Hopp til innhold
Sony
OLED-TV

Sony XR-48A90K

19 990,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

48” 4K OLED-TV med suveren bildekvalitet, 4K Cognitive XR-prosessor og eksklusiv metallfinish. En TV-opplevelse fra øverste hylle.

Les mer:

Beskrivelse

Sony XR-48A90K – 48” 4K OLED-TV med 4K Cognitive XR processor, suveren bildekvalitet og eksklusiv metallfinish

 • XR Triluminos Pro 4K OLED bildepanel
 • 4K Cognitive XR processor / OLED XR Contrast Pro
 • Eksklusiv metallfinish, også på bakbelyst fjernkontroll
 • Høy lysstyrke til å være OLED-TV
 • Mange avanserte funksjoner for gaming

Sony XR-48A90K er en eksklusiv 48” 4K OLED TV med bildekvalitet, design og funksjoner fra øverste hylle. Det eksklusive Triluminos OLED-bildepanelet i kombinasjon med den avanserte 4K Cognitive prosessoren leverer en helt fantastisk bildegjengivelse med flotte, mettede farger, silkemyke bevegelser og perfekt sortnivå. Med XR-48A90K kommer du veldig nær Sonys overdådige A95K toppserie, og hvis du kan leve uten den nye QD-OLED-teknologien kan du fortsatt få en TV-opplevelse i verdensklasse her. 

Det medfølgende bordstativet kan stilles inn for å gi ekstra plass under skjermen, slik at det passer perfekt for en lydplanke. På den måten kan du oppgradere TV-lyden samtidig som du beholder det elegante utseendet.

Smarte lydfunksjoner for surround og stemmestyring

Det innebygde høyttalersystemet til Sony XR-48A90K kan fungere som en senterhøyttaler i surround hvis det mates direkte fra surround-mottakeren. Det gir deg ekstra muligheter til å lage et enkelt og møbleringsvennlig surroundoppsett, men dog ikke med helt samme lydkvalitet som en dedikert senterhøyttaler.

Med eARC kan du overføre ukomprimert surroundlyd inkl. Dolby Atmos gjennom den tilkoblede HDMI-kabelen. For eksempel til en hjemmekino eller en matchende lydplanke som er laget for å gjengi Atmos høydeinformasjon i lyden. Du kan stemmestyre TV-en via Google Assistant og med den innebygde mikrofonen både i skjermen og i den elegante bakbelyste metallfjernkontrollen. Støtte for stemmestyring på ditt lokale språk avhenger av hva den enkelte tjeneste tilbyr.

Massevis av underholdning med Google TV

Sony XR-48A90K har integrert Google TV, som gir deg et hav av spennende Smart TV-funksjoner med mange underholdningsforslag skreddersydd for din personlige smak. Her får du en suveren fleksibel og komplett Smart TV-opplevelse, og med opptaksfunksjonen via USB kan du også selv bestemme når du vil se favorittsendingene dine fra tradisjonelle TV-kanaler.

Sonys beste TV kommer med Bravia Core, som i en begrenset periode vil gi deg gratis streaming av en lang rekke filmtitler (inkludert en håndfull premierefilmer) i uovertruffen teknisk kvalitet. Du får også en rekke andre funksjoner, behind-the-scenes innhold m.m. Du kan lese mer om Bravia Core på Sonys egen nettside.

Sony XR-48A90K fås i Titanium Black metallfinish. Bakbelyst premium fjernkontroll med metallfinish medfølger.

OBS: HiFi Klubben anbefaler alltid å koble til en lydplanke, et par aktive høyttalere eller et separat stereo- eller surroundanlegg til TV-en din, slik at lyden kan leve opp til den gode bildekvaliteten når du for eksempel ser på film.

OLED – et spennende TV-alternativ

I en OLED-skjerm er det ingen bakbelysning bak panelet som på de konkurrerende LED/QLED-TV-ene. Med OLED er det de enkelte pikslene som sender ut lys, og dette gir mulighet for både superflatt design, lavt energiforbruk, perfekt sortnivå og ultrarask responstid.

I motsetning til QLED-TV kan OLED gjengi helt sort, fordi de riktige pikslene slukkes for å få helt sort gjengivelse. OLED har derimot ikke fullt så høy lysstyrke som de beste QLED-skjermene, og de trives derfor best i rom hvor det er litt kontroll over bakgrunnsbelysningen. Dette bør du ta med i betraktningen hvis du har en veldig lys stue. Du er alltid velkommen til HiFi Klubben dersom du er i tvil om den ene eller andre typen TV passer best for dine behov.

Google TV med Chromecast built-in – et uendelig univers av streaming

Chromecast er en genial funksjon som kommer med Google Smart TV-plattformen (Android TV). Med Chromecast innebygget i TV-en kan du ved hjelp av en telefon eler et nettbrett streame lyd og video fra de utallige onlinetjenestene som støtter funksjonen. Dette inkluderer bl.a. Netflix, HBO, YouTube og mange, mange flere. Du velger bare TV-en som mediespiller fra den aktuelle appen, så vil du få bildet på storskjermen mens du styrer det hele fra for eksempel nettbrettet (både Android og iOS).

