Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Subwoofer

Bowers & Wilkins DB4S

24 998,-stk
Rosentre

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Varen inngår i et system eller pakke
Råsterk, potent eleganse og det perfekte supplement til et B&W 700-serie høyttalersystem. Også et godt valg til andre høykvalitetssystemer.

Les mer:

Beskrivelse

Bowers & Wilkins DB4S – råsterk og avansert subwoofer i eksklusiv finish til både filmlyd og musikk

 • Relativt kompakte mål
 • Imponerende dyp, dynamisk og presis dypbass
 • Eksklusiv møbelfinish i lakk eller ekte trefiner
 • Enkelt oppsett med dedikert app (iOS/Android)
 • Room EQ med app (iOS/enkelte Android)
DB4S er en eksklusiv og avansert high-end-subwoofer med et ultrakraftig 10" Aerofoil basselement og innebygget Klasse D-forsterkeren yter hele 1000 watt. Den er laget for å komplettere et høyttalersystem fra B&Ws egen 700-serie, og den kan uten problemer gi selv de største gulvmodellene i serien et solid tilskudd i den dypeste bassen.

Den overdådige møbelfinishen matcher også perfekt og sikrer at den visuelle siden av saken er i absolutt verdensklasse, uansett hvilken kombinasjon du velger. Du kan naturligvis også fritt bruke DB4S sammen med andre B&W-høyttalere og høykvalitets systemer fra andre produsenter.

Flesteparten av de tekniske løsningene i DB4S er identiske med dem du finner i B&Ws high-end DBD-serie. Den største forskjellen er at du i DB4S må "klare deg" med ett basselement i stedet for to. Til gjengjeld er du nede i en prisklasse som matcher 700-serien, og du har fortsatt krefter nok til å oppnå en vanvittig dyp og dynamisk bassgjengivelse til både filmlyd og musikk.

Digital prosessor, innebygget romkorreksjon og enkelt oppsett med app
Den avanserte, innebygde, digitale forforsterkeren/prosessoren (DSP) i DB4S gir både ultrapresis respons og mulighet for å tilpasse lyden perfekt til enhver oppgave og ethvert lytterom. Oppsettet gjøres rett fra smarttelefonen eller nettbrettet ditt (iOS/Android) gjennom den dedikerte DBSubwoofer-appen fra Bowers & Wilkins. Herfra kan du også kjøre Room EQ og definere dine personlige innstillinger.

DB4S fås med finish i høyglans sort, matt hvit og ekte rosentre-finer.

Massiv effekt og ultrakraftig Aerofoil-element
DB4S er fullstappet til randen med avansert høyttalerteknologi. Akkurat som i de enda mer eksklusive DBD-subwooferne bruker B&W den unike Aerofoil-membranen som ble utviklet til den kostbare 800 Series Diamond. En Aerofoil-membran har en sandwich-oppbygning med to lag karbonfiber rundt et lag stivt, syntetisk skum. Denne konstruksjonen er utrolig stiv og sterk, samtidig som den er svært lett.

Detaljene har her blitt finpusset spesielt til bruk i subwoofere, noe som blant annet er synlig i de forsterkede støvkappene og ekstra store svingspolene. Disse kan fint håndtere de enorme mengdene med effekt som den innebygde Klasse D-forsterkeren pumper ut i dem.

Selve effektmodulen er en Hypex Ncore Klasse D-konstruksjon. Dette prinsippet har forlengst demonstrert sitt fabelaktige potensial i en lang rekke gode hi-fi-forsterkere, og her er det brukt til å levere så mye rå og uforvrengt basskraft som mulig på så liten plass som mulig.

Digital forforsterker med praktisk app-styring
DB4S (og alle DBD-modellene) er utstyrt med en helt nyutviklet og svært avansert digital forforsterker som gir en rekke nye muligheter. Den mest iøynefallende nyvinningen er at alt oppsettet og all styringen nå foregår rett fra smarttelefonen eller nettbrettet ditt med en veldig brukervennlig Bluetooth-basert app.

I appen kan du taste inn delefrekvens, volum og alle andre verdier som trengs for å få systemet ditt til å spille optimalt sammen. Du kan definere og lagre et sett med brukerinnstillinger for henholdsvis RCA- og XLR-innganger og optimalisere lydgjengivelsen til for eksempel filmlyd og musikk. Du skifter enkelt mellom innstillingene, enten med DBSubwoofer-appen eller gjennom 12V trigger. Du får også tilgang til den raffinerte, digitale romkorreksjonen (Room EQ).

Room EQ tuner lyden til ditt lytterom
Room EQ benytter seg av mikrofonen i smarttelefonen/nettbrettet ditt (iOS/enkelte Android-modeller). Appen guider deg gjennom de nødvendige målingene før den digitale prosessoren i subwooferen stiller inn frekvensgangen, slik at den tilpasses nettopp ditt lytterom. En prosess som tidligere har krevd både PC, spesialisert software og separat målemikrofon!

Med Room EQ kan du "temme" lavfrekvente resonanser i lytterommet. Denne unike funksjonen gir deg et markant mer sammenhengende og presist lydbilde i et større lyttevindu. Og det gjelder ikke bare i bassen, men også i det øvrige frekvensområdet, som påvirkes hørbart av uønskede resonanser. Når prosessen er fullført er subwooferen stilt inn til å fungere optimalt i lytterommet ditt. Hvis du ønsker det, så kan du bygge på videre med et full-range romkorreksjonssystem (Audyssey, RoomPerfect eller annet).

Dynamic EQ for avgrunnsdyp bass
Den avanserte, digitale prosessoren kan sammen med de svært kraftige forsterkerne utvide det brukbare frekvensområdet. Dermed kan en DBD-subwoofer spille langt under høregrensen, avhengig av det aktuelle volumnivået. Denne funksjonen kalles Dynamic EQ.

Med Dynamic EQ blir lydtrykket og musikksignalet konstant overvåket av prosessoren, som videre bestemmer hvor dypt subwooferen kan gå uten at elementene blir overbelastet. Ved moderat volum er det massevis av overskudd, og her kan det spilles helt ned til avgrunnsdype 10 Hz uten problemer. Hvis du på den annen side spiller veldig høyt, og det samtidig er mye dype lyder i signalet – for eksempel i HD-filmlyd – så vil Dynamic EQ helt umerket øke avrullingen i de aller dypeste frekvensene, slik at du kan bevare lydtrykket uten å skade subwooferen.

Dynamic EQ kjører helt av seg selv, slik at du kan konsentrere deg om å nyte den overlegent dype og presise basslyden i høyttalersystemet ditt. En genial B&W-funksjon som blant annet også er brukt med overbevisende resultater i den ikoniske Zeppelin-høyttaleren og den unike, kulerunde subwooferen PV1D.

For maksimal fleksibilitet får du også RS-232 inngang som tillater integrasjon med avanserte kontrollsystemer samt to 12-volt triggere og justerbar, automatisk av/på-funksjon.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Relativt kompakte mål
 • Imponerende dyp, dynamisk og presis dypbass
 • Eksklusiv møbelfinish i lakk eller ekte trefiner
 • Enkelt oppsett med dedikert app (iOS/Android)
 • Room EQ med app (iOS/enkelte Android)

Begrensninger

 • "Bare" 1 x Aerofoil-element

Tilbehør til Bowers & Wilkins DB4S

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde Hz (-3dB)10-350
Forsterker1000 watt
Størrelse på basselement10"
KabinettkonstruksjonLukket

Anmeldelser


4.3
3 anmeldelser
5
1
4
2
3
1
2
0
1
1

Anbefalte produkter