Hopp til innhold
Denon
Hjemmekinoreceiver

Denon AVC-X8500H

39 998,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Verdens første 13.2-kanals hjemmekinoforsterker. Et kompromissløst og audiofilt monster som håndterer en ekstrem hjemmekino med overlegen stil.

Les mer:

Beskrivelse

Denon AVC-X8500H – 13.2-kanalers hjemmekinoforsterker med 150 audiofile watt i L/R-monoblokker, 32-bit signalbehandling og ekstremt tung og solid konstruksjon

 • Ekstra strømsterk, audiofil, 13-kanals L/R-separert monoblokk-forsterkerdel
 • Audiofil signalbehandling med 32-bit DDSC-HD og AL32 Multichannel Processing med 32-bit lydoppsampling
 • Innebygget HEOS multiromsfunksjon og 3 x HDMI ut med zone/dual-funksjon
 • Ekstremt tung og stabil oppbygning med trelags chassis og front i aluminium
 • Google Assistant (krever smarthøyttaler)
AVC-X8500H er verdens første ekte 13.2-kanals hjemmekinoforsterker. En råsterk, audiofil og 23 kilo tung, ekstremt solid sak med hele 150 hi-fi-watt* og kompromissløs forsterkerdel. Denne er bygget opp i L/R-separerte monoblokker plassert rundt en sentral trafo med enorme strømressurser og en egenvekt på over 8 kilo. Utgangstransistorene er også av en ekstra strømsterk type som er spesiallaget til Denon.

AVC-X8500H er mye mer enn bare en kraftigere storebror til Denons AVR-receivere. Den er en ekstremt avansert AV-forsterker med en overflod av nye audiofile løsninger som vil gi deg den ultimate opplevelsen til både musikk og dagens mest avanserte multikanals filmlyd. Ambisjonsnivået er så høyt at Denon har valgt å produsere AVC-X8500H på sin egen eksklusive Shirakawa-fabrikk i Japan for å få total kontroll over alle detaljene.

Med 13.2 kanaler kan du utvide til en bokstavelig talt svimlende hjemmekino som inkluderer de nye surroundformatene Dolby Atmos, DTS:X og Auro-3D. Her kan du oppnå en hittil uhørt realisme i filmlyden. To ekstremt kraftige Griffin DSP-er og nye printlayouts gir langt mer enkel og direkte signalvei, og AL32 Processing oppsampler alle lydsignalene til 32-bit, slik at du får en langt mer raffinert signalbehandling og dermed hørbart bedre lyd. Alle disse flotte detaljene bidrar til å løfte film- og musikkopplevelsene dine opp i den eksklusive ligaen. Designet er også gjort ekstra elegant med front og frontluke i ekstra tykt aluminium.

Innebygget HEOS og utallige avanserte muligheter
Noe virkelig interessant er at AVC-X8500H har innebygget HEOS multiromsfunksjon, slik at du uten ekstra apparater har tilgang til alle typer musikk via et raskt økende antall streamingtjenester og titusenvis av radiostasjoner på nettet. Alt sammen er tilgjengelig rett under fingertuppene dine på den dedikerte HEOS-appen, og du får både perfekt integrasjon og optimal lydkvalitet på denne måten.

AVC-X8500H gir deg også avansert digital videobehandling med 4K-oppskalering og HDMI 2.0, inkludert Dolby Vision/HLG, HDR og HDCP 2.2. Dette betyr kort sagt at AVC-X8500H helt klar for 4K/Ultra HD-bildemedier, slik at du kan nyte ultra-høyoppløste filmopplevelser i maksimal kvalitet.

*OBS: De oppgitte 150 wattene er målt som ekte hi-fi-watt (8 ohm, 20-20.000 Hz, lav forvrengning, to kanaler i drift). Målt på samme måte som enkelte konkurrenter gjør det (1 kHz pipetone i én kanal) yter AVC-X8500H hele 210 watt. Vær oppmerksom på dette når du sammenligner!

NYHET: AVC-X8500H er klargjort til Amazon Alexa stemmestyring** og eARC for overføring av Dolby Atmos over HDMI fra TV (kommende gratis firmware-oppdatering). I tillegg vil Denon på et senere tidspunkt tilby en fullverdig HDMI 2.1 betalingsoppgradering (detaljert funksjonalitet og pris er ikke endelig fastsatt).