Med Chromecast fungerer smarttelefonen/nettbrettet som fjernkontroll i stedet for som en mediespiller (på samme måte som for eksempel Spotify Connect). Selve avspillingen av mediene gjøres direkte i TV-en ved hjelp av hjemenettverket ditt. Det gir deg mye bedre batterilevetid, og hvis du for eksempel har sett en halv film på Netflix på toget hjem, kan du sette den på pause og lynraskt gjenoppta avspillingen på TV-en når du kommer hjem.

Auto Game Mode – forrykende gaming på storskjerm

Har du spillkonsoll eller PC koblet direkte til TV-en med HDMI, sørger Auto Game Mode for å optimalisere spillopplevelsen din ytterligere. Da går bildesignalet utenom flere av de innebygde prosessorene i TV-en, og du oppnår en lynrask respons akkurat som på PC-skjermen.

På A90K får du en rekke av de nyeste HDMI 2.1 funksjonen for gaming, blant annet VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) og HFR (High Frame Rate, 4K/120). Dermed kan du få fullt utbytte fra de nyeste spillkonsollene som f.eks. Xbox Series X og PlayStation 5. Du får også Auto HDR Tone Mapping og Auto Genre Picture Mode, som er laget spesielt for å optimalisere opplevelsen med PS5*.

Se det beste av verdens filmer og serier med streaming

Som eier av A90K kan du glede deg over å få tilgang til video-streamingtjenester som f.eks. Netflix. Med et abonnement får du tilgang til nesten ubegrensede mengder av film og TV-serier over nettet, og både lyd og bilde er i toppkvalitet inklusive et raskt voksende utvalg av film og serier i ekte 4K/UHD/HDR-kvalitet.

Opptaksfunksjon via USB – se TV når det passer deg

Med A90K kan du gjøre opptak av direkte-TV hvis du ønsker å se sendingene på et senere tidspunkt. Dette krever imidlertid at du investerer i en portabel USB-harddisk, som kan fås i fornuftige størrelser for noen få hundrelapper og som enkelt kan gjemmes ute av syne. Når den først er koblet til kan du i praksis glemme den helt. Opptaksfunksjonen gir deg en utrolig frihet i TV-hverdagen fordi du ikke lengre trenger å sitte klar i sofaen når sendingene starter. Du kan også lynraskt programmere ukens opptak via den elektroniske programguiden (EPG).

Som en eksklusiv detalj er A90K utstyrt med doble TV-tunere, slik at du kan ta opp en sending mens du ser på en annen. Vær oppmerksom på at TV-en kun har en CI-slot for kortleser, så minst én sending må være ukryptert (free-to-air). Du kan imidlertid fortsatt ta opp en kryptert TV-sending mens du ser på en Blu-ray/DVD-film via HDMI. Vær også oppmerksom på at du kun kan ta opp fra de innebygde digitale TV-tunerne. Du kan altså ikke ta opp fra videostrømmetjenester (f.eks. Netflix) eller fra Blu-ray.

Knivskarp digital billedkvalitet via antenne, kabel-TV og satellitt

A90K har innebygde DVB-T2, DVB-C og DVB-S2 tunere for knivskarpt og støyfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenne, kabel-TV og parabol/satellitt (Canal Digital). Du trenger derfor ikke en separat tuner-boks med tilhørende fjernkontroll for å nyte suveren digital bildekvalitet.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • XR Triluminos Pro 4K OLED bildepanel
 • 4K Cognitive XR prosessor / OLED XR Contrast Pro
 • Eksklusiv metallfinish, også på bakbelyst fjernkontroll
 • Integrert Acoustic Surface Audio+ lydsystem
 • Høy lysstyrke til å være OLED-TV
 • Mange avanserte funksjoner for gaming
 • Opptaksfunksjon med doble TV-tunere
 • Innebygget mikrofon for stemmestyring (Google Assistant)
 • Støtte for Dolby Vision

Begrensninger

 • Ikke QD-OLED bildepanel
 • Kun HDMI 2.1 på inngang 3 (eARC) og 4
 • Noen alternativer har enda høyere lysstyrke
 • Noen alternativer kan monteres tettere på veggen
 • Ikke timeshift/pausefunksjon

Tilbehør til Sony XR-48A90K

Tekniske spesifikasjoner

Oppløsning 4K Ultra HD
Skjermstørrelse48"
Skjermteknologi OLED
HDR-Formater Dolby Vision, HDR10, HLG
Skjermoppdatering 100 Hz
Bildeprosessor 4K Cognitive Processor XR
Game modeJa
Full / edge backlightDirect LED

Anbefalte produkter