Hopp til innhold

LyngdorfMillennium Mk IVDigital forsterker

100% digital signalbehandling og kompromissløs håndbygd kvalitet gir deg total klarhet og realisme uansett sjanger og lydtrykk.

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Les mer:

Beskrivelse

Ved introduksjonen i 1998 la den første TacT Millennium listen for teknologi og lydkvalitet på et nivå som andre produsenter bare kunne drømme om å komme i nærheten av. Millennium har nå nådd fjerde generasjon – mens de andre fortsatt drømmer.

Power DAC – mye mer enn bare en forsterker
Tradisjonelt sett er Millennium en usannsynlig strømsterk 2 x 150 watts integrert dual-mono stereoforsterker. Men Millennium er faktisk ingen forsterker i det hele tatt. Det er en Power DAC – en D/A-konverter med innebygd forsterkning av digitale audiosignaler, f.eks. fra CD-spilleren din. Forforsterker, tonekontroll og utgangstrinn er erstattet med en digital signalprosessor (DSP) som styrer signalbehandlingen og strømforsyningens output til høyttalerne. De eneste andre komponentene i signalveien er en spole og en kondensator i høyttalerutgangens low-pass-filter, som fjerner utstråling av høyfrekvent støy.

Digital signalbehandling for digitale signaler
Nesten alle dagens signalkilder er digitale, og derfor mener Lyngdorf at digital signalbehandling per definisjon er den mest korrekte løsningen. Den digitale teknologien fjerner mange begrensninger fra den analoge verden. Det er ingen ettermæling i tidsdomenet, og derfor er timingen rundt 100 ganger raskere enn konvensjonelle forsterkere. Det er ikke behov for lydforringende feedback-kretsløp. Samtidig åpnes det for mange nye muligheter for equalizing og romkorreksjon uten forringelse av lyden.

I motsetning til mange konkurrerende ”digitale” forsterkerløsninger – f.eks. ICE-konstruksjonene – er Millennium 100% digital hele veien gjennom. Via den patenterte Equibit-teknologien konverteres det digitale PCM-signalet (f.eks. fra CD) til PWM-impulser (Pule Width Modulation), og den svært høye faste switch-frekvensen på 400 kHz ligger så høyt over det hørbare området, at den aldri vil ha noen innvirkning på høyttalerens diskantelement. Lydnivået reguleres ganske enkelt ved å skru forsyningsspenningen til utgangstrinnet opp og ned. Dermed bevares dynamikk og detaljering inntakt, også ved lave lydstyrker. Denne elegante Lyngdorf-løsningen stiller ekstreme krav til forsyningsspenningens renhet – krav som i Millennium innfris med massiv skjerming og en svært gjennomført strømforsyning.

Kompromissløs håndbygget kvalitet
Millennium er håndbygget i Danmark og byr på kompromissløs kvalitet over hele linjen. Det store volumhjulet glir som et sveitsisk urverk på doble kulelager og leverer optisk informasjon til den digitale kontrolleren. Helt fra det massive frontpanelet og ned til den minste skrue og det minste komponent har Lyngdorf valgt de beste løsningene som kan fås for penger. Vekten på 28 kilo gir en klar indikasjon om ambisjonsnivået, og den massive 750 VA Hölmgren ringkjernetransformatoren og en rekke 138.800 µF kondensatorer gjør Millennium i stand til uanstrengt å fordoble effekten til 300 watt i 4 ohm og avlevere opp til +/- 60 ampere. Det gir total kontroll over enhver høyttaler, og impedansen blir i praksis betydningsløs. Lydens enestående hurtighet, luftighet og realisme forteller resten av historien.
 
Også for analoge lydkilder og RoomPerfect-romkorreksjon
Hvis du har analoge signalkilder som f.eks. platespiller eller tuner, kan du fortsatt bruke Millennium via en separat A/D-konverter, f.eks. Millennium ADC. Denne kan fås med en innebygd state-of-the-art RIAA-modul, som inkluderer en lang rekke tilpasningsmuligheter for nettopp din pickup. Via din PC kan du sette opp equalizing og stille inn delefrekvenser på din Millennium Mk IV, og digital romkorreksjon kan du få via forforsterkeren DPA-1 med Lyngdorf unike RoomPerfect-teknologi.

Tekniske spesifikasjoner

FargebeskrivelseSølv