** Stemmestyring krever at du har en separat Alexa-støttet enhet koblet til nettverket sammen med AVC-X8500H, som for eksempel en stemmestyringshøyttaler eller smarttelefonen din. Stemmestyring i Norge kommer med senere aktivering fra Denon.

Denon AVC-X8500H fås i sort eller sølv finish (Premium Silver). 

150 hi-fi-watt, monoblokker og ekstremt tung og solid konstruktion
AVC-X8500H er en ekte 13-kanals forsterker som er bygget opp med 13 identiske 150 watts mono-effektblokker med spesiallagde, ekstra strømsterke utgangstransistorer (DHCT). Høyre- og venstrekanalene er adskilt i to separate seksjoner med hver sine ekstra kraftige aluminiumskjøleribber og en massiv transformator på hele 8 kilo plassert i midten. De forskjellige analoge og digitale seksjoner i forsterkeren er også helt adskilt fra hverandre, og en rekke separate strømforsyninger bidrar til å sikre en helt ren forsyningsstrøm til alle kretsløp.

Med denne vanvittige innmaten kan du drive et fullt surround-høyttalersystem i 4 ohm uten fare for overbelastning. For å supplere kjøleribbene ved høy belastning har Denon valgt å bygge inn viftekjøling i AVC-X8500H. Kjølingen er naturligvis intelligent styrt, slik at film- eller musikkgleden din ikke forstyrres unødig av viftestøy.

Den mekaniske konstruksjonen er gjort ekstremt solid og vibrasjonsfri for å gi alle komponentene optimale arbeidsforhold. Chassiset er bygget opp i hele tre lag for optimal stivhet, og en 2 mm tykk kobberplate hjelper utgangstransistorene med å bli kvitt varmen under høy belastning.

Avanserte audiofile løsninger i enkel layout
Hele signalveien i AVC-X8500H er gjort så kort som mulig for å oppnå maksimal lydkvalitet. Dette inkluderer bruken av to nye, avanserte Griffin Dual-Core DSP-er, andre nye, kraftige mikroprosessorer, nydesignede multilags-print og avanserte SMD-moduler (Surface Mount Devices).

Den kritiske D/A-konverteringen ivaretas av en 32-bit HD-utgave av Denons unike D.D.S.C.-kretsløp og 8 høykvalitets 32-bit/192 kHz stereo D/A-konvertere. I alle kanalene får du også Denons eksklusive AL32 Processing som oppsampler alle digitale lydsignaler – f.eks. 16-bit signalet fra musikk-CD-er – til 32-bit. Denne svært høye oppløsningen gir en langt mer presis signalbehandling og dermed hørbart bedre lyd, enten det står musikk eller filmlyd på programmet.

Dolby Atmos, Auro-3D og DTS:X – tre veier til den ultimate kinolyden
Med Dolby Atmos kan du få samme lydsystem i din hjemmekino som det som brukes i verdens beste kinosaler . Et stort antall av nyere filmer – f.eks. på Blu-ray – har faktisk allerede Dolby Atmos-informasjon i lydsporet. Det er ikke noe du hører i en vanlig HD-hjemmekino, men en rekke effekter og annen lydinfo er faktisk produsert for å bli sendt til Atmos-ekstrahøyttalere – som regel i taket – så lenge du har den nødvendige dekodingen.

De innebygde 13.2 kanalene gjør det mulig å bygge en fullverdig surroundkino med to subwoofere og ekstra Atmos-høyttalere (7.2.6 eller 9.2.4) uten å måtte koble til ekstra effektforsterkere. Tenker du kompromissløst i hjemmekinoen din, så vil Dolby Atmos løfte deg til neste nivå!

Auro-3D er laget som et alternativ og en direkte konkurrent til Dolby Atmos, og det dreier seg også her om en ny høydedimensjon i lyden. I Auro-3D skapes det ekstra "laget" ved å supplere front- og sidekanalene med ekstra høyttalere i taket. Ved å justere balansen mellom topp og bunn skaper man et lydbilde med ekstra dybdefølelse. I et fullt 13.2-kanals Auro-3D-oppsett er det i tillegg en såkalt VOG-kanal i taket i sentrum av lydbildet ("Voice of God").

