Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Subwoofer

Bowers & Wilkins DB1D

59 998,-stk
Hvit Matt
Ukjent leveringstid
  -
Ubegrensede bassressurser under total kontroll – slik vil du oppleve B&Ws største subwoofer. 2000 watt med ufortynnet high-end-kvalitet!

Les mer:

Beskrivelse

Bowers & Wilkins DB1D – den ultimate high-end-subwooferen

DB1D er en kompromissløs high-end-subwoofer og den kraftigste aktive subwooferen som Bowers & Wilkins noensinne har laget. Den innebygde Klasse D-forsterkeren yter hele 2000 watt, og med to 12" ultrakraftige Aerofoil-basselementer er det rikelig med krefter til en overveldende dyp og dynamisk bassgjengivelse, selv i de mest vanvittige hjemmekinoer og high-end musikksystemer.

DB1D kan uten problemer følge med selv de største gulvmodellene i B&Ws egen kompromissløse 800 Series Diamond. Her vil den levere nyanser, detaljer, kontroll og tilpasningsmuligheter på et nivå som vil tilfredsstille selv de mest kresne av audiofile ører.

Den overdådige møbelfinishen matcher både 800- og 700-serien og sikrer at den visuelle siden av saken er i absolutt verdensklasse, uansett hvilken kombinasjon du velger. Du kan naturligvis også fritt bruke DB1D sammen med high-end-systemer fra andre produsenter.

Digital prosessor og innebygget romkorreksjon
De to 12" basselementene i DB1D er montert rygg mot rygg, og kabinettet er kompromissløst avstivet, slik at alle vibrasjoner elimineres, selv ved ekstreme lydtrykk. Den avanserte, innebygde, digitale forforsterkeren/prosessoren (DSP) sitter montert i en solid base av børstet aluminium, og den gir både ultrapresis respons og mulighet for å tilpasse lyden fra DB1D perfekt til enhver oppgave og ethvert lytterom.

Oppsettet gjøres rett fra smarttelefonen eller nettbrettet ditt (iOS/Android) gjennom den dedikerte DBSubwoofer-appen fra Bowers & Wilkins. Herfra kan du også kjøre Room EQ og definere dine personlige innstillinger.

DB1D fås med finish i høyglans sort, matt hvit og ekte rosentre-finer.

Massiv effekt og ultrakraftige Aerofoil-elementer
Subwooferne i DBD-serien fra Bowers & Wilkins er fullstappet til randen med avansert høyttalerteknologi. De to ultrakraftige elementene sitter montert rygg mot rygg i balansert konfigurasjon for å eliminere kabinettvibrasjoner. Vibrasjoner som skapes av det ene basselementet vil kanselleres av motsvarende vibrasjoner fra det andre. For å øke effekten av dette prinsippet ytterligere er magnetene på de to elementene også mekanisk festet til hverandre.

Alle de nye DBD-subwooferne bruker de samme unike Aerofoil-membranene som ble utviklet til den kostbare 800 Series Diamond. En Aerofoil-membran har en sandwich-oppbygning med to lag karbonfiber rundt et lag stivt, syntetisk skum. Denne konstruksjonen er utrolig stiv og sterk, samtidig som den er svært lett. Detaljene har her blitt finpusset spesielt til bruk i subwoofere, noe som blant annet er synlig i de forsterkede støvkappene og ekstra store svingspolene. Disse kan fint håndtere de enorme mengdene med effekt som den innebygde Klasse D-forsterkeren pumper ut i dem.

Selve effektmodulen er en Hypex Ncore Klasse D-konstruksjon. Dette prinsippet har forlengst demonstrert sitt fabelaktige potensial i en lang rekke gode hi-fi-forsterkere, og her er det brukt til å levere så mye rå og uforvrengt basskraft som mulig på så liten plass som mulig. Resultatet er spektakulært – toppmodellen DB1D leverer dobbelt så mye effekt som forgjengeren DB1, samtidig som de ytre målene har blitt mindre!

