Hopp til innhold
NAD
Effektforsterker

NAD C275BEE

14 998,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Råsterk effektblokk som gir deg plenty med krefter og ekte hi-fi-lyd. Kan med sine 2 x 150 watt drive selv de tyngste høyttalere uten problemer.

Les mer:

Beskrivelse

NAD C275BEE – en ulv i skinnjakke

  • Kan drive nesten ethvert høyttalersystem
  • Hölmgren ringkjernetrafo og PowerDrive
  • Meget tung og stabil mekanisk oppbygning
  • Kan brokobles for 330 watt i mono
  • Automatisk av/på

C275BEE er en vanvittig stereo-effektforsterker, som både gir deg tilnærmet ubegrenset med krefter og hi-fi-prestasjoner i toppklasse. Dermed kan du velge nesten fritt blant markedets høyttalere, alt ettersom du er ute etter enorme lydtrykk eller krystallklar feinschmecker-lyd.

En god effektforsterker som C275 blir en trofast følgesvenn i mange år. Sammen med et par gode høyttalere er det faktisk blant de mest "fremtidssikre" produktene du kan kjøpe i dagens hi-fi-univers.

Massiv effekt uansett konfigurasjon

C275BEE er identisk med effektforsterkerdelen i den integrerte C375BEE-forsterkeren, og yter 2 x 150 watt i 4/8 ohm med begge kanaler i drift samtidig. Den kan også brokobles til et formidabelt kraftverk av en monoforsterker med over 330 watt kontinuerlig effekt - og en dynamisk effekt på svimlende 1200 watt i 4 ohm!

C275BEE kan kombineres med både C165 forforsterkeren og C375BEE. Dessuten er den velegnet som oppgradering til hjemmekinoforsterkere og - receivere. C275 kobles til pre-out-utgangene og kan f.eks. ta seg av driften av fronthøyttalerne i hjemmekinoen. Det vil i de fleste tilfeller gi en stor forbedring av lydkvaliteten, særlig når du spiller musikk i stereo.

C275BEE er også en fantastisk opgradering til et Sonos-system, hvis du ønsker mer effekt og høyere lydkvalitet, enn Sonos egen ZP120-forsterker kan levere. Her kan du i stedet velge en passiv ZonePlayer 90 og koble den til C275BEE. På denne måten får du prestasjoner, som uten problemer kan hamle opp med et tradisjonelt stereoannlegg i den virkelige tunge klassen.

C275BEE har auto tend/slukk, så du ikke behøver å tenke på betjening eller energispild til daglig. Og du får samtidig god mulighed for å gemme forsterkeren vekkk, f.eks. bak skapet i ditt hi-fi-møbel.*

NAD C275BEE fås i grafitt finish

NAD – Music First

Når det kommer til lydkvalitet, kan du i prinsippet ikke få for mye effekt. Effekt handler ikke bare om lydstyrke, men også om å kunne spille rent uten hørbar forvrengning. Når en forsterker blir bedt om mer effekt enn den kan levere, har den kun ett svar: forvrengning!

Den høye lydkvaliteten i C275BEE starter i den massive strømforsyningen, som i dette tilfellet er utstyrt med en svært kraftig Hölmgren ringkjerne-trafo. Sammen med PowerDrive-teknologien gir det deg en ekstremt strømsterk effektdel, som uten problemer kan drive selv notorisk "vanskelige" høyttalere til nivåer som hadde sprengt sikringene i de fleste konkurrentene.

Bi-amping og brokobling

C275BEE er perfekt for bi-amping av høyttalerne dine. Ved å bruke en ekstra effektforsterker, så du kan skille bass/mellomtone og diskant, får du en hørbart renere lyd fra systemet ditt. Hvis du aldri kan få nok effekt, kan du alternativt velge å brokoble C275BEE til 330 watt i mono - med en dynamisk effekt på 1200 watt i 4 ohm! Med en tilsvarende konfigurert C375BEE - eller en ekstra C275BEE - har du mer enn nok krefter til å drive selv det tyngste høyttalersystemet til trommehinnedestruerende nivåer, selvfølgelig med hi-fi-kvaliteten i behold.

Merk at C275BEE effektforsterkeren kun kommer i NADs klassiske grafitt-finish. hvis du har planer om brokobling eller bi-amping, bør du velge C375BEE i denne finishen hvis du vil at de to enhetene skal matche visuelt.

Unike detaljer utgjør suveren lyd

De eksklusive BEE-initialene indikerer at NADs legendariske sjefskonstruktør Bjørn Erik Edvardsen har satt sine forseggjorte fingeravtrykk på C275BEE. Det gjelder for eksempel BEE Clamp, som forbedrer stabiliteten under vanskelige belastninger, samt det patenterte feedback/feedforward-kretsløpet for eliminering av forvrengning (”Distortion Canceling Circuit”).

En virkelig gjennomtenkt detalj er muligheten for å regulere følsomheten på linjeinngangen. Ved hjelp av en enkel kontroller kan du dempe nivået, slik at den samlede lydstyrken aldri overgår et angitt maksnivå. Dette kan være svært praktisk i et bi-ampingoppsett, men også i installasjonsløsninger og andre steder hvor du typisk ønsker å beskytte de tilkoblede høyttalerne mot overbelastning.

PowerDrive gir nerve og realisme i musikken

Grunnen til at NAD-watt er helt annerledes enn andre watt, finner du i særdeleshet i den massive strømforsyningen. En overdimensjonert Hölmgren-ringkjernetrafo og NADs unike PowerDrive-teknologi får C275BEE til å låte mye kraftigere enn den oppgitte effekten antyder.

Enkelt forklart sørger PowerDrive for at forsterkeren og strømforsyningen fortløpende tilpasser seg den elektriske belastningen fra de tilkoblede høyttalerne, slik at forholdet mellom strøm og spenning hele tiden er optimalt. Nesten på samme måte som en bil skifter gir, alt etter hvorvidt den kjører i opp- eller nedoverbakke. PowerDrive gir nerve og realisme til musikkens dynamiske utladninger.Og med en maksimal strømkapasitet på mer enn 50 ampere, skal det helt ekstreme forhold til før C275BEE blir andpusten.

Soft Clipping beskytter høyttalerne dine

Soft Clipping er nok en unik funksjon på NADs forsterkere og receivere. Når en forsterker presses ut over sin effektmessige kapasitet oppstår forvrengning og andre ulyder, som kan skade høyttalerne dine. Særlig diskanten er i fare for å bli brent av disse uønskede forvrengningene. Når du presser en NAD-forsterker til det ytterste, kobler Soft Clipping-kretsløpet inn og myker opp forvrengningen, slik at den blir snillere med høyttalerne. Derfor låter NAD bedre ved svært høye volum, og samtidig forminskes risikoen for at du trenger nye diskantelementer etter neste fest!

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

  • Kan drive nesten alle høyttalersystemer
  • Svært tung og stabil mekanisk konstruksjon
  • Kan brokobles for enda større effekt

Begrensninger

  • Krever sin plass i hylla

Tilbehør til NAD C275BEE

Tekniske spesifikasjoner

Utgangseffekt 4 ohm150 watt
Utgangseffekt 8 ohm150 watt
Forvrengning0,008%
Signal-støy-forhold102 dB
Dynamisk effekt250 watt

Anbefalte produkter