Et tredje av disse 3D-hyper-surroundformatene er DTS:X, som også er støttet av AVC-X8500H fra fabrikken. Du har virkelig alle muligheter, så du kan velge nøyaktig det formatet og det oppsettet du måtte føle for.

Suveren brukervennlighet og app-fjernkontroll
Allerede under installasjonen kan du nyte den elegante og gjennomtenkte grafiske brukerflaten. Når du for første gang kobler AVC-X8500H til TV-en din starter Denons "Setup Wizard", som trinn for trinn guider deg gjennom samtlige nødvendige innstillinger for høyttalere, romkorreksjon, nettverk og tilkoblinger. Høyttalerterminalene sitter vannrett, så du kan se alt ovenifra, og de nye fargekodene gjør det også enklere. Tilsvarende kan du fargekode høyttalerkablene med de medfølgende merkelappene.

Prikkene over i-en er Denons fjernkontroll-app (2016 AVR Remote), som fås både til iOS og Android. Her får du full kontroll over begivenhetene på anlegget, inkludert Spotify. Du kan bl.a. styre oppsett og avspilling, og du kan navigere i musikksamlingen din fra datamaskin/nettverksharddisk inkl. cover-art. Via appen kan du også styre f.eks. Blu-ray-spilleren din, og da det foregår via HDMI-CEC-funksjonen vil funksjonen virke i de fleste tilfeller, uansett merke på spilleren din.

Bluetooth, wi-fi, Spotify Connect og AirPlay – trådløs musikkstreaming på alle tenkelige måter
I tillegg til HEOS (som dekker de aller fleste streamingbehov, inkl. nettradio) har AVC-X8500H innebygget trådløst nettverk (wi-fi). Hvis du har en iOS-enhet (Apple iPhone eller iPad) med minimum iOS 7 så vil du oppleve noe helt nytt og komfortabelt i nettverksoppsettet. Denons Setup Wizard guider deg gjennom et par enkle trinn, deretter overføres alle nettverksinnstillingene trådløst til forsterkeren. Denne kobler seg deretter opp på nettverket ditt, helt uten at du må taste nettverks-id, passord eller annet.

I tillegg får du innebygget Bluetooth som gir både deg, familien din og vennene dine enkel adgang til å spille musikk på anlegget direkte fra mobil, smarttelefon eller nettbrett. Det er bare å velge forsterkeren som spiller på ditt bærbare apparat – så kommer musikken. Forsterkeren skrur på seg selv, og velger riktig inngang når du velger den via Bluetooth, den kan huske opptil 8 apparater, og du kan også spille i et annet rom (Zone 2) direkte fra smarttelefonen din.

Spotify Connect er genialt for deg som allerede er frelst av Spotify-appen din. Her fungerer smarttelefonen din som fjernkontroll til Spotify, ikke som avspiller. Det gir deg mye bedre batteritid og stabilitet i forhold til å streame via AirPlay, og du kan høre på musikken med appen du er kjent med fra før.

Med AirPlay kan du streame all musikken din trådløst fra iPhone/iPod touch/iPad over til anlegget i fullverdig CD-kvalitet. Dette inkluderer eventuelle streamingtjenester som ikke er støttet av HEOS. Du kan også streame iTunes-biblioteket ditt fra datamaskinen til AVC-X8500H, og via nettverksfunksjonen kan du streame musikk rett fra datamaskin eller nettverksharddisk (NAS).*

Audio Zone 2 med HEOS og HDMI Zone 2 for maksimal fleksibilitet
Zone 2-funksjonen på AVC-X8500H er en alternativ måte å få multiromsfunksjonalitet, fordi du kan sende all musikken din videre til et anlegg i et annet rom, uansett hvilken kilde musikken kommer fra. Du kan spille fra HDMI, CD-spiller, Spotify, USB, nettverk, digitale eller analoge innganger – kort sagt akkurat hva du vil. Hos nesten alle andre konkurrenter er du henvist til analoge signalkilder i Zone 2, og det gjør i praksis funksjonen ubrukelig.

