Hopp til innhold

Hodetelefonforsterker

5 produkter
Viser 5 produkter ut av 5

Hodetelefonforsterker – ren og klar overføring av lyd

Med alle de mulighetene vi har i dag for å få lyd rundt oss og direkte i ørene, er det nesten ergerlig å ikke få så mye som mulig ut av lyden. Selv om du har investert i et par lekre hodetelefoner er det ikke gitt at du rent faktisk får den lyden ut av dem som du har betalt for. Din mobiltelefon, PC eller andre enheter kan nemlig sette en begrensning for den lyden som faktisk når ørene dine.

Løsningen? En smart forsterker til hodetelefoner, som sørger for en helt ren og klar overføring av lyden fra din spiller til hodetelefonene. Alt etter hvilken type hodetelefonforsterker du velger, kobler du den enten til en mobil eller stasjonær enhet. Det kan være en bærbar PC, en høyttaler med forsterker, en stereoforsterker eller hva du nå velger å spille musikken din på. Uansett hvilken løsning du velger, vil du klart kunne høre forskjellen. Hodetelefonforsterkere finnes i flere utgaver med forskjellige funksjoner, så du kan finne en modell som gir deg det du har bruk for.

Trenger jeg en hodetelefonforsterker?

Hvis du vil ha den absolutt beste lyden fra hodetelefonene dine, bør du investere i en hodetelefonforsterker. Er du svært pasjonert og drømmer om best mulig lyd, kan du nesten ikke leve uten en hodetelefonforsterker, særlig ikke hvis du har valgt ett par av de uovertrufne head-fi hodetelefonene som utgjør eliten innen hodetelefoner. De gir deg en helt fantastisk lydkvalitet som du normalt bare finner i de beste høyttalerne, men de krever en god hodetelefonforsterker hvis de skal yte sitt beste.

Behovet for en hodetelefonforsterker avhenger også av de enhetene du har. Noen operativsystemer og enheter har en mye bedre innebygget lydkvalitet og muligens også en innebygget forsterker, som gjør at lyden er relativt god, men ikke perfekt. Andre PC-er, mobiltelefoner og diverse enheter har forferdelig lyd, så ille at det er direkte synd på høretelefonene dine; hvis du ikke investerer i en forsterker til dem.

D/A konverter som hodetelefonforsterker

Alle digitale lydkilder som mobiltelefoner, PC-er og nettbrett krever en såkalt D/A konverter, eller DAC (Digital-to-Analog Converter) i en utgave som er spesielt laget for å få lyden ut til dine hodetelefoner. En D/A konverter omdanner den digitale lyden fra for eksempel din TV, så du kan høre den analogt i dine høyttalere, eller fra din telefon til dine hodetelefoner. D/A-konverteren kan være innebygget i spilleren, men hvis det skal være en god en, skal den som regel skaffes separat. Her er det utallige løsninger, alt fra små mobile enheter på størrelse med en USB-nøkkel og opp til kostbare separate høretelefonforsterkere med innebygget DAC og de aller fineste tekniske løsningene som penger kan kjøpe.

Stasjonær eller mobil hodetelefonforsterker med USB

Overordnet sett er det to metoder for å koble din forsterker til dine hodetelefoner: Stasjonær tilkobling og mobil tilkobling med USB. Førstnevnte ligner det de fleste forbinder med en alminnelig forsterker, nemlig en liten boks med dreieknapper og utgang til forskjellige kontakter – for eksempel en hodetelefonkontakt. Med en stasjonær hodetelefonforsterker kan du bare lene deg tilbake hjemme i lenestolen og nyte den fremragende lyden som strømmer gjennom kablene til dine hodetelefoner. Er kablene dine lange nok, kan du ha forsterkeren stående ved din TV eller i en reol, selv om du sitter i kosehjørnet. Og du kan velge fritt mellom å koble til din spiller analogt eller digitalt, for eksempel via USB.

En mobil forsterker til hodetelefoner kobles for eksempel til din mobiltelefon via USB og den er normalt heller ikke noe større enn en USB-plugg. Det er den perfekte løsningen når du er ute på farten og vil ha god lyd i hodetelefonene. Den lille forsterkeren kan bare legges i lommen, sammen med din telefon, så får du en støyfri ren lyd servert rett i øregangene.

Boost lyden med en forsterker til hodetelefoner

Besøk HiFi Klubben både på nett og i en fysisk butikk og lær mer om de fete mulighetene en forsterker til hodetelefoner gir, så du kan få best mulig lyd ut av dine hodetelefoner. Ta gjerne med din mobiltelefon, tablet eller PC, så du kan høre hva de forskjellige forsterkerne kan gjøre for lyden i dine hodetelefoner. Det er nemlig en super måte å bli sikker på, at du kommer hjem med den helt rette hodetelefonforsterkeren.