Hopp til innhold
Audeze
Head-fi headset

Audeze LCD-2 Closed Back

13 490,-stk
Sort

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Opplev Planar Magnetic-prinsippet i sin reneste form, med massevis av varme og energi til musikken din. Lukkede head-fi modeller med god lydisolering.

Les mer:

Beskrivelse

Audeze LCD-2 Closed Back – lukkede Planar Magnetic hodetelefoner med en fornem stamtavle

 • Lukket konstruksjon med god lydisolering
 • Eksklusiv finish i metall og proteinlær
 • Enkle å drive i forhold til noen alternativer
 • Håndbygget på Audezes egen fabrikk i USA

LCD-2 Closed Back er eksklusive, lukkede over-ear Planar Magnetic som, akkurat som den åpne søstermodellen LCD-2 Classic, viser en rød tråd direkte tilbake til originalutgaven av den ikoniske LCD-2 bekledd i ekte treverk.

LCD-2 var i 2008 den aller første Audeze hodetelefonen på markedet og den opprinnelige modellen, uten de nye Fazor lydguidene, var kjennetegnet av en relativt varm klang med dyp og dynamisk bass. De 106 mm store driverne i LCD-2 Closed Back er også bygget uten Fazor-systemet som gjør at lyden minner meget om den ikoniske originalen. Closed Back og Classic har samme teknologi i grunnen samt samme lydkarakter, slik at valget primært står om hvorvidt du foretrekker en åpen eller en lukket modell.

LCD-2 Closed Back spiller varmt og energisk med en rytmisk driv som er helt i særklasse innen planar-hodetelefonkategorien. De har sin helt egen karakter, som kanskje ikke er alles favoritt, men om du er head-fi entusiast, liker planar-lyden og samtidig lytter til elektronika eller annen basstung musikk så kan LCD-2 Closed Back være hodetelefonene du har drømt om. Gi dem en virkelig god hodetelefon-forsterker, fyr opp yndlingsmusikken din, lukk øynene og nyt turen!

Kompromissløst og solid bygget

Planar Magnetic driverne i LCD-2 Closed Back er hele 106 mm i diameter, og derfor blir hodetelefonene nødvendigvis noe man legger merke til. Akkurat som den kostbare LCD-X er den også bestykket med det patenterte Fluxor magnetsystemet på begge sider av membranen, som er en av forklaringene på den høye vekten.

De store, håndsydde øreputene er utført i memoryfoam kledd med proteinlær. Hodebøylen er solid konstruert i metall og det brede designet fordeler vekten mykt og jevnt slik at den massive konstruksjonen oppleves langt mindre tyngende på hodet enn man umiddelbart skulle tro. Den fleksible, flettede lettvektskabelen er også med på å holde komforten oppe.

LCD-2 Closed Back fås i sort finish. 

Åpen eller lukket – hva er riktig for deg?

LCD-2 Closed Back er en lukket konstruksjon som skjermer godt mot omgivelsenes lyder. Mange head-fi entusiaster foretrekker åpne modeller fordi man helt unngår refleksjoner fra et kammer som kan påvirke membranens bakside og skape forvrengning. Det er teoretisk optimalt, men betyr til gjengjeld også at lyden slippes nesten fritt igjennom i begge retninger. Du kan tydelig høre dine omgivelser og dine omgivelser kan lytte med til musikken hvis du spiller høyt.

På grunn av fri flyt av lyd ut av klokkene så er åpne hodetelefoner ikke særlig egnet til lytting i støyende omgivelser. Hvis du har bruk for din helt egne oase hvor du alltid kan nyte musikken helt uforstyrret, kan en lukket modell som LCD-2 Closed Back være en bedre løsning.

Fluxor – patentert driver-teknologi i lydens tjeneste

LCD-2 Closed Back er bestykket med det patenterte Audeze Fluxor magnetsystemet. I dette designet løper det magnetiske feltet diagonalt i den enkelte magneten i stedet for på langs som normalt. Ved å montere disse unike magneter parvis kan man konsentrere magnetfeltet inn mot membransiden hvor det skal virke. På den måten kan hele magnetsystemet gjøres mindre og lettere, men det kan beholde den samme styrken. Til stor fordel for både design og lydkvalitet. 

På LCD-2 Closed Back er magnetsystemet dobbeltsidig slik at det virker på begge sider av membranen. Til forskjell fra den ennå mer eksklusive LCD-X har man dog utelatt de unike Fazor lydguidene i driverne. Det plasserer klangen mer i retning av de originale LCD-2 modellene, som ble konstruert før Fazor-teknologien ble utviklet. Resultatet er en noe varmere lyd hvor du ofrer litt av den aller fineste detaljeringen til fordel for en imponerende fyldig og dynamisk bass.