Har du f.eks. et 7.1-høyttalersystem koblet til AVC-X8500H kan du bruke de resterende forsterkerkanalene til å drive høyttalere i andre rom. Du kan velge en separat signalkilde for den ekstra sonen, slik at du f.eks. kan høre på musikk på soverommet mens familien ser film i stuen. Og for å gjøre det hele ekstra interessant, så inngår de tre sonene også i HEOS-systemet som en gruppert multiromssone, der du kan styre volumet individuelt i hver sone i HEOS-appen!

Kronen på verket er HDMI Zone 2, som du kan bruke til å sende lyd og bilde fra HDMI-inngangen digitalt videre til et annet rom via HDMI. F.eks. hvis du vil ha samme film som du ser på i hjemmekinoen kjørende på kjøkken-TVen din. Du får hele HDMI-signalet, inklusive multikanalslyd, sendt til den ekstra sonen, så med et ekstra anlegg kan du faktisk drive enda en hjemmekino med AVC-X8500H.

Få det beste ut av tapsfrie lydformater
Hvis du tenker i seriøse audifile baner er det ingen vei utenom de tapsfrie FLAC og FLAC-HD-formatene, som AVC-X8500H støtter både via nettverk og USB. Og hvis du f.eks. lytter på live-skiver eller klassisk musikk vil du sette pris på at AVC-X8500H kan spille "gapless", dvs. helt uten pause mellom sporene. Du kan også spille bitstream/DSD og AIFF, og hvis du vil unngå all påvirkning av fra den digitale signalbehandlingen – f.eks. ved kritisk musikklytting – kan du med Pure Direct-funksjonen frakoble alle kretsløp som er unødvendige for musikkgjengivelsen.

Clock Jitter Reducer for helt ren digital lyd
Den såkalte "jitter-forvrengningen" er en vesentlig grunn til at det kan være stor forskjell på lydkvaliteten fra gode og dårlige digitale komponenter som CD-spillere, Blu-ray-spillere, osv.

Jitter er digital forvrengning i tidsdomenet, og det kan oppstå bl.a. som følge av usynkroniserte "clocks" i spilleren og forsterkeren. Clocken styrer gjennomføringen av de digitale prosessene i f.eks. D/A-konverteren, og hvis clocken i signalkilden og forsterkeren ikke er 100% synkroniserte, oppstår det tidsforskyvninger i signalet som går ut over lydkvaliteten.

AVC-X8500H er utstyrt med Denons eget "Clock Jitter Reducer"-kretsløp. Dette gir en vesentlig reduksjon av jitter på digitale lydsignaler som du f.eks. mottar via coaxial eller optisk inngang. Gevinsten er en hørbart renere og mer presis lydgjengivelse.

Tre HDMI-utganger, avansert videobehandling, 4K-video og kun én HDMI-kabel til TVen
AVC-X8500H har hele tre HDMI-utganger, inkludert HDMI Zone 2, og med HDMI-inngangen i fronten kan du også i en håndvending koble til kamera, spillkonsoll m.m. uten å måte rote rundt på baksiden av stereobenken din. I tillegg får du hele 8 HDMI-innganger med HDCP2.2, HDMI-repeater, konvertering fra analog video til HDMI og oppskalering helt opp til 4K/60Hz Ultra-HD-oppløsning.

Alt dette betyr i praksis at du kan koble til alle dine analoge og digitale bildekilder til forsterkeren (inkl. 3D og 4k) og sende bildet videre til TV eller projektor i best mulig kvalitet via én kabel. Med Audio Return Channel kan du til og med sende lyden i retur fra TVen til forsterkeren med samme HDMI-kabel, også inkludert Dolby Atmos-informasjon gjennom den nye eARC-funksjonen. Det blir ikke særlig mye enklere eller mer elegant enn det.**

For å understreke alvoret i HDMI-videobehandlingen har Denon utstyrt AVC-X8500H med en av dagens mest avanserte videoprosessorer som støtter den beste mulige bildekvaliteten i HDMI 2.0-standarden. Derfor støttes også fremtidig 4:4:4 Pure Color sub-sampling, Dolby Vision/HLG, HDR og utvidet fargerom BT.2020 pass-through.

