Hopp til innhold
Hodetelefonforsterker

BURSON AUDIO Conductor 3X Reference

24 998,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Hodetelefonforsterker av høyeste klasse. En 7,5 W klasse A-forsterker og to high-end-digitalkonvertere gir adgang til head-fi-himmelen.

Les mer:

Beskrivelse

Burson Conductor 3X Reference – hodetelefonforsterker i toppklassen for audiofile spesialister

 • 7,5W Klasse A-forsterker
 • Balansert drift av high-end-hodetelefoner
 • Spesialbygde diskrete operasjonsforsterkere
 • Doble SABRE32/ESS9038Q2M digitalkonvertere
 • Audiofil USB-inngang med DSD512-støtte
 • Max Current Power Supply (MCPS)
 • Kan oppgraderes med enda bedre kretser fra Burson
 • Analoge lydinnganger

Burson Audio er nye i HiFi Klubben. I jakten på de beste mulige hodetelefonforsterkerne måtte vi helt på den andre siden av kloden, til Australia, for å finne noe som var bra nok. Men det var verdt turen!

Burson Conductor 3 lages i fire forskjellige utgaver. Ingen av dem er billige, men når man hører dem, så virker prisen mer enn rimelig. For dette er utstyr i en klasse for seg selv.

Burson Conductor 3X Reference er produsentens absolutte toppmodell. Balansert drift, audiofile DAC-er og analoge innganger. Det er ikke spart på noe.

Referansemodellen kan brukes med både analoge og digitale lydkilder. Ikke bare kan du koble yndlingshodetelefonene dine til den – det er også to par XLR-utganger, slik at du kan bruke den som DAC eller som digital forforsterker.

Analogdelen er bygget etter klassisk oppskrift med diskrete komponenter og klasse A-utgangstrinn. Dette er prinsipper som ville vært luksuriøse i en fullvoksen integrert forsterker. Men dette er ”bare” en hodetelefonforsterker – så det er ganske vanvittig. Forsterkeren kan levere hele 7,5 watt ved 16 ohms belastning. Dette er faktisk nok til å drive et par høyttalere!

Det er både en standard 6,3 mm hodetelefonutgang og en balansert XLR-utgang for hodetelefoner til balansert drift. Men det handler ikke bare om de rette tilkoblingene. Til forskjell fra den ikke-balansere utgaven er det to identiske forsterkertrinn per kanal i denne. Noe som også er grunnen til at utgangseffekten er dobbelt så høy ved balansert drift.

Digitaldelen er til splitter ny og håndplukket for at ESS lager noen av de beste DAC-ene. Og for å tvinge støy og forvrengning enda lenger ned er det to par ESS9038QM-DAC-er.

Den perfekte makkeren til PC-en

Burson har lagt mye kjærlighet i Conductor-seriens USB-inngang. De har brukt en kraftig XMOS-chip som kan få det fulle potensialet ut av Conductor-seriens digitale kretsløp. USB-inngangen støtter signaler opp til 32-bit/768 kHz og kan til og med spille av DSD 512-filer.

På fronten av forsterkeren sitter det også en inngang til mikrofon. Koble til de audiofile hodetelefonene dine og en separat mikrofon, så er du klar til gaming med lydkvalitet i en klasse som de færreste noen gang vil oppleve. Du kan også koble til headset som Audeze LCD-GX, en head-fi-hodetelefon med mikrofon for gaming, til forsterkeren.

Diskresjon – en æressak

Burson gjør ikke ting som de andre. Først og fremst er de innbitte motstandere av operasjonsforsterkere – altså de små, integrerte kretsløpene som brukes som ferdiglagde byggeklosser i nesten alle analoge hi-fi-apparater.

Operasjonsforsterkere er praktiske, siden man kan lage en forforsterker eller en analogdel til en CD-spiller med bare én enkelt av dem pluss en håndfull billige ekstra komponenter.

Det er bare ikke bra nok ifølge Burson. Problemet er at den begrensede overflaten på den lille silisium-klumpen, som et integrert kretsløp er laget av, ikke gir plass til komponenter av ordentlig kvalitet. Og siden alle komponenter er integrert i den samme chipen, kan de ikke testes eller pares individuelt.

I stedet for å konstruere hodetelefonforsterkere med vanlige diskrete komponenter har Burson Audio valgt å beholde formatet fra de integrerte kretsløpene – men bygge dem med diskrete komponenter av høy kvalitet. De blir temmelig store, men passer fortsatt i printsoklene til standard-operasjonsforsterkere.

