Hopp til innhold
DALI
Senterhøyttaler

DALI RUBIKORE CINEMA

23 498,-stk
High Gloss Black
Forventet på lager fredag 21. juni 2024
Fullfør RUBIKORE hjemmekinoen din med en audiofil senterhøyttaler, som kombinerer imponerende lyd med finish i toppklasse.

Les mer:

Beskrivelse

DALI RUBIKORE CINEMA – senterhøyttaler og fronthøytaler til din RUBIKORE hjemmekino

 • Velegnet som både senter- og fronthøytaler
 • Åpen og uanstrengt gjengivelse av dialog, detaljer og filmeffekter
 • Kan plasseres både vannrett og loddrett med roterbar diskantmodul
 • Teknologier nedarvet fra flaggskipet DALI KORE
 • Eksklusiv finish i lakk eller ekte trefinér

RUBIKORE CINEMA er RUBIKORE-seriens senterhøyttaler, som på imponerende vis håndterer dialog og filmeffekter i RUBIKORE-hjemmekinoen din, uansett om du bruker den i alle frontkanalene eller sammen med en av de andre kompakte eller gulvstående modellene i RUBIKORE-serien.

Bruker du stereoanlegget til TV-lyd, kan RUBIKORE CINEMA gi deg fremragende tokanals hi-fi-lyd både til musikk og film. Og har du en full surround-hjemmekino, kan du bruke RUBIKORE CINEMA både i venstre, høyre og senterkanal, og oppnå et storslått resultat, selv uten separat subwoofer.

RUBIKORE CINEMA er bestykket med hele to stykk av den eksklusive 6,5” SMC Clarity Cone bass/mellomtone-enheten, som også sitter i RUBIKORE 2. Den leverer en imponerende dyp og dynamisk bass, og den er perfekt integrert med diskanten, så du vil aldri savne detaljer i musikken. DALIs eksklusive doble hybrid-diskant gir et suverent velloppløst lydbilde helt uten aggressivitet, og med fremragende vannrett spredning, så du ikke absolutt må sitte rett foran høyttalerne.

Opplev surround som i lydstudioet

Hybrid-diskantmodulen kan roteres 90 grader, så den eksklusive bånddiskanten også yter optimalt ved vannrett plassering av høyttaleren, for eksempel ved bruk som senterhøyttaler under TV-en din eller et lerret. Når du bruker RUBIKORE CINEMA i alle frontkanalene, har du den samme oppsetning som i lydstudioet som opprinnelig mikset filmlyden. Med helt like høyttalere får du nemlig den optimale sammenhengen i lydbildet og dermed den helt autentiske lydopplevelsen.

RUBIKORE CINEMA fås med finish i lak eller ekte trefinér.

RUBIKORE – high-end kvaliteter til prisbevisste entusiaster  

Med RUBIKORE har DALI jobbet hardt og målrettet for å overføre kvalitetene fra deres kostbare KORE og EPIKORE high-end modeller til en ny serie for mere prisbevisste entusiaster. Hvis du er DALI-fan, vil du uten tvil gjenkjenne det grunnleggende kabinettdesignet fra de populære RUBICON-modellene, men RUBIKORE rommer så mange nyskapelser, at du lett kan se den som en helt ny høyttalerserie med prestasjoner på et markant høyere nivå.

Linear Drive og SMC – et unikt magnetsystem

Bass/mellomtone-enhetene i RUBIKORE bygger på en forenklet utgave av DALIs revolusjonerende og patenterte «Linear Drive» magnetsystem, som opprinnelig ble utviklet til EPICON, og senere forfinet i KORE og EPIKORE. Linear Drive omfatter både et unikt design av magnetmotoren og det revolusjonerende SMC-magnetmateriale (Soft Magnetic Composite).

SMC er basert på presset jernpulver, og det er så lite elektrisk ledende (10.000 ganger mindre enn jern), at der ikke oppstår forvrengning som følge av hvirvelstrøm (ulineær, frekvensavhengig og hastighetsavhengig oppbremsing) i spolens kjerne. SMC har kort sagt lineære magnetiske egenskaper i hele frekvensområdet, og eliminerer dermed en lang rekke forvrengningsprodukter, som tradisjonelle magnetsystemer må slåss med. Samtidig er det formbart og kan støpes i akkurat den formen man måtte ønske.

