Hopp til innhold
89 998,-stk
Forventet på lager mandag 8. juli 2024
Hjemmekino i ekte high-end-klasse med perfekt lyd og eksklusiv finish. Avansert og audiofil digital romkorreksjon med Dirac Live.

Les mer:

Beskrivelse

NAD M17 V2i – digital surroundprosessor med enestående lydkvalitet, Dolby Atmos, integrert Bluesound, AirPlay 2, MDC-oppbygging og design i verdensklasse

 • Fremragende lydkvalitet til både filmlyd og musikk
 • Svært eksklusivt og solid design med touch-panel og finish i aluminium
 • MDC-moduloppbygging
 • Avansert Dirac Live digital romkorreksjon (fullversjon)
 • AirPlay 2 og full integrasjon med multiromssystemet Bluesound (med wi-fi, Bluetooth, Spotify Connect, TIDAL, nettradio m.m.)

M17 V2i er en high-end digital surroundforforsterker/-prosessor som gir deg en fantastisk fleksibilitet og mulighet for å oppnå multikanals filmlyd i den absolutte high-end-klassen. I denne generasjonen får du også integrert AirPlay 2 musikkstreaming og støtte for Dolby Atmos og DTS:X, slik at du kan bruke takhøyttalere og nyte de nyeste surroundformatene med høydedimensjon i uovertruffen kvalitet.

Designet er utført i massivt aluminium med en forrykende finish som bare må oppleves. Det elegante touch-frontpanelet er også en detalj som bidrar til å løfte helhetsinntrykket opp i luksusklassen når du styrer M17 V2i direkte på apparatet. Med innebygget Bluesound kan du nyte all verdens streamingmusikk via f.eks. Spotify Connect, TIDAL (inkl. 24-bit MQA) eller nettradio. Og du kan enkelt utvide Bluesound-systemet ditt med trådløse høyttalere og musikkstreamere i hele hjemmet.

Dirac Live audiofil digital romkorreksjon

I tillegg til Dolby Atmos og DTS:X inkluderer M17 V2i også en fullversjon av det avanserte Dirac Live-systemet for digital romkorreksjon. Med en medfølgende, kalibrert målemikrofon og PC-en din kan du måle lydresponsen i 9 forskjellige posisjoner i lytterommet før systemet kompenserer for problemer som måtte oppstå i samspillet mellom rom og høyttalere. Dette kan for eksempel være bassresonanser eller for skarp lyd i høyere frekvensområder. 

Dirac Live kan gi en markant forbedring av surroundlyden, og systemet er globalt anerkjent for sine gode audiofile kvaliteter, som har gjort det svært populært i kinoer, lydstudioer, luksusbiler og andre krevende sammenhenger.

M17 V2i er tilgjengelig i aluminiumsfinish. Programmerbar systemfjernkontroll følger med (HTRM 2).

NAD M17 V2i – kompromissløs lyd under alle forhold med Dynamic Headroom Scaling

Den geniale og unike ”Dynamic Headroom Scaling”-funksjonen i M17 V2i vrir den siste dråpen av lydkvalitet ut av ethvert lydformat. Dette skjer ved at man kontinuerlig justerer ”reservene” i den digitale signalbehandlingen med hensyn til kildematerialet.

I tradisjonelle design må man operere ut ifra fra et forhåndsdefinert worst-case-scenario i den digitale signalbehandlingen. Dette vil typisk være de maksimale kravene som stilles av full surroundprosessering og postprosessering. For å få tilstrekkelige reserver, vil den reelle oppløsningen i 24-bit-signalveien ofte være så lav som 12-14 bits. Og den definerte grensen vil påvirke alle signaler, enten det er nødvendig eller ikke. Du får med andre ord ikke utnyttet det fulle potensialet i kildematerialet.

Denne digitale ”flaskehalsen” er både normal og akseptert i vanlige konsumerprodukter, men den er svært uheldig i et high-end-produkt der du med rette skal kunne forvente den absolutt beste lydkvaliteten. Med Dynamic Headroom Scaling justerer M17 V2i kontinuerlig de digitale reservene i signalbehandlingen basert på kildematerialets krav. Du utnytter dermed kreftene i prosessoren til fulle og vil alltid få den beste mulige oppløsningen, uansett signalkilde – en enorm lydmessig gevinst!

State-of-the-art digital signalbehandling

Med to høyhastighets 24-bit DSP-er gir M17 V2i krystallklar lydgjengivelse som overgår 32-bits ”floating point”-design som ellers er normen i denne klassen. Når dette kombineres med full 24-bit/192 kHz A/D og D/A konvertering, skjønner man at M17 V2i yter full rettferdighet til de aller beste lydformatene, både i dag og i årene som kommer. Konverterne er av state-of-the-art-kvalitet og kommer fra anerkjente produsenter som Burr-Brown, Wolfson og AKM.

Uvanlig nok har NAD valgt å benytte en rekke to-kanals DAC-er i stedet for 8-kanalstypen som sitter i mange av de konkurrerende produktene. Denne løsningen gir rett og slett bedre lydkvalitet og er uten tvil verdt den ekstra prisen på et high-end produkt som M17 V2i.

Ved stereolytting, f.eks. musikk fra CD, kan NADs unike EARS 2 surroundmodus identifisere rominformasjonen i kilden og fordele den på opptil 7 kanaler. EARS plasserer deg midt i musikken på en avslappet og naturlig måte, langt mer overbevisende enn de primitive ”konsertsal”- eller ”stadion”-innstillingene som du finner andre steder. Dette er NAD i et nøtteskall: Du lytter ikke til spesifikasjonene, men til musikk og lyd.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Fremragende lydkvalitet til både filmlyd og musikk
 • MDC-oppbygging
 • Meget eksklusivt og solid design med touch-panel og finish i aluminium
 • Støtter Dolby Atmos og DTS:X
 • Avansert Dirac Live digital romkorreksjon (fullversjon)
 • AirPlay 2
 • Full integrasjon med multiromssystemet Bluesound (med wi-fi, Bluetooth, Spotify Connect, TIDAL, nettradio m.m.)
 • Støtter 24-bit musikkstreaming i MQA-format gjennom Bluesound (f.eks. TIDAL HiFi)
 • To synkrone HDMI-utganger
 • Balanserte utganger for alle 11 kanaler
 • Programmerbar systemfjernkontroll medfølger

Begrensninger

 • Ingen analoge videoinnganger
 • Ikke støtte for Auro 3D
 • Ingen integrert videoprosessering
 • Ikke samtidig kalibrering for to subwoofere
 • Ikke dedikert utgang for hodetelefoner
 • Platespiller krever separat RIAA-forsterker
 • Ikke dedikert app-styring (streamingmusikk og volum kan styres fra Bluesound-appen)

Tilbehør til NAD M17 V2i

M28
Flerkanals effektforsterker
69 999,- / Stk
C55
Effektforsterker til installasjon
83 998,- / Stk

Tekniske spesifikasjoner

Forsterkerkanaler11

Anbefalte produkter