Hopp til innhold

 

Mobile Fidelity – eller MoFi som de vanligvis kalles – er et amerikansk firma som har vært spesialister på høykvalitets vinylmastring og utstyr til avspilling av vinyl siden 50-tallet. Hvis du er en garvet entusiast, har du sikkert sett overskrifter som ’Half Speed Mastering’, ’Original Master Recording’ og ’Mobile Fidelity Sound Lab’ på ekstra gode og audiofile LP-utgivelser med en rekke av verdens største artister – blant annet Beatles, Pink Floyd, Bob Dylan og Miles Davis, bare for å nevne noen få.

19 produkter

Mobile Fidelity – lyden fra masterbåndet i din egen stue

Med den enorme kompetansen fra masterstudioet i bagasjen var det naturlig å begynne med å produsere avspillingsutstyr på samme skyhøye kvalitetsnivå. Resultatet lot ikke vente på seg, og MoFi kan i dag tilby et utvalg av platespillere, pickuper, RIAA-forsterkere og tilbehør i absolutt verdensklasse – vel å merke uten at du trenger selge en nyre eller refinansiere huslånet for å kunne ta del i opplevelsen. MoFi jobber nemlig mot de beste løsningene – ikke bare de dyreste.

MoFi arbeider med 100% fokus på lydkvalitet ned til de aller minste detaljene, og selv om produktene deres ser mindre prangende ut enn mange alternativer, skal du ikke lytte i mange sekunder før du innser forskjellen. Her får du nemlig rendyrket, fantastisk musikkglede for hver eneste krone!

Perfekt lyd starter med en god original

Kort fortalt går Mobile Fidelitys filosofi ut på å få tak i den beste tilgjengelige originalen – aller helst det opprinnelige masterbåndet – og deretter skape en perfekt skjæring av en vinylmaster som kan overføre lyden fra originalen til vinyl. En prosess som har kostet både blod, svette, tårer og ikke minst penger.

For å kunne kontrollere kvaliteten på arbeidet sitt trengte ingeniørene i masterstudioet platespillere og pickuper som kunne gjengi lyden fra vinyl-prøvetrykkene presist og ufarget, og dermed oppsto MoFi Electronics. Siden MoFi har en direkte linje til masterstudioet, har de en unik referanse og teknisk ekspertise til rådighet når de utvikler produktene sine. Samtidig har de inngått avtaler med en rekke av bransjens ledende spesialister om å utvikle komponenter som presist møter de gjeldende kravene til ren og ufarget lydgjengivelse.

Platespillere og pickuper er utviklet i samarbeid med Allen Perkins fra Spiral Groove Turntables. Allen har over 20 års erfaring med utvikling av high-end lydutstyr og er blant annet kjent for en produksjonsteknologi han kaller Balanced Force Design, som tar høyde for både lydkvalitet, materialvalg, utseende og holdbarhet.

MoFi-platespillerne og RIAA-forsterkerne er bygget i Michigan USA, mens andre komponenter blir bygget der hvor MoFi finner den høyeste kompetansen. Slik er det for eksempel med den eksklusive UltraTracker-pickupen, der det solide og resonansdempede huset freses ut av en massiv aluminiumsblokk i USA og deretter sendes til Japan hvor selve pickupen håndbygges etter MoFis egne spesifikasjoner.

På platespilleren UltraDeck er all kabelføring fra pickupen og frem til RCA-terminalene gjort med ekstremt fleksible high-end-kabler i ultrarent kobber fra den høyt respekterte spesialisten Cardas Audio. De spesielle vibrasjonsdempende føttene har MoFi hentet fra HRS (Harmonic Resolution Systems), og for å få laget RIAA-forsterkerne sine best mulig har MoFi hentet kompetansen til Tim De Paravicini fra EAR Yoshino. På den måten raffineres selv de aller minste detaljene til perfeksjon.

Resultatet er en lang rekke med supre anmeldelser fra all verdens kjente hi-fi-magasiner samt en hel del priser, som for eksempel den ettertraktede og prestisjefylte europeiske EISA Award 2019-2020 for beste platespiller til UltraDeck.

MoFi gjør platespilleren din enda bedre

I tillegg til de fantastiske platespillerne og pickupene kan du også få høykvalitets tilbehør til vinylavspilling fra MoFi. Dette tilbehøret kan du bruke til å forbedre prestasjonene fra enhver platespiller, også de som kommer fra andre produsenter. Du kan for eksempel velge mellom to avanserte RIAA-forsterkere, der den mest eksklusive – UltraPhono – er utstyrt med en integrert Klasse A hodetelefonforsterker som setter prikken over i-en.

De massive platestrammerne og dempeføttene fra MoFi er også utviklet i samarbeid med spesialistene fra HRS. Til platestrammerne har HRS utviklet en ultratung polymer som har en helt unik evne til å suge opp og eliminere alle vibrasjoner, samtidig som platestrammerens vekt sikrer optimal kontakt med underlaget. Dempeføttene er opprinnelig designet for platespillerne UltraDeck og StudioDeck, men de har vist seg så effektive at det har blitt stor etterspørsel til bruk med andre hi-fi-komponenter også.