre.

Avansert, men likevel enkel i bruk
PV1D er en avansert subwoofer med mange justeringsmuligheter. Men det trenger du ikke å la deg skremme av. Hvis du f.eks. skal bruke PV1D sammen med en hjemmekino-receiver, trenger du bare å koble subwooferen til subwooferutgangen på receiveren og gjøre alle innstillingene fra receiverens menyer, akkurat som med andre subwoofere.

Tenker du å kombinere PV1D med eksisterende B&W-høyttalere, finner du også en smart funksjon for dette. PV1D er nemlig forprogrammert for å passe sammen med en rekke kompaktmodeller fra B&W, fra M-1 til 805 Diamond. Du bare velger riktig modell i subwooferens meny, så justerer PV1D seg selv slik at den passer til høyttalerne dine.

Lettvint og fleksibelt oppsett
Du kan sette opp PV1D ved hjelp av frontpanelet, eller enda mer behagelig fra sofaen via en bærbar PC. Bruker du PC-en får du også tilgang til flere utvidete innstillingsmuligheter. Du kan lagre opp til fem personlige innstillinger, og bytte mellom dem via frontpanelet eller fra PC-en.*

På hver brukerinnstilling kan du velge ønsket lydnivå, delefrekvens, EQ og hvilken inngang som skal aktiveres. På denne måten kan du ha forskjellige innstillinger som passer til det du måtte lytte til film, musikk, spill, fest osv.). Hvis naboen ikke digger kvalitetsbass sent om kvelden, kan du selvfølgelig også på hensynsfullt vis lage en innstilling for dette.

PV1D får du i matt sort eller matt hvit utførelse.

Kulen – det ultimate trykkammeret
Det unike og fantastisk elegante kulerunde designet på PV1D er ikke bare valgt for syns skyld. En kule er nemlig suveren for å motstå trykkpåvirkninger, siden belastningen fordeles jevnt over hele overflaten. Av samme grunn er dykkerklokker runde for å kunne motstå det knusende trykket på havenes største dyp. PV i navnet PV1D står faktisk for ”Pressure Vessel”.

Med sitt runde design er PV1D så godt som fri for de lydødeleggende bevegelsene og vibrasjonene som konvensjonelle subwoofere sliter med ved høye lydtrykk. En ekstra gevinst er at aluminiumskabinettet også fungerer som kjøleribbe for elektronikken.

Balansert drift – farvel til vibrasjoner
De to 8” long-throw-elementene i PV1D har ekstremt stive og solide membraner. De er bygget opp som en sandwich-konstruktion, med aluminium på yttersiden og papir/kevlar på baksiden, adskilt av et lag polystyrenskum. Elementene står rygg mot rygg, og utligner hverandres bevegelser i forhold til kabinettet. Derfor trenger du ikke å stabilisere PV1D med spikes som andre subwoofere – den står helt stabilt på den medfølgende gummifoten.

Det vibrasjonsfrie designet er faktisk så effektivt at du uten problemer kan plassere PV1D i et hi-fi-møbel, hvis du ønsker det. Og hvis du bor i en blokk, kan du være sikker på at naboene under deg også vil sette pris på denne egenskapen.

Digital signalbehandling og massiv effekt strekker fysikkens lover
PV1D er utstyrt med en høyeffektiv 400 watt klasse D-forsterker. Fordelene ved dette prinsippet er beskjedne plasskrav og liten varmeutvikling – en forutsetning for det kompakte designet. En nyhet i forhold til den legendariske forgjengeren PV1 er at PV1D bruker state-of-the-art digital signalbehandling (DSP), som tillater hittil uhørte lydmessige prestasjoner.

DSP-en styrer via den innebygde forsterkeren bass-equalizingen (EQ), som gjør at  PV1D kan gå langt dypere enn det ellers ville vært mulig i et så kompakt kabinett. EQ-en er til og med dynamisk, slik at den løpende kan tilpasse frekvensgangen i forhold til lydstyrken, og velge mest mulig optimale innstillinger.

Ved moderate lydstyrker er PV1D i stand til å gå helt ned til naturstridige 7,5 Hz (-3dB), noe som er langt under høregrensen. I takt med at lydstyrken går opp, heves også den nederste grensefrekvensen, slik at elementene fortsatt kan gi deg topp kvalitet uten forvrengning eller overbelastning. Et genialt prinsipp, som tilsvarer det du finner i B&Ws egen Zeppelin Air og de aktive høyttalerne MM1. To produkter, som på samme måte har satt nye standarder for hvor mye god bass man kan få ut av  kompakte og elegante produkter.

Du kan velge mellom fire EQ-grunninnstillinger, som hhv. gir flat frekvensgang (typisk til musikk), et løft ved 40 Hz (filmlyd), samt to innstillinger som demper den dypeste bassen i vanskelige og resonnante lytterom.

Tilkoblinger for alle systemer
PV1D har både normal linjeinngang (RCA) og såkalt høynivå høyttalerinngang. Via sistnevnte kan PV1D kobles til forsterkere/receivere som ikke har pre-out eller dedikert subwooferutgang. Du kobler bare subwooferen til forsterkerens høyttalerutganger, og en kabel på fem meter får du med til dette.

Alle justeringsmuligheter på PV1D er tilgjengelige helt uavhengig om du bruker linje- eller høynivå-inngangen. Men legg merke til at linjeinngangen er den lydmessig beste løsningen, og hvis det er mulig bør derfor denne alltid brukes.

Enkel å sette opp via OLED-display eller PC
I kraft av den digitale prosessoren kan oppsettet av PV1D gjøres enten via OLED-displayet på forsiden eller via PC. Displayet gir deg en lang rekke innstillingsmuligheter for følsomhet, fase og andre ting.

De samme innstillingen kan gjøres via en PC og B&Ws programvare SubApp, som kan lastes gratis ned fra B&Ws hjemmeside. Her kan du få enda flere muligheter, og et omfattende sett med forhåndsdefinerte innstillinger som passer til mange av B&Ws høyttalere. Men den største gevinsten er kanskje at du kan sitte med PC-en i lytteposisjon, slik at du kan gjøre justeringene mens du hører.*

Med SubApp blir det enda enklere å oppnå perfekt integrasjon mellom responsen fra subwooferen og resten av anlegget. Du kan til og med gi de personlige innstillingene egne navn. PV1D har RS-232-inngang, som tillater integrering med avanserte kontrollsystemer. Du får også to 12-volt triggere, justérbar auto av/på og USB 2.0-inngang for fremtidige oppdateringer av programvaren.

* SubApp støttes ikke på Mac.

 

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

  • Unikt rundt design og flott utførelse Svært kompakt og enkel å plassere Utrolig dyp og presis bassgjengivelse Avansert digital signalbehandling DSP) Lettvint oppsett via OLED-frontpanel eller PC* Fleksible innstillingsmuligheter Innganger for både linje- og høyttalersignal

Begrensninger

  • Noen dyrere alternativer har enda mer rå kraft Ikke romkorreksjon og avansert parametrisk equalizer Ikke fjernkontroll

Videoer om Bowers & Wilkins PV1D

Tilbehør til Bowers & Wilkins PV1D

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde Hz (-3dB)7,5-450
Forsterker400 watt
Størrelse på basselement8"
KabinettkonstruksjonLukket

Anbefalte produkter