Hopp til innhold
Pro-Ject
Platespiller

Pro-Ject X2

14 990,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Tung, audiofil high-end-platespiller med flott finish og toppkvalitet til minste detalj. Skjem bort platesamlingen din!

Les mer:

Beskrivelse

Pro-Ject X2 – tung audiofil platespiller med superkvalitet til minste detalj

 • Eksklusiv finish i lakk eller ekte trefiner
 • Klar til bruk med fabrikkmontert Pick it 2M Silver MM-pickup (Ortofon)
 • 9” tonearm i karbonfiber/aluminium (også svært egnet til audiofile MC-pickuper)
 • Elektronisk veksling mellom 33/45 omdr/min
 • Støvdeksel og RCA-kabel medfølger

X2 er en eksklusiv high-end-platespiller som kan leve opp til nivået i selv svært ambisiøse hi-fi-anlegg. Du får svært avanserte tekniske løsninger, og med det lekre og stilrene designet kan X2 bli en perle i innredningen din, uten at den legger beslag på all oppmerksomheten. Hvis du virkelig mener alvor med vinyl, og det samtidig gjerne skal se bra ut, så er X2 et fremragende valg.

I forhold til den enklere modellen X1 er både chassiset og platetallerkenen kraftigere dimensjonert på X2. Tonearmen er også en lengre og tyngre 9”-utgave, som også gir optimale arbeidsforhold for en audiofil Moving Coil-pickup. Dermed ligger alt til rette hvis du på et tidspunkt får lyst til å bevege deg inn i den helt kompromissløse klassen.

Plinten er lakkert med hele åtte lakkstrøk for en ekstra dyp og lekker finish. Alternativt kan du velge den utrolig elegante utgaven i ekte valnøttfiner. Brukervennligheten er også på topp. Her får du nemlig elektronisk ’Speed Box’-veksling mellom 33/45 omdr/min, slik at du ikke trenger å flytte reimen manuelt med fingrene, som på mange andre high-end-platespillere.

Kjøreklar i luksusklassen

X2 leveres klar til bruk med en eksklusiv, fabrikkmontert Pick it 2M Silver MM-pickup som legendariske Ortofon har utviklet og produserer spesielt til Pro-Ject. Spolene er her viklet i rent sølv i stedet for vanlig kobber – en kostbar løsning som gir lyden enda mer dynamikk og detaljer. Når nålen er slitt, så kan du kjøpe en ny nålemodul separat, slik at du både sparer penger og slipper å slite med å bytte hele pickupen.

Alternative motvekter kan kjøpes som ekstrautstyr, og med utallige muligheter for finjustering kan du optimalisere X2 til de aller fleste pickuper på markedet. Den inkluderte signalkabelen er av svært høy kvalitet, men kan byttes ut til en type hvis du skulle ønske det.

X2 fås med lakkert finish i sort (høyglans eller satengmatt), hvit eller ekte valnøttfiner. Støvdeksel, pickup og RCA-signalkabel medfølger.

GRATIS MONTERING: Hvis du kjøper en ny pickup hos HiFi Klubben, så monterer vi den på platespilleren din gratis. Vi kan også levere en rekke andre produkter fra Pro-Ject i tillegg til de som er vist på hjemmesidene våre. Kontakt din lokale butikk for mer informasjon.

Resonanser ingen adgang

Plinten på X2 er laget i tung og resonansdempende MDF, som gir en urokkelig stabil base for de øvrige komponentene. Den ultra-støysvake motoren er mekanisk avkoblet fra chassiset med et presisjonstunet TPE-belte, og hastigheten styres elektronisk fra en innebygget DC/AC-generator, som sammen med ’Speed Box’-kontrollen gir en svært ren og stabil strøm til motoren.

Den ekstra tykke 30 mm akryl-platetallerkenen veier respektable to kilo, noe som gjør at den bidrar effektivt til å drepe resonanser og vibrasjoner, samtidig som den ser bra ut. De kraftige føttene i aluminium og TPE-gummi isolerer mot vibrasjoner fra underlaget, og de kan justeres i høyden, slik at du uten problemer får din X2 perfekt i vater.

Tonearmen er en eksklusiv og resonansdød sandwich-konstruksjon av karbonfiber og aluminium med pickup-hus og armrør bygget i ett. Basen er i aluminium for maksimal stabilitet, og du kan justere både azimut og loddrett sporingsvinkel for helt perfekt kontakt mellom nålen og platerillen. På den tunge plattformen får denne elegante armen virkelig mulighet til å leve ut hele potensialet sitt, uansett hvilken pickup du velger å montere på den.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Eksklusiv finish i lakk eller ekte trefiner
 • Ekstra tung og resonansdød platetallerken i akryl
 • Klar til bruk med fabrikkmontert Pro-Ject Pick it 2M Silver MM-pickup (Ortofon)
 • 9” tonearm i karbonfiber/aluminium (også svært egnet til audiofile MC-pickuper)
 • Elektronisk veksling mellom 33/45 omdr/min
 • Justerbare, TPE-dempede aluminiumsføtter
 • Støvdeksel og RCA-kabel medfølger
 • Erstatningsnål til den inkluderte pickupen kan kjøpes separat
 • Håndbygget i Europa

Begrensninger

 • Ikke integrert RIAA-forsterker

Reviews

Tilbehør til Pro-Ject X2

Tekniske spesifikasjoner

AutomatiseringNei
DrevetReim
Hastighet33, 45
PickuptypeMoving Magnet
Pickup2M Silver MM
RIAA-forforsterkerNei
Effektiv tonearmlengde9"
Effektiv armvekt13,5 g

Anbefalte produkter