Hopp til innhold
23 998,-stk
Sort
Forventet på lager fredag 13. september 2024
  -
Varen inngår i et system eller pakke
Få den autentiske Hegel-opplevelsen og avanserte muligheter fra en solid og elegant forsterker. En ren perle for seriøse musikkelskere.

Les mer:

Beskrivelse

Hegel H120 – audiofil analog high-end stereoforsterker med digitale kvaliteter

 • Tung og stabil oppbygging
 • Kan drive selv de svært strømkrevende høyttalere uten problemer
 • Både analoge og digitale innganger
 • Tilkobling for hodetelefoner på fronten (6,3mm)
 • Spotify Connect, Roon ready og audiofil AirPlay 2-implementering

H120 er en audiofil 2 x 75 watt analog stereoforsterker med svært god lyd, som gir deg den autentiske Hegel-opplevelsen uten at prisen går til himmels. Den er en perfekt forsterkermatch med audiofile hi-fi-høyttalere, som for eksempel 700-serien fra Bowers & Wilkins og RUBICON-serien fra DALI.

H120 har imponerende strømressurser og en dempningsfaktor på hele 2000. Dette betyr i praksis at den vil holde høyttalerne dine under total kontroll, samtidig som den får frem alle kvalitetene i yndlingsmusikken din. Lydbildet er stort, dynamisk og detaljert med den unike musikaliten Hegel er kjent for. Hver eneste musikklytting blir en sublim opplevelse som vil lokke frem gåsehuden igjen og igjen.

Uansett om du spiller musikken din fra vinyl, CD eller streamingtjenester kan H120 gi deg en optimal løsning. Ut over den spektakulære analoge forsterkerdelen får du nemlig også digitale innganger og integrert nettverk med streaming. Den solide aluminiumsfronten har bare Hegel-logoen, to knapper, hodetelefonutgang og et enkelt display. Et elegant og minimalistisk design som fint glir inn i en stilren innredning.

Overlegen lyd fra PC og alle andre digitale lydkilder

H120 har digitale lydinnganger i form av coaxial, optisk og USB. Dermed kan du bruke den som en fremragende D/A-konverter (DAC) til alle digitale lydkilder, som f.eks. CD-spiller eller en trådløs musikkstreamer (Bluesound, HEOS, Sonos eller andre). Med USB-B-inngangen kan du også bruke H120 til å få krystallklar digital lyd fra musikksamlingen din på en PC/Mac, inkludert høyoppløste 24-bit musikkformater.

Du får integrert nettverksfunksjon med Spotify Connect og Hegels egen audiofile implementering av Apple AirPlay 2,* som er langt mer seriøst gjennomført enn det simple chipsettet du finner i de fleste andre AirPlay 2-produkter. Les mer om Hegel her.

Smart TV-lyd via din eksisterende TV-fjernkontroll

Hegel-ingeniørene har gjort en liten genistrek som gjør H190 særdeles smart til TV-LYD selv om den ikke har HDMI-inngang. Du kobler bare TV-lyden via den optiske inngangen til forsterkeren og forteller den hvilket TV-merke du har. Deretter vil forsterkeren tenne automatisk på TV-inngangen når du trykker på volumknappen på TV-fjernkontrollen, og du vil så kunne skru opp og ned herfra. Smart!

H120 fås i sort eller hvit aluminiumsfinish. Systemfjernkontroll medfølger.

Også til surroundanlegg og musikkstreaming

Hvis du vil ha både stereo og surround i maksimal kvalitet, så kan du sette en av inngangene på H120 til ’Fixed’ lydnivå og koble den til Pre-Out på hjemmekinoreceiveren din. Da kan du bruke H120 som en high-end effektforsterker til fronthøyttalerne dine i et surroundoppsett. Skifter du tilbake til f.eks. CD eller musikkstreamer, så er du i trygg havn med luksus-stereo.

På denne måten kan du ha et surroundanlegg permanent tilkoblet hvis du vil ha flerkanalslyd til filmsamlingen, men prioriterer musikk i to kanaler høyest. En enkel og elegant løsning. Med Fixed-innstillingen kan du også koble til en musikkstreamer fra f.eks. Bluesound eller Sonos og styre både musikkvalg og volum 100% fra streaming-appen.