Digital forforsterker med praktisk app-styring
Alle modellene i DBD-serien er utstyrt med en helt nyutviklet og svært avansert digital forforsterker som gir en rekke nye muligheter. Den mest iøynefallende nyvinningen er at alt oppsettet og all styringen nå foregår rett fra smarttelefonen eller nettbrettet ditt med en veldig brukervennlig Bluetooth-basert app.

I appen kan du taste inn delefrekvens, volum og alle andre verdier som trengs for å få systemet ditt til å spille optimalt sammen. Du kan definere og lagre et sett med brukerinnstillinger for henholdsvis RCA- og XLR-innganger og optimalisere lydgjengivelsen til for eksempel filmlyd og musikk. Du skifter enkelt mellom innstillingene, enten med DBSubwoofer-appen eller gjennom 12V trigger. Du får også tilgang til den raffinerte, digitale romkorreksjonen (Room EQ).

Room EQ tuner lyden til ditt lytterom
Room EQ benytter seg av mikrofonen i smarttelefonen/nettbrettet ditt (iOS/enkelte Android-modeller). Appen guider deg gjennom de nødvendige målingene før den digitale prosessoren i subwooferen stiller inn frekvensgangen, slik at den tilpasses nettopp ditt lytterom. En prosess som tidligere har krevd både PC, spesialisert software og separat målemikrofon!

Med Room EQ kan du "temme" lavfrekvente resonanser i lytterommet. Denne unike funksjonen gir deg et markant mer sammenhengende og presist lydbilde i et større lyttevindu. Og det gjelder ikke bare i bassen, men også i det øvrige frekvensområdet, som påvirkes hørbart av uønskede resonanser. Når prosessen er fullført er subwooferen stilt inn til å fungere optimalt i lytterommet ditt. Hvis du ønsker det, så kan du bygge på videre med et full-range romkorreksjonssystem (Audyssey, RoomPerfect eller annet).

Dynamic EQ for avgrunnsdyp bass
Den avanserte, digitale prosessoren kan sammen med de svært kraftige forsterkerne utvide det brukbare frekvensområdet. Dermed kan en DBD-subwoofer spille langt under høregrensen, avhengig av det aktuelle volumnivået. Denne funksjonen kalles Dynamic EQ.

Med Dynamic EQ blir lydtrykket og musikksignalet konstant overvåket av prosessoren, som videre bestemmer hvor dypt subwooferen kan gå uten at elementene blir overbelastet. Ved moderat volum er det massevis av overskudd, og her kan det spilles helt ned til avgrunnsdype 10 Hz uten problemer. Hvis du på den annen side spiller veldig høyt, og det samtidig er mye dype lyder i signalet – for eksempel i HD-filmlyd – så vil Dynamic EQ helt umerket øke avrullingen i de aller dypeste frekvensene, slik at du kan bevare lydtrykket uten å skade subwooferen.

I praksis er det Dynamic EQ som definerer den største lydmessige forskjellen på de ulike DBD-subwooferne. Her bestemmes det nemlig hvor dypt subwooferen kan gå i forhold til lydtrykket. De grunnleggende kvalitetene er de samme i hele serien, men de store modellene kan spille både høyere og dypere på samme tid. Dermed er det i bunn og grunn bare størrelsen på lytterommet ditt samt lyttevanene dine som er av betydning. Lydkvaliteten er i trygge hender uansett hvilken modell du velger.

Dynamic EQ kjører helt av seg selv, slik at du kan konsentrere deg om å nyte den overlegent dype og presise basslyden i høyttalersystemet ditt. En genial B&W-funksjon som blant annet også er brukt med overbevisende resultater i den ikoniske Zeppelin-høyttaleren og den unike, kulerunde subwooferen PV1D.

Alle modeller har RS-232 inngang som tillater integrasjon med avanserte kontrollsystemer. Du får også to 12-volt triggere og justerbar, automatisk av/på-funksjon.

Tilbehør til Bowers & Wilkins DB1D

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde Hz (-3dB)10-350
Forsterker2000 watt
Størrelse på basselement12"
KabinettkonstruksjonLukket

Anbefalte produkter

EPICON 8
DALI EPICON 8
Gulvstående høyttaler
219 996,- / Par