Hopp til innhold

Skjem bort LP-samlingen din og få en helt autentisk lydopplevelse

Kom godt i gang med 
platespilleren

Flere og flere gjenoppdager den gamle platespilleren eller forelsker seg i den på nytt. Men akkurat som i et ekteskap er det lettere å holde liv i kjærligheten hvis man vet litt om partneren sin. Her kan du lese om hvordan du kommer godt i gang med den mest romantiske musikkspilleren av dem alle.

I løpet av de siste årene har flere og flere fått opp øynene for platespilleren. Og selv om det har dukket opp flere smartere formater siden vinylen, har den fortsatt noen unike kvaliteter som gjør at mange sverger til den.

Hva skal du med en
platespiller?

Hvorfor gidder man alt dette styret når man i stedet kan trykke play på Spotify? Noe av det handler om nærheten, roen og den varme lyden – det er litt som å fyre opp i peisen. Dette er en del av forklaringen, men er det hele historien? Det har vi i HiFi Klubben tatt en titt på.

Bli med når Roar tar tempen på platespilleren – den er heitere enn noensinne!

Guide: Slik velger du
riktig
platespiller

Kom godt i gang: I videoen viser Roar deg tre supre platespillere til overkommelige priser – et fint sted å starte når du vil komme i gang med vinyl. Hvilken modell skal du velge? Se videoen, og få svar.

Se de
3 platespillerne
her

Ut over at det er noe helt spesielt med å ta ut en LP fra samlingen og høre den fra start til slutt, så har platespilleren også en ”sound” man ikke finner andre steder. Når den spiller kan signalet nemlig gå fra pickupen, gjennom forsterkeren og inn i høyttalerne, helt uten å bli digitalisert.

Hvis hjertet ditt også banker litt raskere når du hører den sjarmerende knitringen av kontakten mellom pickup-nålen og platerillen, så kan du lese her hvordan du kommer godt i gang med å starte – eller friske opp – en platesamling.

Platespillere i alle former, farger og prisklasser

HiFi Klubben tilbyr et svært bredt utvalg av platespillere i alle prisklasser. Uansett om du er lidenskapelig entusiast eller bare nysgjerrig på vinylfenomenet har vi helt sikkert noe for deg.

Mange tror at platespillere er noe som er vanskelig å ha med å gjøre. Det er de heldigvis ikke, og når du først har lært grunnreglene kan du anvende kunnskapen din på nesten alle modellene.
Les mer om justering og innstilling av platespillere

PLATESPILLER

Pickupen - et lydmekanisk vidunder

Hvis du virkelig har lyst til å gjøre stas på platesamlingen din, så kan en ny og bedre pickup gjøre underverker. HiFi Klubben har pickuper i alle prisklasser, og en velvalgt kvalitetspickup gir deg en lydforbedring som løfter vinylopplevelsene dine til himmels.

HiFi Klubben forhandler de to mest brukte pickuptypene: MM og MC. Hvilken type som er best for deg avhenger primært av hvor god kvalitet du vil ha og hvor stort budsjett du har.
Les mer om pickupen her!

PICKUPs

RIAA/pickup-forforsterkeren – den nødvendige vinylpartneren din

Bare forkortelsen RIAA kan få nerdealarmen til å ule hos mange vanlige musikkbrukere. Men du kommer ikke utenom RIAA/pickup-forforsterkeren hvis du vil ha lyd ut av platespilleren din.

RIAA-en er nemlig skapt for det ene formål å forsterke det ekstremt svake utgangssignalet fra pickupen til noe en vanlig forsterker (eller et par aktive høyttalere) kan forstå.
Les mer om RIAA/pickuå-forforsterkeren her

RIAA-forsterker

TILBEHØR

Utvalget av tilbehør til platespillere er omtrent like stort – om ikke større – enn utvalget av platespillere. Det finnes nemlig svært mange små dingser som kan gjøre vinylopplevelsen din mye bedre. Ta for eksempel den uunnværlige platebørsten som skal rydde banen for pickup-nålen, slik at den plukker opp musikk og ikke støv fra rillene i platen. Den lille BR1 fra Argon Audio har ultratynne, antistatiske børstehår i karbonfiber som løser oppgaven elegant. 

En annet type tilbehør som kan forbedre musikkopplevelsene dine hørbart kunne vært en ny platematte – for eksempel i kork, som Argon Audio Cork Mat 1. En slik platematte kan hjelpe deg med å få has på både støv, statisk elektrisitet og resonanser. 

KOM INNOM HIFI KLUBBEN

HiFi Klubben står alltid klar med en platespiller som du kan komme ned og høre på. Bare stikk innom en av butikkene våre og spør i vei. Etterpå garanterer vi at du er godt rustet til å kaste deg ut i vinylens vidunderlige verden.

Tilbehør