Nyt all verdens musikk i 24-bit HD-kvalitet med Roon

Roon er en PC-basert musikkspiller som er populær blant audiofile musikkelskere over hele verden. Med Roon kan du spille nedlastede 24-bit lydfiler gjennom PC-en – for eksempel fra amerikanske HDtracks – og Roon er også integrert med TIDAL HiFi, der du kan du streame et raskt voksende antall musikkalbum i 24-bit/96kHz kvalitet.

Roon er litt mer innviklet å bruke enn de vanlige musikkappene som Spotify, TIDAL, Deezer m.fl., men du kan fortsatt styre musikken på Roon fra smarttelefonen din, så lenge PC-en din er påslått (dette er i seg selv et stort fremskritt i forhold til tidligere PC-baserte musikkspillere, der du måtte bort til tastaturet for å velge musikk). Til gjengjeld får belønning for arbeidet ditt når den krystallklare høyoppløste 24-bit-lyden strømmer ut av høyttalerne dine.

Hegel – kompromissløs kvalitet og autentisk lyd

Norske Hegel har røtter tilbake til slutten av 80-tallet og har siden da utviklet seg til et av hi-fi-bransjens mest anerkjente merker, både blant anmeldere og musikkentusiaster. I dag selges de prisbelønte Hegel-produktene over hele verden, og de vinner stadig vekk tester og sjarmerer musikkelskere på rekke og rad hver gang de får sjansen til å vise sine unike musikalske kvaliteter.

Hegel har spesielt profilert seg som forkjempere for de analoge lydkvalitetene på sitt beste. En Hegel-forsterker kombinerer krystallklare detaljer med analog varme og musikalitet, og hvis hjertet ditt banker for denne cocktailen, så får du det ikke stort bedre, uansett prisklasse.

Målet er å gi musikkelskere en lytteopplevelse som er så naturlig og engasjerende som mulig. Derfor bruker Hegel autentisk lyd fra akustiske instrumenter og stemmer fra kjente artister som hovedreferanse. Ingenting annet er godt nok når man skal finne den perfekte lyden. Når den er på plass, så kan du til gjengjeld spille alle slags musikk i enestående kvalitet – uansett om det er en sart kammertrio eller Rammstein på full guffe.

Hegels høye kvalitetsnivå er i høy grad et resultat av tradisjonelle dyder, som f.eks. tunge, vibrasjonsdempende kabinetter og enorme strømforsyninger som kan holde selv de mest krevende høyttalere i et urokkelig jerngrep. Men Hegel har også utviklet og anvendt en rekke avanserte prinsipper innen både analog og digital teknologi, som du kan lese mer om på Hegels hjemmesider .

*AirPlay 2 2 blir integrert i H120 gjennom kommende oppdateringer.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Tung og stabil oppbygging
 • Kan drive svært strømkrevende høyttalere uten problemer
 • Både analoge og digitale innganger
 • Tilkobling for hodetelefoner på fronten (6,3mm)
 • Integrert nettverksfunksjon med Spotify Connect og audiofil AirPlay 2-implementering*
 • Roon ready
 • Audiofil USB-inngang til Mac/PC
 • Kan brukes som L/R-frontforsterker i et surroundsystem (valgfri fast/variabel på innganger)
 • Fjernkontroll i metall

Begrensninger

 • Ikke integrert wi-fi eller Bluetooth
 • Ikke dedikert platespillerinngang
 • Ikke integrert støtte for MQA og DSD
 • Ikke direkte avspilling fra USB-lagermedier
 • Ikke mulighet for modul-utbygging

Reviews

Videoer om Hegel H120

Tilbehør til Hegel H120

Tekniske spesifikasjoner

Utgangseffekt 8 ohm75 watt
Forvrengning0,01%
Signal-støy-forhold100 dB
Dempingsfaktor2000
ForsterkerteknologiAnalog

Anmeldelser


4.0
2 anmeldelser
5
1
4
0
3
1
2
0
1
0

Anbefalte produkter