Hopp til innhold

UTENDØRSHØYTTALERE
GOD LYD UTE I DET FRI

Et par utendørshøyttalere gir deg herlig musikk på terrassen, slik at utearealet blir en integrert del av den samlede musikkopplevelsen din. Og med et trådløst musikksystem kan du styre det hele fra telefonen..

Høyttalere til utendørsbruk er laget for å tåle vær og vind, slik at du også kan få kvalitetslyd på terrassen, i garasjen, i verkstedboden eller andre steder der klimaet er usunt for vanlige høyttalere.

Du lurer kanskje på hvorfor du ikke bare kan bruke en Bluetooth-høyttaler eller en trådløs multiromshøyttaler med innebygget batteri i stedet? Det kan du absolutt gjøre – f.eks. en av de smarte modellene fra Sonos eller Bluesound. Det låter bare ikke like bra. Et par ordentlige utendørshøyttalere gir deg det fulle lydbildet i ekte stereo, og det er bare en helt annen opplevelse. Musikken er også alltid klar, du slipper å måtte slepe høyttalere frem og tilbake, og du risikerer ikke døde batterier midt i moroa.

Med utendørshøyttalere slipper du også å måtte blåse musikken fra stua ut gjennom verandadøra. Du får mye bedre lyd på den måten, og du trenger ikke å spille høyt for å høre musikken. Du kan også vende høyttalerne bort fra naboene og inn mot deg selv (hvis det er mulig), så har naboen mulighet for å nyte fuglesangen hvis vedkommende foretrekker det fremfor musikken din.

Fet utendørslyd 
til terassen i sommer

Hvor skal høyttalerne brukes – og hvor kresen er du?

Selv en prisgunstig modell – for eksempel fra Argon Audio – vil gi deg massevis av god utendørslyd som er langt bedre enn en enkeltstående Bluetooth-høyttaler. Hvis du er mer kresen, så kan Bowers & Wilkins tilby modeller som er såpass elegante og gode at de også kan være en fin løsning mange steder innendørs. Utendørshøyttalere leveres med fester, slik at du kan montere dem permanent, for eksempel under et takutstikk eller overbygg. Festene er vanligvis konstruert slik at du kan demontere høyttalerne på et øyeblikk, hvis du for eksempel vil ha dem i ly innendørs for vinteren. Høyttalerne skal nok overleve kulda, men akkurat som hagemøblene holder de seg pene lenger hvis du gir dem litt omsorg.

En enda mer diskre og elegant løsning er å for eksempel montere innbygde, værbestandige takhøyttalere i takutstikket eller i et senket tak oppunder balkongen til naboen. Her er den robuste Marine-serien fra Bowers & Wilkins helt i særklasse. Det samme gjelder hvis du vil ha innbyggingslyd i båten eller i et innendørs bassengområde.

Verdt å vite om utendørshøyttalere

  • Sjekk om det er enkelt å montere og demontere høyttaleren på veggfestet. Selv om høyttalerne er konstruert for å henge ute, så vil de leve betydelig lenger hvis du pakker dem ned på et tørt sted sammen med hagemøblene om høsten.
  • Utendørshøyttalere brukes sjelden til kritisk lytting, så her kan det fungere fint med en høy plassering, for eksempel under takutstikket. Dette gir en god fordeling av lyden og beskytter samtidig høyttaleren mest mulig mot vær og vind.
  • En trådløs multiromshøyttaler med batteri er en utrolig fleksibel løsning som du kan bruke i utallige sammenhenger både ute og inne.
  • Når høyttalerne sitter akkurat der du vil lytte, så trenger du ikke å spille så høyt. Det vil helt sikkert naboen din bli glad for.
Skikkelig rådgiving, alltid!

Book et gratis møte

Trenger du hjelp til løsninger og gode anbefalinger, kan du booke et møte med oss. Helt gratis og uforpliktende.

Nyt musikken fra telefonen din med multirom

Når du har utendørshøyttalere koblet til anlegget i stua, må du opp av hagestolen for å skifte musikken eller skru volumet opp og ned. Med mindre du da kombinerer det med et multiromssystem fra for eksempel Sonos, Bluesound eller Denon HEOS. Alle disse har trådløs styring gjennom wi-fi-nettverket ditt, og dette gir deg også geniale muligheter utendørs. Du trenger bare å trekke en kabel fra høyttalerne til anlegget inne i huset én gang for alle, så kan du slå deg løs og sette på all verdens musikk og justere volum fra telefonen.

En slik løsning gir deg en samlet opplevelse på et helt annet nivå. Lyden er i ekte hi-fi-kvalitet, musikken på terrassen spiller perfekt synkront med musikken i stua, på kjøkkenet og andre rom, og appen lar deg lynraskt finjustere volumet mens du fortsatt har full kontroll på grillmaten.

Faktaboks

  • Så enkelt kan det gjøres

    Hvis du har et anlegg fra før og bare vil ha med lyden ut, så kan dette faktisk gjøres både økonomisk og smart. Da kan du nemlig nøye deg med å kjøpe et par gode utendørshøyttalere og en passende lengde med høyttalerkabel. Hvis du ikke har veksling mellom to par høyttalere på anlegget ditt, så kobler du bare begge kablene i de samme terminalene som høyttalerne i stua. Få en elektriker til å ordne veksling mellom høyttalerne i form av f.eks. en dobbel lysbryter på terrasseveggen, så spiller utendørshøyttalerne dine bare når du ønsker det.

Relaterte artikler