Hopp til innhold


Lemus ble grunnlagt i 2014 av den prisbelønte danske designeren og gründeren, Rasmus Møller Kastrup, hvis visjon er å kombinere teknologi og design. Lemus lager en bro mellom møbel- og elektronikkbransjen med lydmøbler som er designet, utviklet og produsert i Danmark.

16 produkter

Danske Lemus

Ekte dansk møbelhåndverk kombinert med lyd i god kvalitet. Dette er essensen av et nytt dansk varemerke innen hi-fi-møbler som nettopp er føyd til i rekken av produkter hos HiFi Klubben. Lemus, som merket heter, har spesialisert seg på å bygge elegante møbler med god lyd i en svært brukervennlig løsning:

“Vi streber etter å ha gode produkter i butikkene våre, som både appellerer til entusiastene og helt vanlige brukere. Vi vil også gjerne tilby produkter til kunder som ønsker å skjule selve elektronikken i for eksempel møbler, men som allikevel setter pris på enkel tilgang til god lyd. Det er nettopp dette man får med Lemus,” sier produktsjef i HiFi Klubben Jens Holst Larsen.

Plug and play

Lemus skiller seg fra HiFi Klubbens eksisterende møbelsortiment fra clic og unnu ved at selve anlegget er bygget inn i møbelet, forteller Jens Holst Larsen. Med clic og unnu kjøper kunden møbelet, men må selv ’konfigurere’ det og skaffe et anlegg som passer:

“En slik løsning er både elegant og smart, men det krever litt mer interesse, kunnskap og innsikt i hi-fi. Med Lemus får du hele pakken uten å måtte tenke på hvilke høyttalere, anlegg eller kabler du ønsker. Alt du trenger å gjøre er å plugge møbelet i stikkontakten,” forteller han.

Produktene fra Lemus har all elektronikk og alle kabler skjult i møblene, og alt er bygget inn fra fabrikken. Kundene trenger altså bare å koble anlegget til strøm, nettverk og eventuell en TV, så har de tilgang til god lyd som i tillegg er pakket inn i dansk design og godt møbelhåndverk:

“På en måte gjør Lemus hele jobben for både for oss og kundene,” sier Jens Holst Larsen med et smil. “Du får et komplett, integrert anlegg. Hvis det er noe som kan kalles plug-and-play, så er det Lemus.”

Kjæresten ga inspirasjon til Lemus

Lemus ble stiftet av den prisbelønte designeren og gründeren Rasmus Møller Kastrup. Hans grunnleggende visjon er å kombinere teknologi og design. Ideen om Lemus oppsto i 2014 da han som hi-fi-interessert ung mann flyttet sammen med kjæresten sin. Hun var ikke så begeistret for de store høyttalerne hans, forteller Rasmus Møller Kastrup:

“Da begynte de første tankene om å kombinere god lyd med elegant design å komme. Derfor har vi også helt fra begynnelsen lagt vekt på godt design fremfor den mer lydtekniske retningen som mange andre velger,” forteller han.

Etter å ha designet Bluetooth-høyttalere en stund, begynte Rasmus Møller Kastrup å rette sitt fulle fokus mot å utvikle møbler i høy kvalitet med integrert stereoanlegg. Dette skjedde i tett samarbeid med en lydingeniør og en designer som begge har bakgrunn innen high-end hi-fi-lyd. I 2019 var det første produktet i Lemus HOME-serien klart:

“Utgangspunktet vårt var inspirert av stereobenken, som jo alltid har eksistert. Samtidig trakk vi tråder tilbake til 60-tallet, da lyd og bilde ofte ble kombinert – for eksempel av B&O. Samtidig var det viktig for oss å koble dette med lyd i høy kvalitet,” sier Rasmus Møller Kastrup.

Utviklet og laget i Danmark

Resultatet av arbeidet er tre produkter i HOME-serien. Piano er designet og utviklet i Danmark og produsert i Litauen, mens de to øvrige modellene, Classic og Artistic, også er produsert i Danmark.

Ideen var hele tiden å sikte mot markedet for ikke-entusiaster, blant annet ved å lage møblene som "one plug installation"-produkter. Inspirasjonen til dette kom fra suksessen til andre og større produsenter. Disse oppnådde mye ved å satse på brukervennlighet på mindre produkter, som Bluetooth-høyttalere – det som gründeren kaller "plastlyd".

“Mange lydprodukter er ganske ekspert-orienterte og innebærer krangling med ledninger og mye annet. Dette slipper du med Lemus, der du bare trenger å koble til strøm, så fungerer det. Vi kombinerer altså god lyd fra hi-fi-verdenen med maksimal brukervennlighet,” sier Rasmus Møller Kastrup.

Skal blåstemple produktene i hi-fi-verdenen

Rasmus Møller Kastrup gleder seg over at Lemus nå har blitt en del av HiFi Klubben etter en årrekke med fokus på forhandlere av designermøbler og design- og interiørbutikker:

“HiFi Klubben, med sin ekspertise, erfaring, historie og fantastiske retail-modell, er opplagt for oss å samarbeide med, siden vi gjerne vil jobbe oss inn på hi-fi-segmentet og sette et solid avtrykk der. Det er litt som en drøm som har gått i oppfyllelse,” forklarer Rasmus Møller Kastrup, som håper at samarbeidet vil blåstemple produktene fra Lemus på samme måte som i designverdenen:

“Vi vil gjerne bevise at lyden vi lager er bedre enn mye annet på markedet,” sier han.

Også Jens Holst Larsen fra HiFi Klubben har store forventninger til samarbeidet med Lemus:

“Vi har i mange år prøvd å posisjonere oss som mer enn bare en spesialforretning for de mest entusiastiske hi-fi-interesserte. Vi håper at produktene fra Lemus vil kunne tiltrekke kunder som vil ha en komplett kvalitetspakke uten masse styr. Møblene er både pene og svært enkle å forholde seg til for alle typer kunder, og lydkvaliteten er god. Det kan selvfølgelig ikke måle seg med separate high-end-høyttalere, men du blir virkelig overrasket når du hører dem,” sier Jens Holst Larsen.

Fakta:

  • Lemus ble grunnlagt i 2014 og holder til i København og Aarhus.

  • Firmaet ble stiftet av Rasmus Møller Kastrup og har i dag åtte ansatte på full- og deltid.

  • Lemus HOME-serien har vunnet flere designpriser – blant annet German Design Award. De tre produktene som kan finnes hos HiFi Klubben er Lemus HOME Piano, Lemus HOME Artistic og Lemus HOME Classic 1500.

  • Produktene koster fra 16.998 kr. Da får man i tillegg til selve møbelet et komplett lydanlegg med høyttalere og alle kabler.

  • Lydmøblene fra Lemus kan nå oppleves i din lokale HiFi Klubben-butikk.