Audyssey MultEQ-XT32 – superpresis romkorreksjon med to subwoofere
AVC-X8500H er utstyrt med high-end Audyssey MultEQ-32XT, som gir svært presis og høyoppløst digital romkorreksjon for opptil åtte måleposisjoner i rommet. Systemet kan også kalibrere og romkorrigere to separate subwoofere slik at du får mulighet til å oppnå en enestående dyp og presis bassgjengivelse i hjemmekinoen din. De to subwooferne trenger ikke engang å være like eller symmetrisk plassert.

Audyssey LFC, Dynamic Volume og Dynamic EQ for enkel daglig bruk
Audyssey LFC er en "nabovennlig" funksjon som tilpasser bassen på raffinert vis, slik at den forplanter seg minst mulig i veggene og dermed til naboene. Vel å merke uten å påvirke lytteopplevelsen i rommet mer enn høyst nødvendig.

Audyssey Dynamic Volume er en smart funksjon som overvåker lydstyrken på programinnholdet og sørger for at det valgte lyttenivået konstant opprettholdes – selv om du skifter signalkilde eller kanal på TVen din. Du trenger ikke lenger å konstant skru lyden opp og ned i takt med reklameblokkene. Audyssey Dynamic EQ er en avansert digital "loudness"-funksjon som tilpasser lyden til lavt volum.

OBS: overnevnte funksjoner er tenkt som hjelp i spesielle situasjoner, typisk sent om kvelden når ungene er lagt. Hvis du ønsker den optimale hi-fi-opplevelsen kan – og bør – du skru av disse funksjonene. Dette er heldigvis ganske enkelt, og du kan lagre opptil fire personlige grunninstillinger, så du enkelt kan veksle mellom f.eks. de optimale innstillingene for film, musikk og kveldsbruk.

* Avspilling fra NAS-disk forutsetter at denne er utstyrt med mediaserver-funksjon.
** Krever at TVen også støtter Audio Return Channel.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • 13.2-kanals forsterker med 15.2 pre-out
 • Audiofil og ekstra strømsterk forsterkerdel oppbygget i L/R-separerte monoblokker
 • Spesialbygde DHCT-utgangstransistorer (Denon High Current Transistors)
 • Audiofil signalbehandling med 32-bit DDSC-HD, AL32 Processing Multichannel og 32-bit lydoppsampling
 • Støtter Dolby Atmos, DTS:X og Auro-3D med intelligent, automatisk veksling
 • Audyssey XT32 digital romkorreksjon
 • Innebygget HEOS multiromsfunksjonalitet med nettradio
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Qobuz med Roon support, toveis Bluetooth
 • Finish i ekte aluminium
 • Forgylte RCA-terminaler
 • HDR og full HDCP2.2-støtte
 • eARC for overføring av Dolby Atmos over HDMI fra TV (kommende, gratis oppgradering)
 • Støtter Dolby Vision / HLG
 • 3 x HDMI ut med zone/dual-funksjon
 • Clock Jitter Reducer
 • Platespillerinngang (MM)
 • Avansert video-oppskalering til 4K/60Hz
 • Mange tilkoblingsmuligheter, også til analoge bildekilder
 • Innebygget Bluetooth, wi-fi, AirPlay og Spotify Connect
 • HDMI Zone 2 (lyd/bilde)
 • Audio Zone 2/3 med HDMI, optisk/koaksial og analog lyd
 • Avansert grafisk brukerflate med oppsettsguide
 • ISFccc bildekalibrering for ISF-sertifiserte installatører
 • Støtter streaming av DSD og FLAC/FLAC HD
 • Kan app-styres med Denon 2016 AVR Remote App og HEOS-app (iOS/Android)
 • HDMI-inngang i front
 • Smart ECO mode gir opp til 50% lavere energiforbruk
 • Programmerbar fjernkontroll med LCD-display

Begrensninger

 • Krever sin plass (dybde 48 cm)
 • Kun én USB-inngang (på fronten)
 • Noen løsninger med separat prosessor/effekttrinn kan gi enda mer fleksibilitet og kraft

Tilbehør til Denon AVC-X8500H

Tekniske spesifikasjoner

Forsterkerkanaler13

Anbefalte produkter