Det betyr at Bursons diskrete operasjonsforsterkere kan brukes alle steder der man ville brukt en vanlig krets. Og det betyr videre at man kan oppgradere Burson-hodetelefonforsterkeren sin til enda bedre lyd ved å bytte ut operasjonsforsterkermodulene til dyrere varianter.

Burson Audio har i løpet av de siste 10 årene utviklet seks generasjoner av diskrete operasjonsforsterkermoduler, og de tilbyr dessuten varianter av de enkelte modellene i forskjellige pris- og kvalitetsklasser.

Klassekamp

Burson Audio har valgt å satse på klasse A-forsterkere som er kjent for god lyd og musikalitet – men også for høyt strømforbruk. Der en klasse D-forsterker gjør om minst ni tideler av den tilførte effekten til utgangseffekt, er det omvendt med klasse A-forsterkere: Her blir ni tideler av effekten avgitt som varme i kjøleribbene og bare en tidel kommer ut som lyd.

For at oppgaven ikke skal bli altfor lett, har Burson audio valgt å presse en klasse A-forsterker inn i et kabinett som er like kompakt som en moderne klasse D-forsterker. Dette kan bare la seg gjøre fordi det 6 mm tykke aluminiumskabinettet fungerer som én stor kjøleplate. Den rillede overflaten er ikke til pynt, men rett og slett den mest effektive måten å avlede varmen på.

SABRE32 DAC

Den skyhøye kvaliteten i forsterkeren er bortkastet hvis signalet som kommer inn i den er halvdårlig. Bursons hodetelefonforsterkere har alle innebygget digitalkonverter. Og de har valgt den som de anser som den beste i sitt slag, nemlig ESS SABRE32 9038QM. Sammenlignet med andre gode DAC-er, som Burr Brown PCM1793, leverer ESS 9038 høyere oppløsning og åpenhet, samt bedre dynamikk og klarhet. Det eneste som er bedre enn en ESS9038Q2M, er to ESS9038Q2M, så det er det de har puttet i Reference-modellen.

Trådløs kvalitet

Bluetooth er både populært og elsket, og begge deler med god grunn. Bluetooth er en lettvinn og praktisk måte å overføre lyd trådløst på, og alle mobiltelefoner og bærbare PC-er støtter det.

Dessverre er den vanlige Bluetooth-protokollen kvalitetsmessig begrenset, siden signalet komprimeres kraftig før det sendes ut. Dette gir en kvalitet som ligger tettere på MP3-filer enn på CD-kvalitet.

Løsningen på dette problemet er aptX-protokollen, som gir en betydelig bedre lydkvalitet enn den grunnleggende A2DP-protokollen, selv om lyden fortsatt er komprimert. Bursons hodetelefonforsterkere bruker den nyeste versjonen, som kalles aptX HD. Denne støtter høyoppløst lyd og har samtidig en langt høyere båndbredde. Det brukes fortsatt kompresjon, men lydkvaliteten er svært tett på CD-kvalitet. Så tett at man kan tillate seg å lytte trådløst uten å være redd for å ofre kvaliteten.

Strøm uten motstand

Noen produsenter sverger til gammeldagse, lineære strømforsyninger, der en massiv transformator omdanner 230 volt fra strømnettet til de lavere spenningene som skal brukes i forsterkeren. På grunn av den indre motstanden i transformatoren er det imidlertid vanskelig å levere strøm raskt nok til å følge variasjonen i musikken.

Bursons Max Current Power Supply (MCPS) unngår den tunge transformatoren og batterier av store ladekondensatorer ved å først reclocke nettfrekvensen til 170 kHz. Dermed flyttes støy og forstyrrelser til langt utenfor det hørbare frekvensområdet.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Klasse A-utgangstrinn
 • Tilkobling for både balanserte og ubalanserte hodetelefoner
 • Bygget med diskrete komponenter
 • Forsterkermodulene kan oppgraderes til enda bedre lyd
 • Doble ESS9038QM-DAC’er
 • Audiofil USB-inngang med støtte for opptil 32-bit/768 kHz
 • Pass-through for tilkobling til andre komponenter, som f.eks. effekttrinn
 • Kan drive selv de mest tungdrevne audiofile hodetelefoner
 • Elegant og robust aluminiumsfinish

Begrensninger

 • Ingen tonekontroller
 • Tilkobling for "bare" ett par hodetelefoner

Tilbehør til BURSON AUDIO Conductor 3X Reference

Tekniske spesifikasjoner

Trådløs overføringBluetooth-inngang

Anbefalte produkter