I RUBIKORE har DALI kapslet SMC-polstykket inn i en opp-slisset og meget presist kalibrert kobberkappe og deretter omsluttet det med et svært kraftig dobbelt ferritt-magnetsystem. En både enkel og genial konstruksjon, som på flere punkter er nesten like lineær som den kostbare EPICON-versjonen. Når du hører den krystallklare gjengivelsen av stemmer og instrumenter fra RUBIKORE, blir man ekstra i bevisst på hvor mye forvrengning andre konstruksjoner danner i bass/mellomtone-området.

Ut over den ekstremt lave forvrengningen medvirker SMC også til å gi høyttalerenhetene en mere jevn og «forsterkervennlig» impedanskurve, uten de duppene og fasevinkler som kan gjøre noen konkurrerende produkter særdeles strømkrevende. Det betyr til dels at delefilteret jobber mye mer ideelt, og dels at du får friere hender i valg av forsterker. Du bør selvfølgelig fortsatt velge en forsterker av høy kvalitet for å få det beste ut av RUBIKORE, men det behøver ikke nødvendigvis å være et helt kraftverk.

Clarity Cone – suveren lyd ved enhver lydstyrke

Bortsett fra det noe enklere magnetsystemet, bygger RUBIKORE bass/mellomtone-enhetene langt på vei på samme teknologiene som i DALIs dyrere high-end-serier. Det støpte aluminiumchassiset er aerodynamisk utformet og tillater ekstreme membranbevegelser uten luftkompresjon. Samtidig gir den spesielle blandingen av tre fibere og papir, en svært stiv og lettbevegelig membran, uten resonansproblemer.

«Clarity Cone» membranene på bass/mellomtonen-enhetene er, som på EPIKORE, utført i en helt ny kombinasjon av papir og tre fibere. Det relieff-aktige mønsteret gir en penere og mere lineær lyd i de høye frekvensene, hvor den overlapper til diskanten. Dette forbedrer synergien mellom mellomtonen og diskanten og gir dermed mer «clarity» – derav navnet. Samtidig reduseres stående resonans (forvrengning på selve membranen). Alt dette uten å tilføye et eneste gram ekstra vekt.

De nye membranene er et lite, men betydelig skritt, i DALIs Low-Loss prinsipp, som går igjen i alle deres høyttalere. De kraftige bassenhetene kan uten vansker gjengi selv de voldsomste utsving i musikken, helt opp til forsterkerens ytterste grense, men samtidig også reagere på de aller svakeste signaler uten å endre karakter. En RUBIKORE-høyttaler trenger ikke å «sparkes i gang» som mange andre høyttalere – musikken flyter alltid lett og ubesvært, og det ettertraktede tredimensjonale lydbilde trer tydelig fram i rommet, også selv om du bare spiller stillferdig bakgrunnsmusikk.

To diskanter i perfekt parløp

Hybrid-diskanten kombinerer fordelene fra dome- og planar-magnetostat prinsippet, så du både får høy belastningskapasitet, stor horisontal spredning og en silkemyk og utrolig luftig diskantgjengivelse, som kan spille helt opp mot de beste elektrostat-konstruksjonene. Samspillet mellom dome og planar-diskant stiller svært store krav til presis tuning av systemet. Et kunststykke som DALI er blitt mestre igjennom mange års arbeide med nettopp dette prinsippet.

Den 29 mm store RUBIKORE softdomen er kraftig inspirert av den avanserte EVO-K diskanten fra DALI KORE. Den er av ekstremt høy kvalitet og utført med helt riktige geometri, som får enhetene til å rulle av flott oppover, så bånddiskanten umerkelig kan overta de aller høyeste frekvenser og gi den siste avgjørende luften i lydbildet.