Lydkarakteren i hodetelefonene har mange fans, og spesielt om du lytter til mye elektronika, eller annen basstung musikk, så skylder du deg selv å oppleve LCD-2 Closed Back før du velger dine nye hodetelefoner.

Audeze Planar Magnetic – store drivere med stor lyd

Audeze er kjent verden over for deres Planar Magnetic hodetelefoner som er et veldig spennende alternativ til dynamiske konstruksjoner, slik som du ser fra de fleste andre produsenter. I en Planar Magnetic driver er det tradisjonelle systemet med membran og svingspole erstattet av en utrolig tynn folie hvor musikksignalet løper igjennom en påført metalleder som dekker hele arealet.

Membranen er omgitt av et meget kraftig magnetsystem av samme størrelse på begge sider i de største og mest eksklusive modellene. Når det elektriske signal løper over membranen vil magnetsystemet få folien til at bevege sig og omdanne signalet til hørbar lyd. Den fjærlette membranen reagerer ekstremt hurtig, noe som gir en suveren transientrespons over hele frekvensområdet. Samtidig gir det store membranareal en dyp og uanstrengt bassgjengivelse, og man unngår oppbrytnings- og impedansproblemer, fordi membranen drives synkront over hele arealet.

Mange fordeler og enkle å drive

På bunnlinjen har en Planar Magnetic konstruksjon flere fordeler som direkte kommer deg til gode. Den høye effektiviteten og den flate impedanskurven gjør hodetelefonene lettere å drive for forsterkeren, og det gir deg mange flere valgmuligheter enn med enkelte alternativer.

På minussiden krever den store membranen og magnetsystemet sin plass, og Audeze bruker alltid solide og resonansdempende materialer overalt. Det betyr at deres hodetelefoner hverken er de letteste eller mest kompakte modellene på markedet, men det glemmer du raskt når musikken spiller.

Et par med Audeze hodetelefoner spiller forbløffende godt på en alminnelig, høykvalitets forsterkerutgang, men de fortjener virkelig en skikkelig hodetelefonforsterker for å yte deres beste. Men så vil du til gjengjeld raskt oppdage hvorfor de har vunnet hjertene hos tusenvis av head-fi entusiaster over hele kloden.

Uansett sjanger og volum er lyden fra et par Audeze Planar Magnetic hodetelefoner alltid imponerende hurtige og presise, med massevis av detaljer samt en dyp og kontrollert bassgjengivelse. Noen mener at denne lydkarakteren ligger tettere på vår måte å oppleve lyd på i den virkelige verden, men det er et av spørsmålene entusiastene sikkert aldri blir enige om.

En ting er dog sikkert: Planar Magnetic er et fullgodt alternativ til andre high-end hodetelefoner og du skylder deg selv å oppleve de om du så bare er det minste interesserte i head-fi.

En opplevelse for livet

Et sett hodetelefoner som LCD-2 Closed Back er en investering for livet. Du vil aldri oppleve at de kommer til kort i noen som helst sammenheng og du kan fint regne med at de vil bli ved din side selv om du skifter ut resten av anlegget. Det eksklusive og tidløse designet er også basert på optimalt materialvalg og lydkvalitet fremfor tilfeldige trender. Det gir en ekstra garanti for at du aldri kommer til at angre på investeringen.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Lukket konstruksjon
 • God lydisolering med tanke på omgivelsene
 • Varm og energisk lydkarakter med dyp og dynamisk bass
 • Dobbeltsidig Fluxor magnetsystem
 • Enkle å drive i forhold til noen alternativer
 • Eksklusiv finish i metall og ekte lær
 • Håndlagd på Audezes egen fabrikk i USA

Begrensninger

 • Relativt høy vekt
 • Transportetui er ekstrautstyr
 • Noen alternativer har ennå finere detaljer i lyden

Tilbehør til Audeze LCD-2 Closed Back

Tekniske spesifikasjoner

HodetelefontypeOver-ear, Head-Fi
Aktiv støykanselleringNei
Frekvensområde10-50000 Hz
Følsomhet101 dB
MikrofonNei
Akustisk konstruksjonLukket
Impedans passiv70 ohm
BluetoothNei
Drivertype/-størrelse106 mm - Planar magnetic driver

Anbefalte produkter