Den ultralette svingspolen arbeider i en svært kraftig ferritt-magnet, som har stålkontroll på alle bevegelser. Som i KORE og EPIKORE er enheten bygd så presist og vellkjølt, at man har kunnet utelate den sedvanlige magnetiske oljen i svingspolegapet for å oppnå en helt fri bevegelse og høy effektivitet. Andre inspirasjoner fra EVO-K diskanten ses i den støpte aluminiums frontplaten og det dempede bakkammer, som eliminerer resonanser fra membranens bakside.

Stivt og resonansdødt kabinett med perfekt timing

RUBIKORE-kabinettet er særdeles solid bygd. Alle flater er utført i MDF (Medium Density Fibre), og enhetene er skrudd direkte inn i den 25 mm tykke frontbaffelen. Finishen er i toppklasse med valgmulighet mellom lakk og ekte trefinér. 

Innvendig er kabinettet på gulvmodellene oppdelt i separate kamre, så det ikke oppstår trykkforskjeller mellom enheter i samme volum, og det minimerer også stående bølger inne i kabinettet. Dermed kan tuningen foretas individuelt for enhetene, uten at de påvirker hverandre. Som på EPIKORE har hvert kammer sin egen helt nye «Continuous Flare» refleksport, som er helt uten rette linjer. Det optimerer luftgjennomstrømningen, gjør porten mere lineær og eliminerer resonanser og portstøy. Alt sammen ting som er med på å gi en markant renere bassgjengivelse.

Dempemateriale og avstivning er plassert nøyaktig der hvor det gir mest fornuft – alle andre steder har den frie luftgjennomstrømningen førsteprioritet, og det gjelder også plasseringen av refleksporten direkte bak hver bassenhet. Enkelte andre produsenter har en helt anden inngang til kabinettdemping, men DALI har for lengst bevist at deres prinsipp fungerer i praksis, og kompletter den samlede low-loss-tankegangen.

Nederst i kabinettet er det eksklusive hard-wirede delefilteret montert direkte bak på terminalene, så den elektriske signalveien blir kortest mulig. De eksklusive Mundorf kondensatorer er de samme som sitter i DALIs ekstreme KORE-toppmodell. Det samme gjelder SMC-KORE spolene med kjerner av SMC, som drastisk reduserer forvrengningen i forhold til alminnelige jernkjerner (RUBIKORE 8/6).

Selve terminalskruene er av svært høy kvalitet, og de tillater alle tenkelige typer av kabeltilkoblinger, samtidig med at de sikrer optimal kontakt i hele høyttalerens levetid. Bortsett fra RUBIKORE ON-WALL er alle modeller klar for bi-wiring/bi-amping.

Made in Denmark

RUBIKORE-serien er utviklet, produsert og montert for hånd på DALIs egen fabrikk i Danmark. DALI er danskeid med mer enn 40 års erfaring, og de er en av de få høyttalerprodusenter på verdensbasis, som kan produsere høyttalerne sine selv, hele veien fra A til Å.

Bass/mellomtone-enhetene med den banebrytende teknologien er produsert in-house hos DALI, hvilket har vært en forutsetning for å kunne oppnå de forrykende prestasjonene. Den store faglige stolthet i dette arbeide, og den strenge kvalitetskontrollen, gir deg en ekstra sikkerhet for at du får et helt perfekt produkt hjemme i stuen. Et produkt, som vil gi deg forrykende lydopplevelser mange år frem i tid.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Velegnet både som senter- og fronthøytaler
 • Kan plasseres både vannrett og loddrett med roterbar diskantmodul
 • Åpen og uanstrengt gjengivelse av dialog, detaljer og filmeffekter
 • Særdeles nøytralt, presist og velloppløst lydbilde på alle lydstyrker
 • Kan brukes sammen med både kompakte og gulvstående RUBIKORE-modeller
 • Teknologier nedarvet fra flaggskipet DALI KORE
 • Eksklusiv finish i lak eller ekte trefinér
 • Utviklet, designet og produsert i Danmark

Begrensninger

 • Ikke integrerte veggfester
 • Ikke markedets mest kompakte senterhøyttaler

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde (-3dB) 49-34.000 Hz
Følsomhet89 dB
Impedans4 ohm
Delefrekvens2800 Hz
Diskantstørrelse29mm
Tweeter typeSoft dome
Størrelse på basselement6.5"
Woofer amount2